Igra Guitar Hero prije nekoliko godina bila je na vrhu ljestvice popularnosti videoigara i komponente potrebne za igranje te video igre prodale su se u iznimno velikom broju. No, posljednjih se godina navala na takvo što malo smanjila, a fokus industrije video igara usmjeren je u nešto drugačijem smjeru. Ipak, kreativci još uvijek smatraju kako je sviranje iznimno vrijedna vještina koju bi mnogi htjeli naučiti, ali im to ne polazi za rukom.

Da bi doskočili problemu edukacije sviranja piana na kraj, trojac iz Google-a osmislio je revolucionarno rješenje zahvaljujući kojem će i najveći antitalenti naučiti svirati neke pjesme. Ideja je bila napraviti uređaj koji će istovremeno biti zabavan (sličiti Guitar Hero-u), a ujedno će biti i iznimno edukativan (ljudi će svirati pjesme na pianu). Nakon detaljnih istraživanja i razvoja, osmislili su Piano Genie – alat koji će vam pomoći da naučite svirati piano.

Kako bi uređaj uspješno razvili odlučili su razviti neuronsku mrežu u koju su učitali čak 1400 različitih snimki s glazbenih natjecanja. Nakon toga, povezali su dobivene podatke sa svojom konzolom, osmislivši kvalitetnu pretvorbu kompliciranih pjesama na konzolu od samo 8 tipki. Dakle, Piano Genie ima samo 8 tipki, sviranje će krajnjim korisnicima biti prilično jednostavno, a zvučat će zbilja fantastično.

Ova nova alatka jednostavna je za korištenje i korisnici će se lako naviknuti na način na koji funkcionira. Jednostavnim pritiskanjem odgovarajućih tipki dobiti ćete melodiju koje će biti uhu ugodna, a paralelno s time usvajat ćete određene glazbene elemente i teoriju. Zanimljiv je i podataka, kako platforma ne leži isključivo na reproduciranju glazbe – već i na njenom stvaranju.

Tako je putem Piano Genie moguće skladati vlastite pjesme i to bez obzira na to da li imate kakvu glazbenu naobrazbu ili ne. Doslovce, ova platforma svaku osobu može pretvoriti u zanimljivog i kvalitetnog muzičara čije skladbe uopće neće zvučati loše za krajnjeg slušatelja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here