Jeste li spremni za ozbiljan gaming na jako širokom zaslonu? E pa počnite štedjeti novce, jer je Samsung upravo napravio novi QLED CHG90, 49 inčni monitor koji će vas oboriti s nogu.

Dok je CHG90 bez sumnje najveća zvijezda nove serije monitora, tu su još i dva manja iz iste serije, CHG70 od 31,5 inča i 27 inča. CHG90 ima omjer slike 32: 9 i “double full” HD (DFHD) razlučivost od 3840×1080, dok dva manja modela imaju omjer slike 16: 9 i QHD razlučivost od 2560×1440.

Samsung CHG90

Sa već poznatom QLED tehnologijom, sva tri monitora mogu podržati 125 posto sRGB-a, 95 posto DCI-P3 i mogu prikazati čak ​​1.07 milijardu boja. Svi imaju kutove gledanja od 178 stupnjeva, vrijeme odziva od 1 ms i brzinu osvježavanja od 144 Hz. Oni su također među prvim monitorima za gaming koji podržavaju tehnologiju AMD FreeSync 2.

 

MONITOR Samsung CHG90

 

Prema tvrdnjama Samsunga ova nova serija gaming monitora je idealna za gotovo sve vrste akcijskih igrica, FPS igrica, utrkama i simulacijskim igricama. Samsung je također tražio strateškog partnera sa proizvodnju igrica koje će podržavati ovak široke zaslone, uključujući DICE, koji će podržavati ultrawide CHG90 u nadolazećem Star Wars Battlefront II. Najnovija Need For Speed ​​Payback također će u potpunosti podržavati HDR zaslon.

“Igrači se žele osjećati potpuno uronjeni u igru, kada igraju najnovije igrice, a naši novi monitori pružaju najljepše vizualno iskustvo, kako bi pružili vrhunsko igranje”, rekao je Andrew Sivori, VP, marketing proizvoda u tvrtki Samsung Electronics America.

“Ovi QLED gaming monitori predstavljaju budućnost igranja, za obje skupine igrača, povremena i stalne gamere, a uvjereni smo da će naš inovativni dizajn i najsuvremenije značajke poboljšati cjelokupno iskustvo ​​igranja”.

 

 

Trenutno se CHG90 monitori mogu naručiti putem predbilježbe sa Amazona za 1.499 dolara.

Piše: D.Ž.

Komentiraj