Tržište televizora jedno je od onih gdje se dogodio strašan pomak u zadnjih 10ak godina. I dok smo prije televizore koristili isključivo za praćenje programa koji su bili unaprijed preddefinirani, danas su televizori postali prava moderna računala. No, kako vrijeme odmiče ti televizori postaju sve snažniji i sve vrjedniji alati pomoću kojih će su u budućnosti moći obavljati hrpetina stvari koje danas možda ni ne konzumiramo.

Pametni televizori doživljavaju veliki rast posljednjih godina. Tržište cvijeta, a kako i ne bi kada se dogodilo toliko velikih promjena na području gledanja TV-a i konzumiranja video materijala. Konkurencija na tržištu pametnih televizora ne spava i to je samo još jedan dodatni okidač zašto se sve razvija tolikom brzinom. Naime, godišnje proizvođači na tržištu ponude na stotine različitih modela televizora i krajnjem je korisniku na koncu teško odabrati što je najbolje za njega.

Veliki iskorak na području televizora svakako je napravio i veliki LG. No, kako bi ostali na tragu velike ekspanzije, odlučili su se za neke promjene unutar svojeg poslovanja. Do sada su LG televizori koristili interni sustav nazvan webOS, dok bi se u budućnosti LG trebao prikloniti Googleovom rješenju.

Radi se o sustavu Google Assistant, koje postaje sve pametnije i raširenije, a to nimalo ne čudi s obzirom da nudi pregršt mogućnosti i sjajnu povezivost. LG je najavio kako će njihovi novi televizori koristiti sustav Google Assistant u suradnji s tehnologijom ThinQ. Sve to trebalo bi osigurati korisnicima kvalitetnije praćenje tv sadržaja, ali i puno više od toga.


Ovaj sustav baziran je na umjetnoj inteligenciji i kao takav može korisniku ponuditi mnoštvo mogućnosti koje do sada nisu bile omogućene. Prvenstveno, radi se o zadavanju glasovnih naredbi, koje sustav analizira i na temelju toga donosi odluke. Konkretno, možete od svojeg televizora zatražiti da pronađe glazbu koja se javlja u filmu koji gledate, da ugasi TV nakon što završi određena emisija, itd. No, uz aktivnosti vezane uz televizor, ideja je da taj sustav postane više od toga i da se na njemu bazira pametan dom, koji je korak više u razvoju tehnologije koju danas poznajemo.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here