Dani kada smo na Android pametnim telefonima i tabletima igrali dvodimenzionalne ili ”primitivne” igre u 3D-u su daleko iza nas. Tehnologija je danas puno naprednija nego što je to bio slučaj prije recimo pet godina.

S obzirom na napredak grafičkih kartica, procesora (ili kod pametnih telefona- SoC) napredovale su i igre koje možemo igrati na njima. Iako se ne mogu mjeriti s igrama za konzole ili Windows računala, današnje najmodernije igre za Android pametne telefone daleko su napredovale od vremena svojih početaka.

Taj napredak je najvidljiviji u pogledu grafike koja na novim 3D igrama izgleda nevjerojatno. Koje su Android igre s ”najboljom” grafikom koje danas možemo igrati? Nešto više o tome možete pročitati u nastavku ovog članka gdje ćemo govoriti o vizualno najljepšim igrama za Android platformu – 1.dio!

 


Nimian Legends BrightRidge

Nimian Legends: BrightRidge

Nimian je jedna od igara za koje se može reći da je bila potrebna ”cijela vječnost” dok konačno nije bila završena. No kada su je developeri napokon završili imali smo što i vidjeti; dobili smo jednu od vizualno najprivlačnijih igara za Android platformu. Radi se o igri koja se odvija u otvorenom svijetu, što znači da su developeri trebali uložiti ogroman trud ne bi li sve ono što se nalazi u igri predočili igračima na što vjerniji način. Ne samo da su u tome uspjeli već su u tome i briljirali. Sve u svemu dobili smo jedan od grafički najimpresivnijih RPG naslova koji danas postoje za Android.

No kako ne bi bilo sve na grafici, developeri su se potrudili da dosta truda ulože i u gameplay. To je odlična vijest, jer igru nikada nije niti će ikada činiti samo grafika, bez obzira na to koliko ona ”dobra” bila. Nimian će vam ponuditi na izbor nekoliko potencijalnih načina igranja.

Kao što nam je poznato kako to već ide kod RPG igara i Nimian ima u sebi tonu svega onoga što će svaki istinski ljubitelj RPG igara znati cijeniti: otvoren i questovima prebogat svijet, mnoštvo opreme, tajni, neprijatelja i poneki prijatelj. Igra nije besplatna, ali nije niti skupa. Za samo 20-ak kuna možete i vi danas imati svoju kopiju Nimian igre i uživati u jednom od grafički najugodnijem RPG naslovu koji postoji.

 

Returner 77

Returner 77

Puzzle igre nisu inače baš poznate po tome što imaju odličnu grafiku, no to nije zaustavilo developere ove iznimno zabavne igre da pokušaju promijeniti ovo pravilo i da od Returner 77, osim po gameplayu naprave i grafički odličnu igru. Nakon što zaigramo Returner 77 vidjet ćemo da je grafika zaista odlična, bez obzira na to što ”žanr” igre to ne obećava. Radnja igre smještena je u budućnost našeg dragog planeta Zemlje.

Nakon rata između zemljana i izvanzemaljaca, zli ”alieni” preuzeli su kontrolu nad našim planetom što je dovelo do porobljavanja (gotovo) svih preživjelih stanovnika planete. Vi kao preživjeli i član pokreta otpora za cilj imate ušuljati se u izvanzemaljski brod i učiniti sve što se može ne biste li nekako preokrenuli tijek rata i (ako je to moguće) spasili ljudsku rasu od istrebljenja.

Iako priča zvuči dosta komplicirano i kao da se radi o nekoj pucačini, a ne puzzle igri, Returner 77 je ipak puzzle igra, gdje ćete najveći dio vremena provesti u rješavanju zagonetki. Ako volite ovakve igre i ako želite odigrati jednu puzzle igru vrlo zanimljive priče i odlične grafike, a nije vam problem dati 30-ak kuna koliko igra košta, svakako isprobajte Returner 77.

Asphalt 9 Legends

Asphalt 9: Legends

Asphalt igre, otkako postoje za Android platformu su etablirale standard visokokvalitetnih- i po grafici i po gameplayu trkačkih igara koje postoje za Android pametne telefone i tablete. Ako ste ikada željeli igrati jednu od dosta realističnih, grafički vrlo dotjeranih, ali i po performansama zahtjevnih 3D igara na Androidu onda je Asphalt igra koju jednostavno morate odigrati. ”Deveti” nastavak je samo nastavio ondje gdje je Gameloft sa Asphaltom 8 stao, što je dobra vijest. Zašto mijenjati nešto što je godinama već standard prvoklasne kvalitete?

Što je ono što sve krasi devetu iteraciju Asphalt igre? Kao prvo tu je grafika, koja je ovdje toliko impresivna (ne pretjerujem) da ćete pomisliti da bi i neka računala imala problema s pokretanjem ove igre. Druga važna stvar koja ističe Asphalt 9 i koja ga je isticala u odnosu na konkurenciju (ako je nje uopće i bilo) jest gameplay.

Više od 50 automobila različitih modela, još više bonusa nakon što osvojite pehare i pobijedite u različitim modovima igre, bonus automobili, realistične utrke koje podižu adrenalin u krvi prije nego što kažete otorinolaringologija i jedna od možda najuzbudljivijih stvari koje ovaj nastavak nudi – multiplayer način igranja za sedam igrača. Po prvi puta u povijesti Asphalt igre možete kreirati vlastite online zajednice igrača, što je sada izvedivo zahvaljujući Club mogućnosti igre.

Asphalt 9: Legends nikada nije razočarao, niti u grafičkom niti u bilo kojem drugom aspektu. Devetka je to sve samo dodatno ”podcrtala” i donijela nam dodatna poboljšanja. Ako volite utrke i ako imate dovoljno ”snažan” Android pametni telefon, bio bi grijeh ne odigrati Asphalt 9: Legends!

Darkness Rises

Darkness Rises

U ovome članku već sam govorio o jednoj grafički impresivnoj RPG igri, no čini se da to nije sve što se tiče ovog žanra igara. Darkness Rises je još jedna od igara koje ulaze u krug grafički vrlo impresivnih koja se od drugih RPG-ova razlikuje po jednoj vrlo važnoj stvari: mogućnostima kreiranja i ”customiziranja” likova.

Ako vam je u vašoj igri koju igrate najvažnije kako vaš lik s kojim ćete igrati izgleda i ako tek nakon toga gledate priču i ostale segmente, onda će Darkness Rises biti igra koja će zadovoljiti vaše apetite. U ovoj igri je mogućnost editiranja, izmjenjivanja i namiještanja izgleda likova dovedena na potpuno jednu novu razinu.

Od veličine obrva, nosa, usana, do dimenzije mišićne mase i odabira jedne od četiri moguće rase likova (i još k tomu treba reći da svaka rasa ima svoj ”stil” igre), Darkness Rises, osim što je vizualno odličan naslov je i po mnogočemu jedinstven RPG. Jest da je igra u biti ”hack and slash” RPG gdje ubijate mnoštvo protivnika, ali to nije problem. Igra je kvalitetna i grafički izgleda jako dobro.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here