Motorola iza sebe ima vrlo zanimljivu povijest u kojoj je bilo mnoštvo značajnih uspona i podova. Prije pojave pametnih telefona Motorola je bila jedan od glavnih proizvođača pametnih telefona, da bi se danas s jakim konkurentima i za opstanak na tržištu. Ipak, veliki broj korisnika brend Motorola prepoznaje kao pouzdan i s bogatom tradicijom pa je Motoroli donekle olakšano natjecanje na tržištu. Ipak, da bi imali zadovoljavajuću prodaju na tržištu moraju pratiti trendove tržišta i stalo se predstavljati s novim inovacijama – jer to je ono što korisnici zaista žele.

Kada već spominjemo želje korisnika, možemo reći kako je jedan od glavnih kriterija odabira pametnog telefona postala kvaliteta kamera. Kamere na pametnim telefonima znatno su napredovale posljednjih nekoliko godina i danas imamo pametne telefone koji mogu zbilja vrhunski snimiti video ili fotografiju. Upravo je kvaliteta kamera jedna od glavnih fokusa proizvođača pametnih telefona u posljednjih nekoliko godina – pa se tako i Motorola vodi ti primjerom.

Nedavno su započela šuškanja kako će Motorola u narednom periodu predstaviti svoj novi uređaj Motorola Edge+. Uređaj će u sebi imati klasične komponente koje se nalaze u uređajima istog cjenovnog razreda, a puno je pažnje posvećeno upravo kvaliteti sustava kamera. Prema prvim neslužbenim informacijama na stražnjoj strani Motorola Edge+ uređaja nalazit će se tri kamere, dok bi se na prednjoj strani trebala nalaziti jedna selfie kamera.

Sustav stražnjih kamera trebao bi biti sačinjen od 108 + 16 + 8 MP senzora. Glavna kamera od 108 MP vrlo vjerojatno je proizvedena od strane Samsunga, no detalji o toj kameri za sada nam nisu poznati. Valja još naglasiti kako će se s prednje strane uređaja vjerojatno nalaziti kamera od 25 MP.

Motorola Edge+ uređajem kompanija će pokazati zube konkurenciji u višem cjenovnom razredu, što bi moglo rezultirati popularizacijom ovog brenda. Iako je predstavljanje trebalo biti održano na MWC u Barceloni, pitanje je koji će biti novi termin predstavljanja ovog uređaja – i hoće li biti predstavljen na nekom okupljanju ili preko digitalnih kanala. Uskoro bismo mogli saznati, kao i sve točne specifikacije ovog pametnog telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here