Google je baš poput ostalih velikih tehnoloških kompanija u problemima zbog korona virusa. Iako Google nema problema s kašnjenje razvoja i proizvodnje novih hardverskih rješenja, ono što ovu kompaniju muči – su mnogobrojne otkazane konferencije i skupovi koji su trebali biti održani.

Jedan od tih događaja svakako je i Google I/O konferencija – koja je nažalost morala biti otkazana zbog epidemije korona virusa. Na toj su konferenciji trebali biti predstavljeni i neki novi proizvodi Googlea – među kojima valja istaknuti novi Chromecast Ultra.

Chromecast Ultra

Chromecast Ultra trebao je uskoro biti predstavljen u novom izdanju, a koje je trebalo donijeti nova poboljšanja i funkcije. Uređaj koji je namijenjen jednostavnoj reprodukciji multimedijskog sadržaja na televizoru trebao je biti predstavljen na Google I/O konferenciji – ali je za sada sve odgođeno.

Ipak, zaljubljenicima u Google tehnologiju se preostaje nadati kako će službeno predstavljanje Google održati putem digitalnih kanala – baš kao što to čine i neki drugi proizvođači u sektoru tehnologije. Ako se takvo digitalno predstavljanje zaista održi trebali bismo dobiti novi Chromecast Ultra uređaj koji će ovog puta doći i s daljinskim upravljačem.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Starije verzije Chromecast Ultra uređaja nisu imale daljinski upravljač i za upravljanje sadržajem bio je potrebna pametni telefon i tablet. Ovog puta čini se kako je Google odlučio napraviti jedan novi iskorak pa će uz Chromecast Ultra uređaj dostavljati i daljinski koji će se na bazni uređaj povezivati putem bluetootha. To ujedno znači kako će novi Chromecast Ultra uređaj imati podršku za bluetooth, koja će biti pridodana WiFi povezivanju.

Valja naglasiti kako je jedna od važnih komponenti ovog uređaja prijenos sadržaja s pametnog telefona direktno na televizor – a novi će uređaj temelje imati na Android TV platformi. Time će se omogućiti izravan pristup popularnim servisima poput Netflixa, YouTube TV-a, Disney+, itd. Što se tiče samih dizajnerskih poboljšanja, na samome kućištu i nisu napravljeni neki prevelik zahvati – tako da će uređaj izgledati gotovo identično svojim prethodnicima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here