Microsoft uglavnom vezujemo uz kvalitetna softverska rješenja, no posljednjih je godina ova popularna kompanija predstavila i nekoliko sjajnih hardverskih rješenja. Mogli bismo reći kako je novi Microsoft Surface Duo kruna dosadašnjeg hardverskog razvoja kompanije s obzirom na to da sadrži nekoliko inovativnih tehnologija koje slijede trenutno aktualne trendove. Microsoft Surface Duoi ma jedinstven dizajn od dva zaslona koji se preklapaju zahvaljujući posebno dizajniranim sklopkama koje se nalaze na gornjoj i donjoj strani uređaja. Zbog dva razdvojena zaslona donosi jedno novo iskustvo korištenja tableta, što će sasvim sigurno biti primamljiv mamac za buduće korisnike ovog računala.

Surface Duo

Microsoft Surface Duo ima dva AMOLED zaslona veličine 5.6 inča koji zasebno postižu rezoluciju od 1800 x 1350 piksela. Kada je uređaj rasklopljen ukupna dijagonala zaslona iznosi 8.1 inča, a maksimalna rezolucija koju zasloni tada postižu je 2700 x 1800 inča. Vrijedi spomenuti i Gorila Glass staklenu zaštitu koja štiti uređaje od raznih oštećenja. U unutrašnjosti uređaja nalazi se kvalitetan Snapdragon 855 zaslon koji je posebno optimiziran kako bi radio s dva zaslona odjednom. U pomoć procesoru priskače 6 ili 8 GB radne memorije, dok za pohranu podataka korisnici na raspolaganju imaju 128 ili 256 GB podatkovnog prostora. Baterija ima kapacitet 3.577 mAh i podržava brzo punjenja od 18W.

Što se softverskog dijela tiče, uređaj radi na Android 10 operativnom sustavu koji je posebno prilagođen kako bi podupro hardverske performanse ovog uređaja. Na uređaju su predinstalirane sve važne Microsoftove aplikacije, koje olakšavaju rad privatnim i poslovnim korisnicima. Dakako, uređaj podržava mnogobrojne tehnologije komuniciranja i razmjene podataka, a puni se putem USB-C adaptera.

Prema pisanju poznatih tehnoloških medija, ovaj vrhunski Microsoftov uređaj uskoro bi se trebao pojaviti u prodaji na Europskom tlu. Prve informacije govore o tome kako će Microsoft Surface Duo sa 6 GB radne memorije i 128 GB podatkovnog prostora koštati oko 1.550 eura. Nešto bolja verzija s 8 GB radne memorije te 256 GB prostora za pohranu trebala bi koštati oko 1.650 eura. Iako je cijena ovih uređaja za veliki broj korisnika poprilično visoka, vjerujemo kako će mnogi prepoznati kvalitetu i inovativnost koji donosi Surface Duo – te kupaca neće nedostajati.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here