Nokia sprema pametni telefon fantastičnih karakteristika pod imenom Nokia 9… Novi flagship Nokia 9 će uzdrmati i najjaču konkurenciju sa 6GB RAM, Snapdragon 835 i vrhunskom kamerom.

Otkako je HDM Global uspio dobiti prava na brend Nokia, stvari su krenule uzbrdo za taj nekada popularni a danas posrnuli brend. Godinama je Nokia pokušavala vratiti staru slavu koju je imala kada telefoni još nisu bili ‘ekstremno pametni’, no bezuspješno.

Ipak, HDM Global prepoznao je potencijal koji se krije iza tog imena, pa je nedavno krenuo u veliki napad na tržište. Redizajn jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih telefona na tržištu, Nokia 3310, i predstavljanje raznih novih kvalitetnih modela poput Nokia 5 i Nokia 6 modela, osigurali su brendu Nokia ponovo hrpetinu novinskih naslova.

Sada kada je Nokia uspjela skrenuti ponovo pozornost na sebe, čini se kako idejama HDM Globala nema kraja.

Nedavno predstavljeni uređaji, uskoro će se pojaviti na tržištu, što će istinski pokazati koliko je zaista HDM Global uspio u revitaliziranju Nokije. No, i prije konkretnih prodajnih rezultata, inženjeri Nokije već su se uputili u izradu jednog top modela koji će karakteristikama konkurirati najjačim igračima na tržištu.


Iz HDM Globala su jasno naglasili kako žele postati najpoželjniji Android telefon na tržištu i čini se kako od toga neće tako lako odustati.

Flagship uređaj trebao bi nositi ime Nokia 9 i u svojoj bi unutrašnjosti trebao imati vrhunske komponente. Biti će tu Snapdragon 835 procesor sa Adreno 540 GPU, koji će raditi uz 6GB RAM-a.

Na raspolaganju će korisnicima biti 64 ili 128 GB memorije za pohranu, kao i baterija kapaciteta 3800mAh. I ne samo to, Nokia najavljuje i 22-megapixelnu dual Carl-Zeiss stražnju kameru i 12-megapixelnu prednju selfi kameru. Zvuk bi trebao dolaziti iz dvostrukih zvučnika sa ugrađenim efektom subwoofera.

Zaslon će vrlo vjerojatno biti veličine 5.5 inča QHD, OLED, dok bi se na telefonu trebale nalaziti i dvije stražnje kamere, kao i skener šarenice oka. Prema nekih tvrdnjama stražnja kamera bi mogla imati i nevjerojatnih 41MP, ali to su za sada samo nagađanja.  Sve to Nokia želi upakirati u jedan uređaj koji bi mogao konkurirati velikanima koji trenutno dominiraju tržištem.

Bit će zanimljivo kako će na ove Nokia adute odgovoriti konkurencija, pri tome mislimo na Samsung i Apple, jer ovaj uređaj bi mogao postati vrlo konkurentan i tražen.

Prema  neslužbenim informacijama Nokia 9 će se pojaviti na tržištu krajem 7 mjeseca ili početkom 8 ove godine, dakle u trećem kvartalu. U svakom slučaju debelo prije novog iPhonea 8. Predviđanja oko cijene za Nokia 9 su oko 5000 kn ovisno o modelu, konkretno za europsko tržište oko 700 eura, a za američko tržište oko 700$.

Netreba previše diskutirati da sa ovim modelom Nokia misli ozbiljno, i ako se uzme paleta proizvoda od popularne 3310, koja će koštat kao ručak u restoranu za dvoje, pa do ovog flagship modela sa vrhunskim karakteristikama, Nokia će ponovno zasjati na tržištu mobitela sa svojom tradicionalnom uzrečicom “Nokia connecting people”.

Više detalja o Nokia 9 pogledajte u ovom kratkom videu:

 

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here