Ključne specifikacije Samsung Galaxy S21 FE otkrivene su putem razvojne konzole Google Play-a

Već se dugo vremena šuškalo u vezi datuma izlaska Samsungovog Galaxy S21 FE pametnog telefona. Sve do nedavno se nije moglo s pouzdanjem reći kada bismo ovaj uređaj mogli ugledati u trgovinama, no izgleda kako je dilemama i sumnjama došao kraj. Naime, nekoliko specifikacija za ovaj telefon pronađeno je na konzoli za razvojne programere Google Play-a. Osim detalja unutar samog popisa, činjenica da se pojavio u pozadini Googleove trgovine aplikacija potvrđuje da je uređaj spreman za izlazak na tržište!

O čemu se točno radi s gledišta specifikacija?

Slijedeći Samsungov Galaxy FE pametni telefon će, prema ovom curenju, sadržavati Snapdragon 888 čip i 6 GB RAM. To je isti čipset visokog razreda koji se nalazi u Galaxy S21 seriji, ali s manje radne memorije (što je i logično jer će Galaxy S21 FE biti cjenovno pristupačnija verzija Galaxy S21 uređaja).

Standardni Galaxy S21 i Galaxy S21 Plus koriste 8 GB RAM, dok Galaxy S21 Ultra nudi 12 GB ili 16 GB. Što se tiče zaslona Galaxy S21 FE uređaja, curenje ukazuje na rezoluciju od 2.009 x 1.080, FHD+. Međutim, ne spominje se stvarna veličina zaslona, za kojeg očekujemo da će biti 6,4 inča. Za usporedbu, Galaxy S21 i S21 Plus imaju rezoluciju od 2400 x 1,080, FHD+ zaslone, ali na 6,2 odnosno 6,8 inča.

Otkriće ovog pametnog telefona na Google Play konzoli jamči da je uređaj tu i da je vjerojatno blizu lansiranja. Međutim, postojala je zabrinutost da Galaxy S21 FE uopće neće doći na tržište. Čini se da ova najnovija vijest, u kombinaciji s onime što se nedavno moglo pronaći na Samsungovoj web stranici, ukazuje na to da je S21 FE na putu i mogao bi se pojaviti vrlo uskoro na tržištima.

S obzirom na to, S21 FE se mora popeti na višu razinu od svog prethodnika. Cijena Galaxy S21 serije značajno je pala u odnosu na seriju S20 (799 USD, u odnosu na 999 USD). S 699 USD, S20 FE nudio je značajan popust u odnosu na ostatak S20 asortimana, dok je nudio slične značajke, što je značilo da su korisnici dobili odličan omjer uloženog i dobivenog.

Kako bi postigao isti učinak sa S21 FE, Samsung će vjerojatno morati ponovno spustiti cijenu. To je moguće, ali s obzirom na to da izgleda kao da su mnoge komponente na S21 FE iste kao i S21, to bi moglo na kraju smanjiti Samsungovu maržu profita. Osim toga, preveliko snižavanje cijena Galaxy S21 FE znači da bi taj uređaj ušao u svojevrstan ”sukob cijena” s ostalim Samsungovim pametnim telefonima srednjeg razreda, kao što je na primjer Galaxy A52.

Galaxy S20 FE predstavljen je početkom listopada 2020. godine, što znači da bismo mogli očekivati da južnokorejski proizvođač učini isto i ove godine. Hoće li Galaxy S21 FE zaista biti najavljen u listopadu ili ćemo na njega morati pričekati još malo, vrijeme će pokazati.

Piše: Ivan Hečimović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here