Treba vam dobar headset za igranje igara kako biste bolje mogli čuti protivnike dok igrate svoj novi Call of Duty, ali vam se baš ne daje sto eura?

Nema problema, jer na tržištu danas postoji cijeli niz vrlo dobrih, a cjenovno pristupačnih gaming headsetova koje možete kupiti. Koji su najbolji od njih? Pročitajte u nastavku ovog članka!

 

HyperX Cloud Stinger

HyperX Cloud Stinger

 • Kompatibilnost: PS4, Xbox One, Windows, Nintendo Switch, Android/iOS
 • Frekvencija: 18 Hz- 23 kHz
 • Cijena: oko 38 USD

HyperX Cloud Stinger je veliki headset, čvrstog dizajna, ali zato vrlo udoban za korištenje, što se najviše može zahvaliti vrlo velikim i mekanim dijelovima headseta koji prekrivaju uši korisnika. Ako tražite headset koji će vam biti udoban za korištenje (što je pogotovo važno ako planirate igrati neku igru više sati), onda bi ovaj definitivno mogao biti headset po vašem izboru.

Jedini problem koji se može pojaviti kod korištenja HyperX Cloud Stinger headseta jest taj da zvuk nekada zna malo ”skočiti” (što se zna događati pogotovo ako razinu zvuka pojačate iznad polovice). No ako niste jedan od onih koji vole pojačati zvuk na što glasnije za vrijeme igranja igara, nećete imati nikakvih problema prilikom korištenja ovog headseta, a zbog njegove udobnosti bit će vam sigurno broj jedan prilikom odabiranja.

 

SteelSeries Arctis 1

SteelSeries Arctis 1

 • Kompatibilnost: PS4, Xbox One, Windows, Nintendo Switch
 • Frekvencija: 20 – 20 kHz
 • Cijena: oko 45 USD

Jedna od najboljih stvari vezanih za ovaj igraći headset jest ta što on donosi gotovo sve ono što je odlično i što korisnici vole u vezi SteelSeries Arctis serije headseta, ali po dosta nižoj cijeni. Iako se cijena od oko 45 američkih dolara, koliko ovaj headset košta u internetskim trgovina može činiti puno, zapravo nije (pogotovo kada se uzmu u obzir neki drugi headsetovi iz SteelSeries serije).

SteelSeries Arctis 1 zapravo je ”pojednostavljena” verzija SteelSeries headsetova: lijepog dizajna, mekih školjki za uši (na kojima će vam vaše uši biti zahvalne) i mogućnosti skidanja više pogonskih programa, koji se mogu pronaći samo na skupljim SteelSeries modelima.

Zahvaljujući mikrofonu koji se može odvojiti i vrlo korisnim utorom od 3.5 mm, SteelSeries Arctis 1 poslužit će kao odličan headset, bilo da se radi o mobilnom igranju na Nintendo Switch konzoli ili o igranju kod kuće za računalom. Sve u svemu, s obzirom na cijenu i sve ono što nudi, radi se o jednom od najboljih igraćih headseta u svojoj klasi.

 

Astro A10

Astro A10

 • Kompatibilnost: PS4, Xbox One, Windows, Nintendo Switch, iOS/Android
 • Frekvencija: 20 – 20 kHz
 • Cijena: između 20 i 35 USD USD

Astro A10 odličan je pokazatelj kako jedan cjenovno pristupačan igraći headset može dati jako puno toga i kako se svojim performansama može bez problema nositi sa headsetima za koje biste morali izdvojiti puno više novca. Dizajnom jako podsjeća na svoju braću, modele A40 i A50, no za puno nižu cijenu nudi manje-više isto ono što nude i skuplji modeli iz Astro serije igraćih headseta.

Dvije najveće prednosti Astro A10 igraćeg headseta su njegova malena masa i vrlo mekane školjke. Zahvaljujući ovome moći ćete u svojim online druženjima s prijateljima uz ”gejmanje” uživati satima, a da gotovo i ne osjetite da imate headset na glavi. Što se kvalitete zvuka tiče, onda je vrlo dobra. Kvalitetan, cjenovno pristupačan, lagane mase, Astro A10 mogao bi biti baš vaš novi igraći headset.

 

Sades A60

Sades A60

 • Kompatibilnost: Windows, Mac
 • Frekvencija: 20 – 20 kHz
 • Cijena: 25 USD

Ovaj headset ponajprije se ističe svojim dosta upečatljivim dizajnom; uređaj svijetli na različitim mjestima kada je uključen u izvor električne energije. Vizualno izgleda vrlo futuristički i privlačno, tako da ako vas privlače vizualno lijepi headsetovi i tražite neki novi kojeg biste mogli kupiti, ovaj bi vas mogao zadovoljiti.

Što se materijala izrade tiče, ne može se baš reći da je zbog njega headset lagan i da ga je lagano nositi, no stvari dodatno olakšavaju ušne školjke. One su vrlo mekane i daju onaj osjećaj udobnosti, koji ćete željeti okusiti, pogotovo kada ”gejmate” po pet ili šest sati.

Zvuk se čuje vrlo dobro (neki kažu i odlično), nije prigušen niti preglasan, kao što je to slučaj kod nekih drugih headsetova. Osim toga, A60 model dolazi sa USB utorom, što znači da će vam trebati kabel kako biste povezali ovaj headset sa računalom.

 

PDP LVL50 Wired Stereo Headset

PDP LVL50 Wired Stereo Headset

 • Kompatibilnost: Windows, PS4, Xbox, Nintendo, iOS/Android
 • Frekvencija: N/A
 • Cijena: oko 40 USD

PDP LVL50 Wired Stereo Headset za svoju cijenu od oko 40 USD ponudit će jedan solidan, igraći headset, koji će zbog toga biti vrlo privlačan svim onim gamerima koij žele imati ”wannabe” Playstation i Xbox headset, a koji za to ne žele izdvojiti previsoku svotu novca.

Headset na sebi ima kabel od 3.5 mm, zbog čega je vrlo prikladan za korištenje na mnogim platformama (odnosno na svakoj koja u sebi ima utor od 3.5 mm). Jedina ”slabija” strana ovog headseta je njegov mikrofon koji je malo slabiji, no ništa pretjerano. Za 40-ak američkih dolara dobit ćete jedan sasvim solidan gaming headset, ništa više ni manje od toga.

 

Razer Electra V2

Razer Electra V2

 • Kompatibilnost: Windows, PS4, Xbox, Nintendo, iOS/Android
 • Frekvencija: 20 – 20 kHz
 • Cijena: od 30 do 60 USD

Razer Electra V2, po svojoj cijeni možda i ne spada u skupinu najboljih ”budget” igraćih headseta (čemu svjedoči njegova cijena od 60-ak dolara, no na Amazonu možete pronaći verziju i od 30 dolara), ali se zato radi o jednom kvalitetnom headsetu. Dizajn headseta je takav da je Razer Electra V2 osmišljen da za svoje korisnike bude lagan, no ne prelagan, udoban, a opet čvrst, što su najveće kvalitete koje jedan headset može imati po pitanju svog dizajna.

Headset uz to ima i kabel od 3.5 mm, što znači da ćete ga bez problema moći koristiti sa svim uređajima koji podržavaju 3.5-milimetarski utor. Još jedna od prednosti ovog modela jest ta što on nudi virtualni 7.1 surround zvuk. Što se same kvalitete zvuka tiče, ona je u redu, no neka su ispitivanja pokazala kako se po kvaliteti zvuka ipak ne može nositi sa headsetima kao što su HyperX Cloud Stinger ili Astro A10.

Piše: D.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here