Huawei je posljednjih mjeseci zapeo u velike probleme do te mjere da novi pametni telefon nisu ni predstavili na europskom i američkom tržištu. Dakako, razlog je zabrana američkog predsjednika Trumpa da američke kompanije surađuju s Huaweijem – zbog navodne špijunaže navedene kompanije. Iako je u početku ta zabrana izgledala dosta ozbiljno, SAD je u međuvremenu već nekoliko puta odgađao odluku o zabrani, odnosno znatno su ublažili početnu ideju zabrane.

Ipak, Huawei je promijenio malo politiku nastupa na američkom (i europskom) tržištu te su se okrenuli razvoju vlastitih softverskih rješenja – pa će biti zanimljivo vidjeti da li će se na tim tržištima pojaviti novi pametni telefoni P40 i P40 Pro.

Polako u javnost izlaze prve prognoze kako bi navedeni telefon mogao izgledati i funkcionirati. Prema tim prognozama, pametni telefon će imati fantastične kamere – što će biti samo svojevrsna nadogradnja na ionako već vrhunske kamere na modelu P30 i P30 Pro. Huawei P40 pro trebao bi dobiti periskopsku kameru koja će imati odlično 10x optičko uvećanje.

Trebao bi tako telefon P40 biti prvi telefon s takvim uvećanjem na periskopskoj kameri. Razlučivost navedene kamere trebala bi biti 8 MP, a otvor blende trebao bi iznositi f/4.0. Periskopska kamera trebala bi se pojaviti na P40 modelu, a njezino optičko uvećanje trebalo bi iznositi 5x.

Prema prvim nagađanjima novi Huawei pametni telefoni trebali bi se na tržištu pojaviti sljedeće godine. Iako nedavno predstavljene Huawei pametne telefone nismo dočekali u Europi, P40 će vrlo vjerojatno stići na naše tržište, ali bi se moglo desiti da neće imati sve funkcije (zbog softverskih ograničenja).

Možda će Huawei pokušati na novim pametnim telefonima progurati svoja nova softverska rješenja koja razvijaju posljednjih mjeseci – što bi moglo utjecati na status Android i iOS sustava na našem tržištu. Bez obzira na sve, Huawei će nam uskoro predstaviti novi fantastični uređaj koji će ponovno kamerama biti najbolji na tržištu.

Piše: Marko Županić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here