Oculus Quest 2 je već sada više nego odličan VR set. Veliki broj korisnika smatra da se trenutno radi o jednom o najboljih setova za virtualnu stvarnost kojeg možemo kupiti na tržištu. No situacija za Oculus Quest 2 postat će još bolja!

Oculus Quest 2 All-In-One Virtual Reality Headset

Oculus Quest 2 i zašto ga volimo

Oculus Quest 2 jedan je od najboljih VR sustava dostupnih i za početnike i za iskusne VR veterane. U stvari, nećemo pretjerati ako bismo izjavili da se radi o jednom od najboljih, ako ne i o najboljem VR sustavu koji postoji na tržištu. Oculus Quest 2 ne koristi nikakve dodatne kabele, a i cjenovno je pristupačniji od nekih drugih konkurenata tipa HTC Vive VR ili Oculus Rift S. Plus, jednostavno ga je za postaviti.

Ovaj samostalni VR uređaj iz Oculusa donosi vam lak pristup svemu onome što virtualnu stvarnost čini posebnom i vrijednom vašeg vremena, isporučujući visokokvalitetna iskustva virtualne stvarnosti po pristupačnoj cijeni s minimalnim postavkama. Quest 2 omogućuje vam (gotovo doslovno) ulazak u svjetove igara, kao i pristup video sadržaju i aplikacijama od 360 stupnjeva koji pokrivaju sve žanrove.

Ovo je doista impresivan gadget, koji će vrlo lako razveseliti čak i tehnološki ne baš tako iskusne članove vaše obitelji. Sve su ovo razlozi zbog kojih je Oculus Quest 2 VR set kojeg bi svaki ljubitelj virtualne stvarnosti trebao posjedovati.

 

Odlično postaje još bolje

No tu stvari ne staju. Točnije postaju još bolje! Nedavno je Facebook najavio svoj novi i poboljšani model Quest 2, koji će imati 128 GB prostora za pohranu po potpuno istoj cijeni kao i postojeća osnovna verzija, što je odličan potez i razlog zbog kojeg će Quest 2 svojim potencijalnim korisnicima pružati još bolji omjer uloženog i dobivenog. Taj potez dolazi nakon što je Facebook početkom ovog mjeseca povukao prodaju svojih slušalica Oculus Quest 2.

Do povlačenja je došlo nakon pritužbi u vezi iritacije kože od malog broja korisnika. U svojoj objavi na blogu tvrtka je otkrila da ne samo da će riješiti problem primjenom sigurnije silikonske maske, već će u potpunosti maknuti s tržišta Quest 2 s kapacitetom od 64GB i da će ga zamijeniti modelom od 128 GB.

Nema sumnje da je model Quest 2 od 128 GB već bio u izradi, što znači da je problem s iritacijom kože možebitno doveo samo do ubrzavanja procesa zamjene modela. Što god da je istina, nećemo se buniti! Najbolja stvar u svemu ovome jest ta da će i model s dvostruko većim kapacitetom biti dostupan po istoj cijeni!

 

Iako unutarnju memoriju nećemo moći samo povećavati, ova nadogradnja je itekako dobrodošla!

128 umjesto 64 GB unutarnje memorije za jedan od najboljih VR setova je odlična stvar! Većina naslova trenutno zauzima oko 3 GB prostora za pohranu; osim kod posebno velikih datoteka, poput The Walking Dead: Saints and Sinners ili Doom3Quest, što znači da bi s originalnim modelom od 64 GB igrači mogli pohraniti do 20 naslova.

Revidirani kapacitet od 128 GB to naravno udvostručuje, ali također Quest 2 čini odličnim ulaganjem za budućnost i za naslove koji tek dolaze, što je još jedan razlog za kupnju. Iako unutarnju memoriju i dalje nećemo moći samo povećavati, činjenica da ćemo uskoro imati mogućnost kupiti Oculus Quest 2 sa 128 umjesto 64 GB memorije, po istoj cijeni, već je samo po sebi dovoljno!

Piše: Ivan Hečimović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here