Lenovo, HP, Dell, Acer i ASUS već su uskočili u Windows MR vlak, mješovite stvarnosti na operativnom sustavu Windowsa, ali sada dolazi još jedno veliko ime: Samsung.

Na događaju u San Franciscu,  Microsoftov izumitelj HoloLensa, Alex Kipman, predstavio je svou viziju budućnosti mješovite stvarnosti u sustavu Windows, za što Redmond vjeruje da je budućnost računalstva.

Budućnot ili ne, sigurno je jedno, da ove blagdanske sezone neće nedostajati headsetova za Windows mješovitu stvarnost, zajedno sa vrlo konkuretnim MR headsetom koji dolazi iz Samsunga.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa dvostrukim AMOLED očnim zaslonom, uz vrlo respektabilnih 110 stupnjeva FoV (“field of view”). To bi moglo potencijalno napraviti veliku razliku u kvaliteti iskustva mješovite stvarnosti u sustavu Windows iz dva razloga.


Prvo, sama kvaliteta zaslona, jer kao što znamo, AMOLED zasloni mogu stvoriti mnogo dublje crne boje, kao i mnogo živopisnije boje od prosječnog OLED ili LCD zaslona. Drugo, svi drugi MR headsetovi za Windows, koje smo vidjeli do sada, imaju FoV od 95 stupnjeva. Samim time Samsungov headset će biti impresivniji, jer će u perifernoj viziji biti manje “mrtvog” prostora.

 

 

Očekuje se da će Odyssey headset biti dostupan od 6. studenog 2017. po cijeni od nemalih 500 dolara, a dolazi s kontrolerima pokreta. Gospođa Alanna Cotton, potpredsjednik i generalni direktor Samsung Electronics America, pridružila se na pozornici u San Franciscu, Alexu Kipmanu, kako bi predstavila ovaj novi proizvod i istaknula slaganje sa Microsoftom oko “budućnosti virtualne stvarnosti na računalima”.

“Kada smo počeli projektirati HMD Odyssey headset s tvrtkom Microsoft, postojala je samo jedna svrha, stvoriti headset visokih performansi, koji će biti jednostavni za postavljanje i mogu odvesti ljude u nevjerojatan svijet virtualne stvarnosti. Pokreće se s dvostrukim AMOLED zaslonom, a rezultira vrlo živopisnim bojama i najvišom rezolucijom u industriji. U Odyssey su ugrađene i kvalitetne AKG slušalice sa vanjskim i unutarnjim praćenjem zvuka, kao i mikrofonom, te brzim, responzivnim kontrolerima pokreta. Samsungu HMD Odyssey omogučuje korisnicima i kut gledanja od 110 stupnjeva, dok otkrivaju nove granice Windows mješovite stvarnosti.”

Izvor: Windows Central

 

Samsung HMD Odyssey pruža nevjerojatno iskustvo koje će vas u potpunosti zaokupiti dual AMOLED zaslonima visoke rezolucije s vidnim poljem od 110 stupnjeva, AKG slušalicama i ugrađenim 6 DOF-om za sveobuhvatno praćenje položaja

 

Samsung_HMD_Odyssey_2_m

 

Seoul/Zagreb – 4. listopada 2017. – Tvrtka Samsung Electronics je u partnerstvu s tvrtkom Microsoft predstavila Samsung HMD Odyssey, uređaj s najuzbudljivijim Windows iskustvom za mješovitu stvarnost (MR). Uređaj se brzo i lako podešava i pruža vrhunsko iskustvo virtualne stvarnosti, sa superiornom kvalitetom slike i zaslonom najviše rezolucije.

– Samsung HMD Odyssey je uređaj visokih performansi koji, poput svih naših proizvoda, pruža značajnu inovaciju životima naših korisnika – izjavio je YG Choi, viši potpredsjednik Odjela PC Business Team tvrtke Samsung Electronics te dodao – Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey korisnicima otkriva najnovije granice Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u vodeće novo iskustvo virtualne stvarnosti u industriji.

