Ako ste u posljednje vrijeme istraživali tržište prijenosnih računala lako ste mogli vidjeti koliko je bogata ponuda na tom području i između koliko modela zapravo možete birati. U žiži javnosti posljednjih su godina uglavnom pametni telefoni, a prijenosna računala povremeno iskoče, ali brzo na njih zaboravimo.

Problem je u tome što prijenosnih računala već godina nema nekih značajnih inovacija pa ljudima to i nije previše interesantno. Ipak, danas vam predstavljamo jedan sjajan prijenosnik, koji se po potrebi može pretvoriti i u svojevrstan tablet (ne u doslovnom smislu te riječi).

Latitude-7400-2-in-1-konvertibilni laptop

Dell Latitude 7400 je 2u1 hibridni prijenosno računalo, koje se može pohvaliti mnogobrojnim karakteristikama, no najviše se ističe sjajna baterija. Naime, na jednom punjenju baterija ovog uređaja može trajati nevjerojatnih 24 sata, što u pravilu znači da ćete računalo morati puniti tek svaki treći dan.

Unatoč sjajnoj bateriji ovo je računalo iznimno tanko i njegova debljina iznosi manje od 15 milimetara, a teži oko 1.4 kilograma. Kućište je izrađeno od aluminija i obrađeno je CMC strojem što daje jedan fini elegantni završetak. Zaslon ovog računala velik je 14 inča i Full HD rezolucije, a osjetljiv je na dodir (i to čak u 10 točaka istovremeno). Na zaslonu uređaja nalazi se Gorilla Glass 5 zaštita, ali bez obzira na to na uređaju se može koristiti Dell Active Pen olovka.

Unutar uređaja nalazi se Intelov 4-jezgreni procesor, ali i integrirana grafika UHD 620. Da bi sve funkcioniralo kvalitetno brine se čak 16GB radne memorije, dok je za pohranu korisniku na raspolaganju SSD M.2-2280 PCIe/NVMe do 2 TB. Uređaj se bežično može povezivati na razne načine, a uz standardnu WiFI vezu tu je i mogućnost bluetooth povezivanja, kao i 4G LTE modem. Uređaj će se na tržištu pojaviti vrlo vjerojatno tijekom ožujka ove godine, a cijena bi mu trebala iznositi oko 1.600 dolara. S obzirom na sve navedene karakteristike, cijena se čini sasvim u rangu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here