Sony je pompozno najavio PlayStation 5, ali je zapravo malo vjerojatno da ćemo vidjeti samu konzolu prije sljedeće godine. Što se tiče kontrolera za Play Station 5, mogli smo ga vidjeti već ovaj tjedan, zahvaljujući informacijama koje su došle s Japanske platforme za prijavu patenata. Prvo je viđena na portalu Video Games Chronicle, a zatim  na Japanskoj platformi za informacije o patentima, gdje je objavljeno niz slika za koje se čini da prikazuju dizajn DualShock 5 kontrolera.

PS5 kontroler

Na prvi pogled, kontroler prikazan na platformi za prijavu patenata ne izgleda bitno drugačije od svog predhodnika DualShock 4, ali postoji nekoliko značajnih promjena. Najočitije je uklanjanje svjetlosne trake, koja je bila zanimljiv koncept ali u praksi nije pružila nikakvu značajnu svrhu. Ostale promjene su mnogo suptilnije, USB priključak je pomaknut ili uklonjen??, okidači su nešto veći i cjelokupni oblik kontrolera je promijenjen:

PS5 kontroler u usporedbi s PS 4 KONTROLEROM
PS5 kontroler u usporedbi s PS 4 kontrolerom

Vodeći se činjenicom kako je ovo prvi pogled na konačni dizajn DualShocka 5, nudi nam se niz detalja za koje ranije nismo znali. Ali ovo nisu prve vijesti o redizajniranom kontroleru. U razgovoru s Wired-om prošlog mjeseca, Sony je potvrdio da će novi kontroler, (koji zapravo, službeno, još nema ime), sadržavati haptičke povratne informacije, prilagodljive okidače koji reagiraju na ono što se događa na ekranu, poboljšane zvučnike i USB-C podršku.

Zapravo i najveće poboljšanje koje je dodano novom PS5 kontroleru su ti “prilagodljivi okidači”, za koje Sony kaže da mogu ponuditi različite razine otpora, kako bi mehanički osjet igara, kao npr. pucanje lukom i strijelom, osjećali što realnijim dok povlačite strelicu unazad. Sve u svemu, iako će novi kontroler možda izgledati slično kao i njegov predhodnik, ispod haube će biti značajno nadograđen.

Sony je priopćio kako će PS5 lansirati tijekom sljedećih novogodišnjih blagdana 2020., dok službeno predstavljanje očekujemo dosta prije te objave. Kada Sony konačno otkrije svijetu novu generaciju konzole, trebali bismo saznati više o svim značajkama koje su u posljednje vrijeme procurile u javnosti, uključujući i glasine o modularnom SSD sustavu na PS5.

Piše: I.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here