Acer posljednjih mjeseci poprilično rijetko viđamo u medijskim natpisima, no ova popularna kompanija uspješno i ustrajno radi na razvoju novih uređaja iz svoje ponude. Dakako, Acer mnogi prepoznaju kao jednog od lidera tržišta prijenosnih računala pa je i fokus kompanije usmjeren upravo na to područje. Ovih su dana u Aceru odlučili javnosti predstaviti nekoliko novih modela prijenosnih računala iz Swift serije, među kojima se posebno ističe najjači model Swift 5 (SF314-55).

Swift 5 (SF314-55) donosi impresivno i elegantno kućište koje je napravljeno od kombinacije materijala magnezij-litija i magnezij-aluminija zbog čega je vrlo čvrsto, a s druge strane donosi iznimno malu težinu. Ovo je napredno računalo zahvaljujući pomno osmišljenom kućištu lakše od kilograma pa će ga korisnici s lakoćom prenositi gdje god im zatreba. Otvaranjem zaslona podiže se zadnji dio uređaja čime se osigurava bolji protok zraka, odnosno kvalitetnije hlađenje. Istodobno, tipkovnica zbog nagiba donosi veću udobnost tipkanja.

Novo Acer prijenosno računalo donosi vrlo kvalitetan 14 inčni zaslon koji dolazi u omjeru 16:9. Maksimalna rezolucija zaslona iznosi 1920 x 1080 piksela, dok je kod osvjetljenja moguće podesiti maksimalnih 340 nita. Računalo izgleda poprilično impresivno jer zaslon prekriva čak 90% prednje površine prijenosnika. Valja napomenuti kako Swift 5 ima zaslon osjetljiv na dodir, a koji je zaštičen posebnim Gorilla Glass staklom koje umanjuje mogućnost nastanka mikroorganizama.

Spomenuta zaštita trebala bi spriječiti mrlje i neugodne mirise, a zanimljivo je da se može naručiti i za ostale dijelove ovog prijenosnika. Uređaj u svojoj unutrašnjosti sadrži odlične komponente koji će korisnicima osigurati nesmetan i kvalitetan rad, a izdvojiti ćemo novu generaciju Intel procesora Tiger Lake i Iris Xe grafiku. Što se tiče trajanja baterije, novi Swift 5 trebao bi osigurati čak 17 sati autonomije. Kada se baterija isprazni, napredni punjač bi u svega 30 minuta punjenja trebao omogućiti dodatnih 4 sata rada prijenosnog računala.

Swift 5 bi se na tržištu trebao pojaviti već tijekom listopada ove godine, a početna cijena za navedeno računalo trebala bi iznositi 1.099 eura. Dakako, naprednije konfiguracije biti će našto skuplje, no kada sve sumiramo – radi se o zaista kvalitetnom i elegantnom prijenosniku za razne tipove korisnika.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here