Već se godinama drže na vrhu i čini se da tako planiraju i dalje. Logitech je jedna od najdugovječnijih proizvođača opreme za računalo, a jedna od stvari kojima se bave su tipkovnice. I kad malo razmišljamo o tipkovnicama, nekako je Logitech prvo što nam pada na pamet i čini se kao da su tu oduvijek. Njihovi novi proizvodi su par tipkovnica, G915 Lightspeed Wireless and the G815 Lightsync RGB, koje koriste ono što u Logitechu nazivaju low profile GL prekidače.

Obje tipkovnice imaju LED rasvjetu u sebi i paletu od čak 16.8 milijuna boja, a G915 je ujedno i bežična te se na računalo povezuje putem Logitech Lightning speed tehnologije. Ono što čini glavnu razliku između GL prekidača i ostalih mehaničkih prekidača je visina, odnosno dubina pritiska. GL prekidači imaju upola manju visinu i smatra se kako je 25% manje vremena potrebno da se pritisne tipka u odnosnu na ostale tipkovnice s običnim prekidačima. To naravno ne čini nikakvu razliku u samoj kvaliteti pisanja jer je tipkovnica jednako točna kao i ostale tipke.

Bežični model koristi Logitechovu 2.4gHz Lightning speed tehnologiju za priključivanje na računalo. Iako tipkovnica ima ugrađeni bluetooth za povezivanje, preporučljivo je koristiti priključak odnosno hardverski ključić za bolju točnost i besprijekornu funkcionalnost. Vijek baterije je oko 135 dana ako je rasvjeta isključena, odnosno 12 dana ako je rasvjeta uključena.

Obje tipkovnice dolaze na tržište neki dan u ovom mjesecu a cijene između obje će se kretati između 250 dolara za bežičnu verziju te 200 za običnu verziju. Logitech nije prvi na tržištu koji je uveo low profile tipke, no zasigurno će isplivati na vrh s ovim modelima i stvoriti kaos za ostale u svojoj niši. Za sada još nitko nije najavio sličan proizvod s ostatka tržišta, no bit će zanimljivo vidjeti reakciju ostalih i hoće li itko poprimiti ovaj način izrada tipkovnice.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here