Predstavljanje novog Apple Watch modela očekuje se kasnije ovog mjeseca. Stoga, treba sažeti veliki paket informacija od strane analitičara koji informacije o novim modelima satova dobivaju iz neodređenih izvora, a koje se na kraju obistine.

Čini se da će sedma generacija sata biti opremljena ekranima veće dijagonale i veće rezolucije. Također ćemo pronaći četiri nova ekskluzivna brojčanika. Manji model će biti veličine 41 milimetra, a veći 45 milimetara.

Apple Watch Series 7

Za model od 45 mm očekujte dijagonalu od 1,9 inča i povećanje rezolucije s 368 x 448 na 396 x 484 piksela, što je poboljšanje od 16% u odnosu na prošlogodišnje modele.

Već neko vrijeme spominje se da će Apple Watch Series 7 imati potpuno drugačiji dizajn od trenutnih Apple Watch modela. Okviri oko zaslona bit će uži (čime se odustaje od zaobljenih rubova), a omotnica nešto deblja.

Što se tiče tehnikalija, novi sat bit će opremljen S7 čipom, koji će se odlikovati većom računalnom snagom i manjim sustavom potrošnje energije od onog u Series 6 . S7 bi također trebao biti manji od prethodnog sustava, zahvaljujući čemu će unutar sata biti više prostora, na primjer za nove senzore koji prate zdravstvene parametre ili za veću bateriju.

Apple Watch Series 7 će raditi pod kontrolom watchOS 8 sustava predstavljenog na ovogodišnjoj WWDC konferenciji u lipnju.

Posljednja izvješća su također uključivala informacije o Modular Maxu (digitalnom satu s više sadržaja), Continuum (brojčaniku koji mijenja svoj izgled ovisno o dobu dana), Atlas (satu koji prikazuje više vremenskih zona) i brojčanicima marke Nike i Hermes.

Series 6 može mjeriti razinu kisika u krvi, obaviti EKG test,  slati obavijesti o smetnjama rada srca, a postoje glasine da će novi model imati senzor krvnog tlaka, ali mišljenja su o tome podijeljena.

Vrijedi dodati da predstavljanje novih satova planirano za rujan ne znači da će isti biti u prodaji odmah nakon predstavljanja, pogotovo zbog priča da dobavljači imaju problema s proizvodnjom, a najveći problemi navodno predstavlja montaža spomenutog senzora krvnog tlaka. Stoga bi prodaja novih satova mogla započeti nešto kasnije.

Na kraju, isplati li se uzeti Series 7? Ovisi. Ako trenutno planirate kupiti svoj prvi Apple Watch odgovor je da, jer uz vjerojatno istu cijenu dobiti ćete kakva takva poboljšanja u odnosu na prošli model. No, ako imate Apple Watch Series 6 i ne marite za senzor krvnog tlaka, kupnju možete odložiti.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here