Samsungovi modeli Galaxy S9 i S9 Plus bili su najprodavaniji smartphone uređaji na globalnoj razini tijekom travnja, piše stranica Counterpoint. Južnokorejska tvrtka tako pokazuje da je u posljednje vrijeme znatno dominantnija od najveće konkurencije, Applea.

Samo prodaja dvaju vodećih Galaxy S9 modela iznosi 5%, što znači da je svaki dvadeseti prodani smartphone jedan od tih dviju uređaja

Brojne su recenzije Samsungove flagship serije na domaćim portalima (uostalom, i na ovom) tijekom ožujka i travnja imale gotovo identičan zaključak – S9 te Galaxy S9 Plus odlični su novi modeli, ali cijena nije adekvatna, odnosno mogla bi biti niža.


Ipak, istraživanje tržišta pokazuje da cijena ne predstavlja problem široj publici, zbog čega su Samsungovi pametni telefoni uvjerljivo najunosniji u proteklom razdoblju. Sljedeća tri mjesta pripala su iPhone uređajima; redom su to modeli iPhone X, iPhone 8 Plus te klasična „osmica“ iPhone 8.

Borba Applea i Samsunga neće prestati, ali priznajmo – Korejci su u ovom trenutku moćniji

Na šestom se mjestu nalazi kineski Xiaomi, kojeg najbolje reprezentira smartphone Redmi 5A. Iako Xiaomi uređaje osobito vole hrvatski korisnici Reddita, najbolje se zbog jeftine cijene prodaju u Indiji i matičnoj Kini, zbog čega su i izbili na treće mjesto top liste proizvođača.

Na ljestvici se nalaze još i Apple iPhone 6, Redmi Note 5, Redmi 5 Plus, iPhone 7, Galaxy S8. Samsung najbolju prodaju ostvaruje na najsnažnijim tržištima – azijskom te američkom, pa ne iznenađuje činjenica da tvrtka sa sjedištem u Seulu u potpunosti dominira globalno.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here