Na tiskovnoj konferenciji, održanoj 3. listopada u vlastitim proizvodnim pogonima u Rugvici pored Zagreba, Vivax tim tržištu je predstavio liniju prvih hrvatskih 4K televizijskih prijemnika – Vivax SMART UHD 4K LED TV s dijagonalama 43“, 49“ i 55“.

„U proljeće prošle 2016. godine, u našem prostoru u Rugvici, pokrenuli smo jedinu hrvatsku proizvodnu liniju za izradu televizijskih prijemnika i tržištima naše regije ponudili Vivax LED televizore proizvedene kod nas.“ – izjavio nam je Vladimir Brkljača, izvršni direktor za vlastite brendove M SAN Grupe d.d.  – „Danas, nakon niti godinu i pol dana, predstavljamo vam i punokrvne UHD 4K LED televizore proizvedene u našem pogonu. S ponosom mogu istaknuti da je Vivaxov pogon jedini takve vrste u široj regiji država iz našeg okruženja.“

 

VIVAX_UHD_PRESICA_3.10.17._11_Vivax_proizvodna_linija_u_radu


 

Tijekom tiskovne konferencije Vivax tim upoznao nas je s radom njihove proizvode linije, počevši od čiste sobe (tzv. Clean Room) u kojem njihovi djelatnici odjeveni u sterilna antistatička odjela sklapaju ekrane budućih 4K LED televizora dok cijela atmosfera podsjeća na SF filmove. Minimalno dvosatno testiranje svakog proizvedenog uređaja predstavlja kraj proizvodnog ciklusa. I tek nakon što svaki uređaj prođe testiranja Vivax televizori mogu krenuti na tržište.

 

Vivax TV-39LE76T2
Vivax TV-39LE76T2

 

„Naša nova generacija Vivax UHD LED TV prijemnika, kao svi njezini prethodnici, potpuno je kompatibilna sa svim trenutnim kao i novo najavljenim standardima prijema digitalnih signala. Već danas svi novi VIVAX TV prijemnici podržavaju novi DVB-T2 H.265 HEVC standard koji će tek od 2019. g. postati obvezan.“ – pojasnio je Damir Husnjak, voditelj razvoja Vivax proizvoda – „Jedna od najvažnijih karakteristika naših UHD televizora, povrh 4K slike, mogućnost je instaliranja raznih aplikacija s Google Play Store-a što našim korisnicima daje mogućnosti da Vivax UHD televizore prilagode svojim potrebama. Svi UHD prijemnici opremljeni su sa 1.5 GB / 8 GB memorije.“

 

„Globalni trendovi  kreću se u smjeru sve veće zastupljenosti UHD 4K TV uređaja što je svakako i nama važan pokazatelj smjera koji trebamo zauzeti.“ – nastavio je Vladimir Brkljača – „Dio zemalja EU već je pokrenuo proces digitalizacije (Njemačka i Čeka) koja omogućuje prijenos sadržaja u 4K rezoluciji što će automatski utjecati na značajno povećanje produkcije i dostupnost 4K video sadržaj i time kreirati veću potražnju za UHD TV uređajima te utjecati na brzinu razvoja ovih TV uređaja. Hrvatsko tržište svakako ide u tom smjeru, a najavljena će digitalizacija kroz koju godinu dodatno pridonijeti širenju uporabe ove tehnologije.“

 

Đelo Hadžiselimović
Na predstavljanju nove linije Vivax UHD televizora bila je prisutna i legenda hrvatske televizije g. Đelo Hadžiselimović

 

„U srcu razvoja naših proizvoda je njihovo međusobno povezivanje u jedinstveni korisnički svijet. Pomoću našeg Vivax Fly 4  mobitela možete, kao i s daljinskim upravljačem, upravljati Vivax SMART UHD 4K LED televizorom ili putem Screen Mirroring funkcije vaše fotografije i filmiće s mobitela prikazati na velikom ekranu. Naravno, ove mogućnosti vrijede i za sve ostale moderne Android mobilne uređaje.“ – završio je Damir Huzjak – „Da, IoT – Internet stvari je u punom zamahu.“

 

VIVAX_UHD_PRESICA_3.10.17._03_Damir_Husnjak
Damir Huzjak

 

Korisnicima iznimno važne karakteristike kod odabira novog televizora su cijena i dostupnost servisa. Vivax UDH 4K LED TV prijemnici prednjače u sva tri aspekta, s  pristupačnom preporučenom maloprodajnom cijenom od 3.499,00 Kn za 43“ do 4.699,00 Kn za 55“ te osiguranom podrškom kroz servisnu mrežu MR Servisa.

Pozivamo vas da sve detalje ovih vrhunskih uređaja proučite na stranici www.vivax.com/hr.

