Konzola Nintendo Switch ubrzo nakon javnog pojavljivanja postala je jedan od uređaja za kojim su pohrlile mase igrača na svijetu. Rezultati prodaje pokazali su se vrlo dobrima, a očekivanja igrača rasla su iz dana u dan.

Sve se činilo kako će va konzola biti još jedan sjajno odrađen korak u poslovanju ova velike kompanije, no stvari su polako počele ići nizbrdo.

Prije 2 tjedan dana pisali smo o tome kako je Nintendo donio mnoštvo problema korisnika jer mu smeta signal ostalih bežičnih uređaja. Korisnici su izrazili veliko nezadovoljstvo, a Nintendo se obranio jednom zanimljivom i pomalo neočekivanom objavom.

Naime, svojim vjerni kupcima poručili su kako moraju izbjegavati igranju konzole u blizini uređaja, kao što su: TV, bežični ruter, tablet, USB uređaji, vanjski diskovi, itd.


Dakako, to je kod kupaca izazvalo zgražanje, jer na takve uređaje danas možemo naletjeti na svakom koraku. Pitali su se mnogi kakva je to sigurna zona u kojoj bi oni mogli igrati svoju konzolu?

I dok se medijska hajka oko toga počela stišavati, pojavio se jedan novi problem. Otkriveno je kako Nintendo Switch ima veliki propust u svojem WebKit-u. Radi se o bugu prozvanom Trident exploit koji je već od prije poznat mnogima.

Naime, na isti je problem naletio i Apple kod svojih uređaja, pa su morali to otkloniti u novim verzijama iOS-a. Radi se o propustu gdje su korisnici u opasnosti da hakeri preuzmu sve njihove podatke koje su upisivali na internetu ili čak i iz aplikacija koje koriste.

Jasno, malo tko očekuje da će se putem Nintendo Switch surfati internetnom, ali jako razočarava činjenica da taj veliki problem nije otklonjen. Developeri Nintenda znali su za taj propust već mjesecima i teško se pomiriti s činjenicom da on nije otklonjen u finalnoj verziji konzole.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here