Godine 2015. Apple je svijetu predstavio vrlo zanimljivo rješenje za dodatnu bateriju koje je trebalo pomoći korisnicima da njih telefon dulje bude aktivan. No, prilikom predstavljanja Smart Battery Case dodatka za Apple uređaje nastali su veliki problemi jer je ta dodatna baterija u obliku kućišta za pametni telefon izgledala nezgrapno i mnogi su tada obasipali Apple primjedbama kako dizajn tog kućišta nije u skladu s onime što Apple inače promovira.

Tim Cook tada je u nekoliko navrata morao spašavati situaciju i smirivati strasti pobunjenika te je objasnio kako taj loš i nezgrapan dizajn zapravo korisnicima olakšava skidanje maske i kako ta dodatna baterija ionako nije zamišljena da je stalno nosite na uređaju. Danas, gotovo četiri godine nakon predstavljanja Smart Battery Casea, ovaj je dodatak ponovno predstavljen u nešto svježijem ruhu.

APPLE iPhone X smart battery case
APPLE iPhone X smart battery case

Novi Smart Battery Case također stvara grbu na poleđini telefona i zasigurno nije najbolje rješenje, ali ako vam treba dodatna baterija može se pokazati pametnim rješenjem. Novo kućište dizajnerski je dorađeno pa se sada ova nezgrapna grba proteže sve od kamera do dna uređaja, kako bi kapacitet dodatne baterije bio što veći.

Također, novi dodatak prilagođen je novim uređajima koje Apple ima u ponudi kako bi se korisnici zainteresirali za kupnju takvog dodatka. Podržani su sljedeći uređaji: iPhone XS, XS Max i XR, dok je prilično zanimljivo kako Apple nije izdao isto kućište i za iPhone x uređaj.

Ova potonja informacija mogla bi dići puno prašine jer korisnici iPhone X uređaja također žele takav dodatak, ako im slučajno zatreba dodatna baterija. Neki su korisnici probali testirati taj dodatak na svojim uređajima, a zanimljivo je da kod dijela korisnika ta dodatna baterija funkcionira, a kod dijela korisnika ne.

Potaknulo je to raspravu u javnosti o tome da li Apple blokira određenim korisnicima s nešto starijim modelima korištenje novih naprednih značajki i zašto neki mogu koristiti dodatnu bateriju, a neki ne. Uglavnom, priča ima uzbudljiv uvod koji bi mogao Apple odvesti u nove probleme – ako se puno korisnika požali na ovu ‘manjkavost’.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here