 

Osnovne karakteristike Vivax UHD Televizora su:

 • 4K UHD slika rezolucije 3840×2160 pixela, punih boja i dubokih crnina
 • ANDROID SMART 5.1
 • Mogućnost instalacije aplikacija s Play Store-a
 • DVB-T2/S2 H.265 standard
 • 1.5G/8G Memorije
 • Povoljna cjenovna pozicija s preporučenom maloprodajnom cijenom od 55“ 4.699,00 Kn / 49“ 3.999,00 Kn / 43“ 3.499,00 Kn
 • Hrvatska proizvodnja

 

Vivax LED TV-49UD95SM
Vivax LED TV-49UD95SM

 

Vivax LED UHD TV prijemnici

– često postavljana pitanja i odgovori –

 

 1. Kakav signal prima VIVAX UHD TV?

Svi LED VIVAX TV-i, pa tako i nova generacija UHD TV-a potpuno je kompatibilna s trenutnim i novo najavljenim standardima prijema digitalnih signala. Već danas svi novi VIVAX TV prijemnici podržavaju novi DVB-T2 H.265 HEVC standard koji će tek od 2019. g. postati obvezan.
VIVAX TVi pripremljen su za prijem svih raspoloživih i važećih standarda u Europi: DVB-T2 H.265 HEVC, H.264 / DVB-T MPEG2, MPEG4 / DVB-C / DVB-S2 / DVB-S / Analog PAL/SECAM. Podržavaju Dolby Digital+ Audio te HE-AAC i AAC Audio codec.

 

 1. Što je to Android Smart TV?

Android Smart TV je TV prijemnik koji osim standardnih TV funkcija ima i dodatne SMART opcije. Rad TV prijemnika baziran je na Android operativnom sustavu. Vrlo slično mobilnim SMART telefonima, Android Smart TV posjeduje mnogo već instaliranih aplikacija koje se najčešće koriste, kao što je YouTube, Gmail ili Chrome pretraživač za “surfanje” na internetu. Jednako tako, svi Vivax TVi imaju dovoljno prostora u memoriji što vam omogućava potpuno prilagođenje TV-a Vašim potrebama, te prema Vašoj želji instaliranje Android aplikacija s “Google Play Store-a (Trgovine)”. Jedino ograničenje koje ponekad može zasmetati pojavit će se kod aplikacija namijenjenima za rad sa zaslonom na dodir jer neke od njih možda neće imati ispravnu kontrolu.
Na ovaj način, svaki korisnik može instalirati aplikacije koje su mu potrebne i prilagoditi svaki Vivax Smart TV svojim osobnim potrebama.

 

 1. Koja je razlika između Smart TV-a i Android Smart TV-a?

Glavna razlika je da kod standardnog Smart TV-a sve dostupne Smart TV aplikacije nalaze se na zajedničkom serveru, tzv. “Cloudu”, što može usporavati rad Smart prijemnika i njegovu kontrolu, ovisno o zauzetosti servera i brzini vaše internet veze. Isto tako, broj aplikacija koje su ponuđene na serveru je ograničen i ovise o davatelju usluge na serveru. Vaše lokalne i osobno preferirane aplikacije koje vjerojatno imate na vašem Smart telefonu ovdje možda neće biti dostupne. Na Android Smart TV-u, sve aplikacije instalirane su u samom TV prijemniku, što osigurava brz i tečan rad. Isto tako, izbor aplikacija s Play trgovine je mnogostruko veći. Naravno, tu se moramo ograditi i naglasiti da pojedine aplikacije koja su namijenjene radu samo s dodirnim zaslonom možda neće imati ispravnu kontrolu na Smart TV-u.

 

 1. Koje ulaze/izlaze posjeduje UHD TV?

Vivax UHD Smart TV posjeduje sva važne priključke koji su potrebni za jednostavno priključenje svih uređaja, s time da je prednost dana digitalnom povezivanju, što daje vrhunsku kvalitetu slike ili zvuka.

Tv je opremljen s:

 • RF Ulaz za TV antenu
 • F ulaz za Sat. antenu
 • 3x HDMI ulaz
 • RCA Audio/Video Compositni ulaz
 • CI ulaz za CI+ Common Interface karticu (Max TV, EVO TV i sl.)
 • LAN RJ45 priključak za mrežu
 • USB 3.0 x1, USB 2.0 x1
 • Izlaz za Slušalice
 • SPDIF Coax Audio priključak
 • Mini 3,5mm Composite Audio/Video izlaz

 

 1. Kako se postavljaju Android aplikacije na TV?

Postupak je vrlo sličan kao i na Android Smart Telefonu. Potrebno je imati priključen Vivax Smart TV na Internet mrežu, putem Wi-Fi bezžićne konekcije ili putem LAN priključka kabelom, te imati otvoren i na uređaj prijavljen Google račun i instaliranje aplikacija može početi… Nakon instalacije, ikona Aplikacije će se pojaviti u izborniku aplikacija gdje je spremna za pokretanje…

 

 1. Koje su specifikacije Androida u TV-u?

 

