Kada su u pitanju madraci za spavanje, većina ljudi je spremna potrošiti malo više novaca za izbor kvalitetnijeg proizvoda. To je zato što znaju da će provesti značajan dio 24-satnog dana i noći, ležeći na njemu. Ako je novi trend dolaska novih proizvođača gaming stolica sličan pokazatelj, onda ljubitelji igranja imaju isti mentalitet kada je u pitanju opremanje njihove bojne postaje stolicom.

Možda nećete izdvojiti toliko svog budžeta kao za vrhunsku grafičku karticu, ali najbolje stolice za igranje lako mogu nadživjeti računalne komponente i trajati desetljeće ili čak i više. Osim toga, kao što svi manje više znamo, stolice za gamere pružaju dodatnu udobnost i opcije koje će olakšati udobno i dugotrajno sjedenje, kao i maksimalnu koncentraciju na video igre. Od gaming stolica očekujemo da će biti robusna i komforna uz pružanje maksimalne ergonomije, i kako bi prije svega sjedili pravilno, što bi nam trebalo omogućiti i dugotrajniju uporabu.

Master Seat recenzija

Mnogi od nas imaju i popriličnu kilažu, tako da gaming stolica mora biti napravljena od izdržljivog i kvalitetnog materijala s čvrstim sjedištem i naslonom uz dobar plinski mehanizam za podizanje i spuštanje. Danas vam predstavljamo Master Seat gaming stolicu napravljenu u Hrvatskoj, od Friendly Firea, prvog hrvatskog Brenda high end gaming opreme. Za one koji ne znaju, eSport Arena je franšiza gaming centara, ili igraonica, a pored Hrvatske prisutni su i u BiH i Austriji.

Friendly Fire je doživjeo poprilični uspjeh prodajom ovih stolica. Tvrtka prodaje izravno kupcima, a ne bavi se trgovcima i distributerima. To im omogućuje da ponude vrhunski proizvod po vrlo povoljnoj cijeni, bez dodatnih marža za trgovce. Čini se da ovaj poslovni model funkcionira poprilično dobro za njih, jer ova stolica ne izgleda ništa lošije od mnogih skupljih i razvikanijih modela.  Master Seat nudi vrlo prilagodljive naslone za ruke, višenamjenske mehanizme podizanja i naginjanja, i jednu od gušćih pjena koju smo imali prilike osjetili u gaming stolici.

Master Seat igrača stolica

Stolica nam je stigla kao što je i običaj u dijelovima, a sam process sklapanja je vrlo jednostavan, čemu doprinose i priložene upute, a trajao je oko 20 minuta. Rezultat je kožna gaming stolica vrlo ugodna za sjedenje, napravljena od kvalitetnih materijala kao što su memorijska pjena, čvrsta čelična konstrukcija i ergonomski jastučići za glavu i leđa. Prvo što sam primijetio je da bez obzira na položaj naslona, uvijek dobivam čvrstu potporu za kičmu, a uz 2 dodatna čvrsta jastučića možemo dodatno poduprijeti vrat ili donji dio leđa. Baš taj donji dio leđa redovito postaje najveći problem kod dužih sjedenja što su mnogi od nas imali prilike osjetiti.

Master Seat jastuk za glavu

Zato pravilno sjedenje i kvalitetna radna stolica su prioritet bilo kod igranja ili obavljanja dužih poslova na računalu. U stolicu je ugrađen plinski mehanizam za podizanje i spuštanje 4. klase, koja tehnički može podržati težine i do 150 kg, što bi za većinu nas trebalo biti dovoljno. Master Seat stolica uključuje i odlične jastuke za glavu i lumbalne dijelove kralježnice, koje smo dobili u paketu sa stolicom.

Master Seat jastuk za leđa

Napravljeni su također od memorijske pjene i presvučeni finom baršunastom tkaninom, dovoljno su udobni i za spavanje. Lumbalni jastuk je vrlo brzo postao moj najbolji prijatelj, pogotovo mojih leđa. Ima pametan izbočen dizajn koji je na dnu deblji i dobro ispunjava krivinu mojih leđa. Jastuk za glavu ima podesivi stražnji remen, tako da ga po želji možete pomaknuti od vrha glave pa sve do razine vrata.

Master Seat ima višenamjenski mehanizam za naginjanje koji vam omogućava ljuljanje i podešavanje sjedećih položaja kako bi se potaknuo protok krvi i kisika u mozak. Naginje se do 165 stupnjeva i ima naslone za ruke koji se mogu prilagoditi na bilo koji zamisliv način. Krajnji rezultat je vrlo udobna gaming stolica iz koje se teško želimo izvući.

Od kotača do šasije, mehanizma za dizanje, naslona za ruke i naslona sjedala, Friendly Fire je očigledno koristio neke od najboljih dostupnih materijala. Trenutno je na akcijskom popustu od 35% pa je cijena i više nego prihvatljiva od 1.499,00 kn. Ako želite svoju stražnjicu udobno smjestiti u stolicu koja je napravljena od vrhunskih materijala, kao što je i izgled vrhunski, tada bi vaš odabir mogao pasti na Master Seat, koji zaista vrijedi svake kune.

Ustupio Friendly Fire shop.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here