Zahvaljujući dvostrukom 3.5 inčnom AMOLED zaslonu, Samsung HMD Odyssey pruža življe boje i dublje nijanse crne, prikazujući oštrije i živopisnije slike. Vidno polje od 110 stupnjeva omogućuje korisnicima vrhunska virtualna iskustva. Kad je o zvuku riječ Samsung HMD Odyssey pruža 360° Spatial Sound, pružajući korisnicima potpuni surround zvuk kroz vrhunske AKG slušalice. Koristeći ugrađeni mikrofon korisnici bez skidanja „kacige“ sada mogu i razgovarati s ostalim igračima.

Iskustvo Windows mješovite stvarnosti s uređajem Samsung HMD Odyssey stvoreno je kako bi korisnicima omogućilo uživanje i uporabu čim se otpakira. Za razliku od tipičnih headset zaslona nije potrebno instalirati nikakve dodatne senzore za pokret, dovoljno je priključiti se na osobno računalo i krenuti. Zbog mogućnosti sveobuhvatnog praćenja položaja korisnici nisu limitirani na ograničeni prostor tijekom svog iskustva u virtualnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom1 (6 DOF) senzorima koji dopuštaju intuitivno i prirodno kretanje čime se stvara osjećaj stvarnog okruženja. S prilagodljivim kontrolnim kotačićem Samsung HMD Odyssey dizajniran je tako da pruža udobno i podesivo prianjanje.

– Sretni smo što se Samsung HMD Odissey pridružuje Windows obitelji uređaja za mješovitu stvarnost. Riječ je o nevjerojatnom proizvodu koji predstavlja još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Tim u Samsungu je uređajem Samsung HMD Odyssey stvorio Windows Mixed Reality uređaj koji će oduševiti naše obožavatelje željne uživanja u svijetu mješovite stvarnosti u blagdanskom razdoblju koje je pred nama – izjavio je Alex Kipman, stručni suradnik tvrtke Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovno upravljanje te dva kontrolora pokreta. Nešto kasnije ove godine bit će dostupan u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a pred narudžbe samo za SAD su započele 3. listopada 2017.

 

Za više informacija o uređaju Samsung HMD Odyssey posjetite:

http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.com.

 

*Sve funkcionalnosti, značajke, specifikacije i druge informacije o proizvodu navedene u ovom dokumentu, uključujući, ali se ne ograničavajući na dobrobiti, dizajn, cijenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda podliježu promjeni bez obavještenja ili obveza.

 

Samsung_HMD_Odyssey_1_m

 

Specifikacije uređaja Samsung HMD Odyssey

 

Samsung HMD Odyssey (headset)
PlatformaWindows Mixed Reality (platforma mješovite stvarnosti)
ZaslonDual 3.5” AMOLED

1.440 x 1.600 @90/60Hz

SučeljeHDMI2.0 + USB 3.0 kabl vezan za sučelje (4m dužine)
ObjektivPojedinačni Fresnel
Vidno poljeΦ66, FOV 110º, 6.7X
IPDopseg od 60-72 mm
Kamera6 DOF kamera x 2
SenzorMjerač ubrzanja (6 osi )| Žirometar (6 osi) |

Kompas (3 osi) | Senzor blizine | IPD senzor

ZvukDva mikrofona | Cortana | Ugrađene AKG slušalice
Kontrole i funkcijePodešavanje jačine zvuka i IPD
Dimenzije202 mm (š) x 131,5 mm (d) x 111 mm (v)
Težina645g
Samsung HMD Odyssey (kontroler)
Kontrole i funkcijaDodirna podloga (koju je moguće kliknuti), tipka za ulazak u meni, tipka za uključivanje Windowsa/ kontrolera, okidač, upravljač za palac, svjetlo indikatora
SenzorMjerač ubrzanja (6 osi) | Žirometar (6 osi) |

Kompas (3 osi)

BaterijaAAA baterije x 2ea
Dimenzije154,2 x 119,1 x 119,1mm
Težina160g

 

[1] 6 DOF se odnosi na stupnjeve slobode kretanja u trodimenzionalnom prostoru. Za razliku od mnogih VR kontrolera koji prepoznaju 3 osi, 6 DOF vam daje slobodu kretanja naprijed i natrag, lijevo, desno, gore,k dolje, kao i da se rotirate u sve tri prostorne osi. 

 

 

D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here