Čini se da su hakeri koji su prošli tjedan provalili u sustav televizijske kuće HBO ukrali mnogo više od samo jedne epizode. Nakon što su na Redditu objavili snimku četvrte epizode tekuće sezone serije, o kojoj smo uostalom već pisali, sada tvrde da imaju još podosta zanimljivog materijala.

Naime, „kradljivci“ su u ponedjeljak izjavili da u posjedu imaju i preostale epizode sedme sezone Game of Thronesa, čijim bi objavljivanjem mogli ozbiljno ugroziti popularnost i poljuljanu reputaciju programa HBO. A da pokažu da s njima nema šale, otkrili su telefonske brojeve i osobne podatke glumaca.

Prošlotjednu epizodu mogli ste preuzeti s linka na Redditu, koji je vodio na Google Drive


U prijetećoj poruci postavili su ultimatum, zatraživši isplatu od sedam milijuna dolara. U protivnom, nove epizode serije Game of Thrones isplivat će na površinu brže od očekivanog. Prijenos novca žele u bitcoinu tijekom šestomjesečnog razdoblja. Hakeri na sličnim napadima navodno zarađuju do 15 milijuna dolara, pa cijena za trenutno najpopularniju seriju izaziva sumnju jer ne dostiže ni polovicu spomenutog iznosa.

Dok televizija u suradnji s policijom pokušava otkriti počinitelje koji navode da im je trebalo šest mjeseci za napad, čini se da ni tu nije kraj nevoljama za HBO. Uz Game of Thrones, hakeri spominju i drugu dokumentaciju koje su se nedavno dočepali. Je li riječ o serijama ili nekom drugom sadržaju, trebalo bismo otkriti uskoro.

Hoće li čelni ljudi serije popustiti nakon objavljivanja privatnih podataka glumaca?

Rasplet događaja pratimo iz sata u sat jer samo je pitanje vremena kada će se jedna od sukobljenih strana oglasiti s nagodbom. Ili najavom pravnog rata.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here