Apple je posljednjih nekoliko godina upao u malu kreativnu krizu i već dugo nisu na tržištu prikazali neku inovaciju koja bi ‘na prvu’ kupila korisnike. Nekako se iz modela u model provlače iste stvari koji doživljavaju neke nadopune pa stoga ni ne čudi što se konkurencija ozbiljno približila brojkama Applea. Ako se nešto brzo ne promijeni, Apple će biti u velikim problemima. No, kako je to i praksa Applea, već nam spremaju razne novotarije, među kojima će navodno biti i iPad mini.

IPAD MINI 5

Nedavno je u javnost procurila informacija kako Apple radi na razvoju nove generacije mini iPada. Ako su glasine istinite, onda je ovo 5. generacija ovih malih uređaja pa je i nekako logično da nosi naziv iPod 5 mini. No, ime ionako nije toliko važno, već karakteristike koje će imati ovaj tablet, odnosno komponente od kojih će biti sačinjen. Nažalost u javnosti se nije pojavila fotografija uređaja, već fotografija zaštitne maske za uređaj pa su mnogi počeli prognozirati što će to na sebi imati novi iPad mini.

APPLE IPAD MINI 5

Prema tim prognozama nagađa se kako se će uz kameru na stražnjoj strani pojaviti i bljeskalica, ali postoji i mogućnost da sa stražnje strane budu i dvije kamere jer je otvor za kamere prilično velik. Mikrofon uređaja je malo pomaknut, a zanimljivo je kako će ovaj uređaj vrlo vjerojatno imati i 3.5 mm utor za slušalice, čije je izbacivanje s uređaja inicirao upravo Apple (doduše s pametnih telefona). Otvor s lijeve strane uređaja sliči na to da bi se tamo mogao pojaviti Smart Connector, a hoće li tome biti tako tek ćemo vidjeti.

Kada pogledamo situaciju u globalu, čini se kako će se Apple ovog puta odlučiti za kombiniranje starih i novih tehnologija. To bi moglo rezultirati i nešto manjom cijenom uređaja, mada poznavajući navike Apple novi bi uređaj trebao doći i po ekstremnoj cijeni. Za sada nećemo više ulaziti u detalje dok se ne pojave neka nova saznanja o tom novom uređaju.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here