Pravila korištenja

Dobro došli na internet stranice PCCHIP

PCCHIP vam omogućuju korištenje usluga i sadržaja ovih stranica regulirano uvjetima korištenja koji su popisani u nastavku. Korištenjem web stranica koje pripadaju ovoj domeni smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

PRAVILA KORIŠTENJA

  1. Korištenjem bilo kojeg dijela portala Pcchip.hr automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
  2.  Niti jedan dio Pcchip.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.
  3. “HIT SOURCE j d.o.o.” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Pcchip.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Pcchip.hr portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
  4. Pcchip.hr  portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
  5. Pcchip.hr  sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Pcchip.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Pcchip.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
  6. Pristup Pcchip.hr  portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

 

AUTORSKA PRAVA

  1. Pcchip.hr je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Pcchip.hr portala i podložno je tužbi.
  2.  Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Pcchip.hr) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
  3. Korisnik koji smatra da je Pcchip.hr povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala ili društvu HIT SOURCE j d.o.o., koja će biti odmah razmotrena, te u slučaju utvrđivanja povrede autorskih prava, biti uklonjena u najkraćem roku.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Pcchip.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Portal pcchip.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Pcchip.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Pcchip.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Zaštita privatnosti

Pcchip.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Pcchip.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Pcchip.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Pcchip.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Pcchip.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Pcchip.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Kolačići

Web stranice Pcchip.hr koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica Pcchip.hr samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama i automatski istječe kada korisnik zatvori svoj web preglednik. Sesijski kolačić korisniku omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama Pcchip.hr, a društveni kolačić omogućuje korisniku i da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenoj mreži Facebook. Osim toga, web stranice Pcchip.hr prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica Pcchip.hr u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Korisnik web stranica Pcchip.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. Pet centar isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica Pcchip.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem web stranica Pcchip.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Više o kolačićima pročitajte ovdje.

 

Prikupljanje, korištenje i obrada osobnih podataka

Prilikom registracije ili korištenja portala Pcchip.hr, tražit ćemo od vas određene osobne podatke. Registracijom jamčite da su navedeni podaci istiniti. Polja označena znakom (*) obavezna su za unos i obradu podataka. Ispunjavanjem polja OIB suglasni ste da ste sukladno uvjetima iz Zakona o zaštiti osobnih podataka učinili dostupnim informaciju o svojem OIB-u i ostalim osobnim podacima, te da iste dobrovoljno dajete na raspolaganje, te ste upoznati sa svrhom njihovog prikupljanja i korištenja. Ovim dopuštate portalu Pcchip.hr da se za svoje poslovne potrebe koristi Vašim OIB i ostalim osobnim podacima pri čemu tako dani OIB zajedno sa svim osobnim podacima predstavlja poslovnu tajnu. Vaš OIB služi isključivo radi korištenja i interne obrade podataka korisnika te se ni u kojem slučaju ne prosljeđuje drugim osobama. Pri tome ste upoznati s mogućnošću da uskratite ili/i povučete ovu privolu.

Dajete suglasnost Pcchip.hr portalu za poduzimanje svih radnji vezanih za obradu svih osobnih podataka koje ste nam dostavili, što obuhvaća pravo i na prikupljanje, spremanje, snimanje, organiziranje, uvid, korištenje i prijenos svih osobnih podataka te potvrđujete da ste obaviješteni o namjeri korištenja osobnih podataka, uključujući e-mail adresu, u svrhu slanja autogeneriranih e-mail poruka i u svrhu izravnog marketinga te o pravu da se takvoj obradi suprotstavite, a ovom izjavom dajete suglasnost na takvu obradu. Ovisno o Vašim aktivnostima na portalu Pcchip.hr, možemo Vas pitati za kriterije i sklonosti prilikom pretraživanja sadržaja portala. Nakon registracije, bit ćete u mogućnosti pristupiti svojim osobnim podacima te ih provjeriti, dopuniti ili ispraviti u korisničkom računu. Koristimo osobne i ostale podatke prikupljene putem portala Pcchip.hr kako bismo Vas registrirali te Vam omogućili pristup traženim informacijama i uslugama. Portal će obraditi Vaše podatke u svrhu izrade statistika, usklađivanja sa zakonskom regulativom i identifikacije unutar baza podataka.

Registracijom na portal Pcchip.hr, dajete nam pravo korištenja svojih osobnih podataka u svrhu slanja autogeneriranih e-mail poruka ili marketinških materijala u vezi naših usluga. Možete odabrati da ne primate takve marketinške poruke.

Prenošenje sadržaja

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala isključivo uz prethodno izričito dopuštenje portala pcchip.hr, vlasnika portala. Sav sadržaj na ovim stranicama zaštićen je autorskim pravima i ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka portala pcchip.

 

INTERNET BONTON

Pozivamo vas da se pri korištenju ovog i drugih mrežnih sjedišta pridržavate Internet bontona (Netiquette).