 • Radna memorija ima kapacitet od 1.5GB
 • Memorija za spremanje je 8GB, od čega je iskorišteno za predinstalirane aplikacije i operativni sustav cca 2,4GB
 • Operativni sustav: Android 5.1.1 64 Bit
 • Procesor: Dual Core 1,4GHz ARMv8
 • Graphic procesor: Mali-450MP
 • Predinstalirane aplikacije: nScreen / ES File Explorer / Chrome / T-Browser / T-Cast / MX Player / YouTube / mediaCenter / Trg Play / History / G-mail

 

Vivax LED TV-55UD95SM
Vivax LED TV-55UD95SM

 

 

 1. Koja je razlika između HD i UHD zaslona?

UHD zaslon ima osjetno kvalitetniju sliku od HD ili FHD zaslona. Broj horizontalnih i vertikalnih točaka dvostruko je veći (3840 x 2160pix) u usporedbi s FullHD zaslonom (1920 x1080pix).

 

 1. Da li se već mogu gledati programi u UHD standardu?

Da. Na satelitu Astra i HotBirdu već postoje Demo programi u 4K UHD rezoluciji. Isto tako, Blueray filmovi se već distribuiraju u 4K rezoluciji.

 

 1. Na koji način se može osim daljinskim upravljačem brže i jednostavnije kontrolirati Vivax Smart TV?

Uz Smart TV dobiva se daljinski upravljač kojim se može na jednostavan način upravljati svim “Smart” funkcijama. Ako vam to nije dovoljno udobno i brzo, na USB ulaze Smart TV-a može se priključiti vanjska tipkovnica i/ili miš, putem kabela ili bežično. Isto tako, može se koristiti i MS FLY 3u1 daljinski koji na sebi ima funkciju miša, tipkovnice i standardnog daljinskog upravljača.

 

 1. Koliko je jamstvo na Vivax TV prijemnike?

Na sve Vivax TV prijemnike je jamstvo u trajanju od 2 godine od datuma kupnje. Dvogodišnje jamstvo kao i široko razgranata servisna mreža u svim dijelovima Hrvatske, dokaz su pouzdanosti naših proizvoda.

 

 1. Gdje se stvarno proizvode Vivax TV prijemnici?

Vivax TV-i su “Made in Hrvatska”, tj “Made in EU”. Proizvodnja Vivax TV-a odvija se u proizvodnom pogonu u Rugvici, nadomak Zagreba. Kapacitet tvornice je 180 tisuća jedinica godišnje. Tvornica ima 2 linije. Jedna linija služi za proizvodnju LED zaslona, koja se odvija u kontroliranim uvjetima i posebnom prostoru bez prisustva prašine i uz pomoć robotizirane linije. Druga linija služi za proizvodnju TV-a od faze gotovog LED zaslona do gotovog uređaja. Iz Zagreba, VIVAX TV-i prodaju se ne samo unutar Hrvatske, već po cijeloj Europskoj uniji i regiji!

 

 1. Kakva je kvaliteta VIVAX TV-a?

Jamčimo vrhunsku kvalitetu proizvoda! Komponente prije i za vrijeme proizvodnje višestruko se provjeravaju. Na kraju proizvodnog procesa, jamčimo 100% kontrolu svakog prijemnika što uključuje provjeru rada svih ulaza i izlaza i probni rad od minimalno 3 sata. Iz tvornice izlaze samo potpuno ispravni i provjereni uređaji, u skladu s najstrožim standardima kontrole kvalitete..

 

 1. Planovi za do kraja godine?
  U periodu do kraj godine očekujemo početak proizvodnje LED TV uređaja i za tržišta Van EU kao što su BIH, Crna Gora, Makedonija, Kosovo.

 

 1. Veličina tržišta TV uređaja u HR?

Naša procjena je da se tržište HR za prvih 9mj. kreće oko 145.000kom

 

 1. Koliko je vaš tržišni udio?

Vivax TV uređaji su svakako u vrhu po tržišnom udjelu i prema našim procijenam isti je nešto iznad 18%.

 

 1. Koliko ste proizveli TV uređaja?

Ovu godinu očekujemo završt s ukupnom proizvodnjom od preko 51.000 tisuću TV uređaja.

 

 1. Koliko ste prodali TV uređaja u izvozu?

Završetak godine očekujemo na nešto preko 10.000kom

 

 1. Koji vam je plan prodaje UHD TV- uređaja do kraja godine?

Plan prodaje je 4.000kom uzimajući u obzir sve tri dijagonale.

 

 1. Na koliko prodajnih mjesta je dans moguće kupiti Vivax UHD

U ovom trenutku moguće je kupti naše UHD TV na preko 100 prodajnih mjesta…

 

 1. Kako smo zadovoljni s prodajom Fly 4 mobilnog telefona i koliko komada smo prodali?

Jako smo zadovolji prvenstveno jer imamo pozitivne kritike krajnjih korisnika što nam je od izuzetne važnosti…

Naš plan prodaje za ovaj uređaj u HR je 10.000 kom i u ovom trenutku prodaja ide planiranim tempom…

P.R.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here