Početna Hardver Igrače konzole Jedna bitna nova značajka na PS5 mogla bi imati veliku manu

Jedna bitna nova značajka na PS5 mogla bi imati veliku manu

15534
ps5

Pratite nas na Facebook-u

Nedavno smo saznali kako Sony planira što većem broju vlasnika PS4 omogućiti nadogradnju na novi PlayStation5, kada se pojavi na tržištu sljedeće godine. Čini se da će upravo cijena PS5 biti presudni faktor, koji će potaknuti mnoge kupce na nadogradnju ili ih zadržati na prethodnoj verziji konzole.

Iz tvrtke Sony je najavljeno da će konzola biti pristupačnija nego što se to očekivalo, bez navođenja konkretnih cijena, a iz Microsofta da će Xbox Scarlett također biti konkurentan kada su u pitanju performanse i cijena. Nedavne informacije koje su procurile o PS5-ici, otkrile su jednu pametnu inovaciju, koja bi mogla značajno utjecati na smanjenje cijene novog PS5, ali ta nova značajka, o kojoj ljudi ne prestaju pričati, izgleda dolazi s jednom “cakom”.

ps5 ssd disk

Naravno, dosadašnje sve informacije o novom Play Stationu 5 su uglavnom procurile kroz patentne urede, gdje je Sony morao prijavljivati svoj novi hardver, kako bi ga zaštitio od kopiranja, i rijetko kada od službenih osoba iz Sony-a. Tako je i nedavno otkriveni još jedan patent tvrtke Sony predstavio uređaj koji izgledom podsjeća na neku vrstu modernog medija na kojem će se nalaziti video igre. U danima koji su uslijedili, spekulacije oko nepoznatog uređaja su se pojačale, neki su uvjereni kako je uređaj na slici zapravo SSD kućište. To se konačno i pokazalo najvjerojatnije točnim  objašnjenjem.

ps5 veličine ssd diskova

Svrha modularnog SSD rješenja za PS5 može biti dvostruka. Prije svega, omogućuje Sony-u predstavljanje pristupačnije verzije PS5, tzv. “ulazne razine”, koja će se i dalje isporučivati ​​s vrlo brzim SSD-om, ali s vrlo malom količinom prostora. Kao drugo, igračima bi se omogućila jednostavna nadogradnja SSD-a, kada se odluče na nju, bez previše brige oko kompatibilnosti i mogućnosti ugradnje diska koji bi odgovarao PS5.

Sony bi sebi također olakšao život, kada je u pitanju servisiranja PS5 uređaja. A kontrolom nad dijelovima PS5, kao što je i SSD, Sony bi mogao naplaćivati ​​više za nadogradnju prostora za pohranu. To je stvar koja je već viđena kod drugih tvrtki. To je ono što Apple radi s nadogradnjom bljeskalice na iPhone-u i sa SSD-ovima u MacBook-ovima.

Činjenica da će PS5 biti povoljniji, Sony će u početku vjerojatno donijeti gubitke od prodaje, ali u konačnici, SSD nadogradnje, mogle bi mu donijeti dobit. Ovo su sve samo nagađanja, temeljena na patentnim uredima i inovacijama iz Sony-a, koja možda čak i ne postanu komercijalni proizvod. Međutim treba naglasiti da Sony već radi na sprečavanju problema s pohranom na PS5, tako što će igračima omogućiti instalaciju sadržaja, samo onih dijelova igre koje žele igrati.

Prema dostupnim izvještajima, očekuje se da će predstavljanje PS5 biti u veljači sljedeće godine, tijekom posebnog Sony PlayStation eventa.

Piše: I.Z.

Nema komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here