Danas na tržištu možete izabrati ogroman broj igraćih stolaca, tako da može biti teško odlučiti koji bi model mogao biti najbolji za vaše preference. Genesis ima široku paletu stolaca, koji su dostupni za različite potrebe, a danas ćemo pogledati ono što se smatra ”high-end” gamerskim segmentom.

Ovaj stolac ima niz značajki koje nudi većina gaming stolaca visokog razreda. No bez obzira na to, kakav dojam je ostavila gaming stolica tvrtke Genesis u usporedbi s drugim stolicama renomiranih proizvođača kao što su Secretlab ili DxRacer?

Genesis Nitro 950 gaming stolica

Specifikacije i obilježja

Bacimo bliži pogled na obilježja ove gamerske stolice. Koliko je udobna, koliko je izdržljiva i koliko je pogodna za dugotrajno igranje omiljenih igara na stolnom ili prijenosnom računalu?

Maksimalna težina koju može sigurno nositi Nitro 950 iznosi 150 kilograma, što znači da će je velika većina korisnika moći koristiti bez problema. Iako ne postoje neka detaljna korisnička uputstva, pretpostavljamo da će u stolac bez ikakvih problema moći zasjesti i koristiti je čak i oni korisnici koji su visoki i oko 2 metra.

Genesis Nitro 950

Nakon što sam koristio ovaj stolac određeno vrijeme, mogu pouzdano potvrditi da se radi o jednoj od najudobnijih igraćih stolica koje sam ikada koristio. U prošlosti sam već isprobavao stolice tvrtki DxRacer i Secretlab, koje su i dosta skuplje, i zaista sam ugodno iznenađen udobnošću koju ova stolica nudi.

Iako sam isprva bio vrlo sumnjičav, jer sam dobio na korištenje stolac brenda za kojeg osobno nisam dugo čuo, u konačnici sam ostao i više nego ugodno iznenađen i odsad će ovo biti moja glavna stolica za korištenje. Jastuk za lumbalni dio kralježnice je vrlo prilagodljiv i pruža znatno bolju podršku, nego što je to slučaj kod nekih drugih stolaca.

Genesis Nitro 950 donji jastuk

Ono što mi se posebno svidjelo jest to da jastuk ne klizi prilikom korištenja, za razliku od nekih drugih modela kod kojih se ovo zna dogoditi, što je vrlo iritantno. Ono što je zanimljivo jest to što lumbalni jastuk nema nikakve remene ili trake koje bi ga držala na mjestu, što znači da jastuk, zahvaljujući materijalu izrade (koža) i smještaju u odnosu na naslon za leđa ostaje na mjestu čak i tijekom dugih, igraćih razdoblja.

Ono što je uobičajeno za sve gamerske stolice, jest to da se stražnji dio može nagnuti do 165 stupnjeva, što korisniku omogućuje odmor kada to poželi.

Genesis Nitro 950 položaji

Treba reći da ovaj model igraće stolice Nitro 950 koristi PU kožu. Radi se o najviše korištenoj i najuobičajenijoj koži, koja se koristi kod širokog spektra stolica uopće, i to ne samo igraćih. Koža je sama po sebi vrlo izdržljiva, a šavovi djeluju vrlo pouzdano i odaju dojam dugotrajnosti. Tijekom mog testiranja stolca, niti jedan dio kože nije se niti oštetio, niti rastegnuo niti ogrebao. Ako po koži nešto slučajno prolijete, to neće biti neki problem, budući da koža ne upija tekućine, što znači da ako slučajno prolijete vruću kavu, vrlo lako ćete je moći obrisati koristeći vlažnu krpu.

Genesis Nitro 950 jastuk

Velika većina igraćih stolaca posjeduje lumbalne jastuke koji su prikvačeni remenima. No kod Nitro 950 to nije slučaj. Ovdje je jastuk da tako kažem ”slobodan”, no ono što je iznenađujuće jest to da se jastuk neće klizati, za razliku od većine drugih jastuka, koji su pričvršćeni. Štoviše, jastuk je vrlo usko namješten u stražnji dio stolca, što dodatno pomaže da jastuk ostane na mjestu. Jastuk je sam po sebi vrlo udoban i ono što je najvažnije, pruža odličnu potporu za donji dio leđa korisnika.

Genesis Nitro 950 nasloni za ruke

Jedno od najboljih obilježja Nitro 950 stolca svakako su njegovi nasloni za ruke, koji korisniku dopuštaju namještanje onako kako to korisnik želi. Nasloni se mogu izvijati ulijevo i udesno, dopuštajući korisniku njihovo namještanje u gotovo svim pozicijama po želji korisnika, što je pogotovo korisno kod dužeg igranja. Nasloni se mogu namještati i prema naprijed i prema natrag, kao i gore i dolje, što znači da korisnik može namjestiti naslone za ruku i ovisno o stolu kojeg koristi. Iako su nasloni izrađeni od plastike njihova izdržljivost je neupitna, jer su materijali dosta kvalitetni.

Genesis Nitro 950 mehanizam za spuštanje naslona

Donji dio s kotačima djeluje snažno i izdržljivo. Ono što mi se isto tako sviđa jest to da postoji blagi ”grip”, odnosno osjećaj trenja na mjestu gdje korisnik može postaviti svoja stopala. Veliki broj stolica ima vrlo pokretljive dijelove s kotačima, čak i previše pokretljive, što u konačnici znači da se stolac može i povremeno neželjeno kretati, što nitko ne voli. Međutim, kod ove stolice to nije slučaj; jer se kod Nitro 950 kotači malo teže pokreću, što će biti primjetno pogotovo ako planirate ”gejmati” u sobi gdje je na podu tepih.

Genesis Nitro 950 kotači

Sve igraće stolice dolaze s jastukom za glavu. Osobno ih nikad nisam volio, jer ti jastuci znaju glavu korisnika gurati prema naprijed i obično se znaju ”odmarati” na vratu korisnika, što nikada nije ugodno. Jastuk koji dolazi s Nitro 950 vrlo je ugodan i mekan i djeluje kao da je napravljen od visokokvalitetnih materijala.

Genesis Nitro 950 stolica

Genesis Nitro 950 stolica isplati li se kupiti?

Sada kada smo nešto rekli o mogućnostima ovog igraćeg stolca, recimo ponešto i o prednostima i nedostacima, kako biste lakše mogli odrediti bi li ovaj stolac mogao biti pravi odabir za vas.

Nitro 950 napravljen je da traje, i djeluje zaista čvrsto i snažno, napravljen od kvalitetnih materijala. Izuzetno je udoban što je vrlo važno kod stolica ovakvog tipa. Sjedalo je podstavljeno na način da imate dojam kao da ”upadate” u stolicu.

Naslon stolice je također mekan iza lopatica. Mnoge igračke stolice ovdje nemaju ovakve obloge, što je veliki plus za Nitro 950. Također i 4d nasloni za ruke su izvrsni i pružaju veliku ergonomiju uz mnoštvo mogućnosti prilagodbe, kako bi ih korisnici mogli postaviti točno onako kako žele.

Naravno tu je i lumbalni jastuk za potporu donjeg dijela leđa, i bit će od velike pomoći korisnicima, pogotovo kod onih koji pate od bolova u leđima. Tako npr. prethodna stolica koju sam koristio bila mi je prevelika i to je značilo da je lumbalni dio leđa imao ili previše ili premalo oslonca. Lumbalni jastuk lijepo leži na naslonu i podupire donji dio leđa omogućavajući time korisniku udobnije sjedenje.

Sve u svemu ova gaming stolica će svakako pronaći kupce, iako ova marka nije toliko poznata kod nas, svojom kvalitetom i udobnošću će privući mnoge kupce. Vrlo je udobna za korištenje, čak i kod dugotrajnijeg igranja, a cijena od 2.200 kn je vrlo prihvatljiva obzirom na uloženo i dobiveno.

Genesis Nitro 950 cijena

Genesis Nitro 950 specifikacija:

 • Model: Genesis Nitro 950
 • Materijal: Umjetna koža
 • Karakteristike sjedala: Dubna sjedišta: 51 cm
 • Podešavanje visine sjedišta: 50 – 55 cm
 • Širina sjedišta: 41 cm
 • Visina sjedala: 129 – 134 cm
 • Karakteristike naslona: Visina naslona: 86,5 cm
 • Širina naslona: 52 cm
 • Lumbalni jastuk, jastuk za glavu
 • Funkcije: Funkcija ljuljanja, zavaljeno sjedalo, podesivi nasloni za ruke, podesiva visina, okretno sjedalo
 • Naslon za ruku: 4D, podesivi
 • Pneumatski podizač: Klasa 4
 • Dopuštena masa: 150 kg
 • Veličina kotača: 75 mm
 • Boja: Crna
 • Dimenzije: Masa: 24,5 kg
 • Cijena: 2.280 kn

 

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here