Nakon brojnih najava, šuškanja i nadanja, istinite i provjerene vijesti o izlasku Resident Evila 3 u ”remake” izdanju napokon su vani!

Svi ljubitelji survival horor igara ponovno će iduće godine doći na svoje. Capom, tvrtka koja je zaslužna za razvoj i osmišljavanje jedne od najboljih i najprodavanijih franšiza u povijesti gaminga, ponovno planira na tržište izbaciti novu igru. Ovoga puta Capcom nam priprema reizdanje trećeg nastavka Resident Evila, igre koja je osvojila srce mnogih starijih ljubitelja žanra na prvom Playstationu.

 

Resident Evil 3 Remake na tržištu već 03. travnja!

Ono što poprilično iznenađuje u vezi ove službene najave, jest to da je travanj blizu. Dosad je Capcom imao običaj puštati različite teasere i trailere, ali mjesecima prije nego što je igra uopće blizu vremena kada bi se trebala pojaviti na tržište. Sada to nije tako. Treći travnja 2020. godine vrijeme je kada je Resident Evil 3 Remake i službeno izaći na tržište.

Igra će biti dostupna za Playstation 4, Xbox One i Windows platformu (zasad, iako se planira izrada i inačice za Nintendo Switch). Travanj je, kao što sam već rekao, blizu, što je svakako odlična vijest za sve ljubitelje igre i žanra! Hoće li Capcom s reizdanjem trećeg nastavka uspjeti ponoviti uspjeh koji je ostvario reizdanjem Resident Evila 2, igre koja je na tržište izašla početkom ove godine, vidjet ćemo za nekoliko mjeseci.

 

Nova Jill Valentine

Trailer nam nije pokazao jako puno, što je i dobro i loše. Ono što smo uspjeli vidjeti u višeminutnom filmiću je prikaz razrušenog i kaotičnog Racoon Cityja (grada koji je bio mjesto radnje nekoliko prijašnjih nastavaka igre) i brzopotezni prikaz nekih od potencijalnih likova koji bi trebali biti u igri. Jill Valentine, lik s kojim smo igrali originalni Resident Evil 3: Nemesis, sada će također biti glavni lik.

Budući da je RE3 Remake rađen na posebnom Resident Evil engineu, svi likovi izgledat će puno realističnije i stvarnije. Lik Jill, baš kao i drugi, sporedniji likovi, izgledaju puno drugačije od onoga kako ih pamtimo iz originala. Jill je posebice doživjela ”overhaul” i izgleda sasvim drugačije u usporedbi sa nekim od prijašnjih nastavaka (kao što su Resident Evil 5, Resident Evil Revelations ili Resident Evil Remake Remastered).

 

Veći naglasak na akcijskom elementu?

Iako se iz razgovora Masachike Kawate i Petera Fabiana moglo čuti kako će Resident Evil 3 Remake biti ponovno ”vraćanje korijenima” u pogledu naglaska na survival horor element i odmak od akcije po kojoj su poznati noviji nastavci, iz trailera se moglo vidjeti da RE3 Remake izgleda puno više akcijski u usporedbi sa reizdanjem RE2.

Činjenica je da je i originalni RE3 bio ”više akcijski” u usporedbi s originalnim RE2, no nadamo se da ”više akcije” neće značiti pucačinu iz trećeg lica s pogledom preko ramena, već da će se zaista raditi o reizdanju originala.

 

Novi Racoon City?

Trailer nije pokazao puno toga, no pokazao je neke stvari. Neke od tih stvari koje smo imali prilike vidjeti je mjesto radnje igre, odnosno Racoon City. Grad na prvi pogled izgleda jako dobro.

Ulice, zapaljeni automobili, prevrnute kante sa smećem, razbijeni izlozi, sve je lijepo, detaljno i vrlo realistično prikazano, a kaos na ulicama, popraćen lutajućim, T-virusom-zaraženim i nekoć normalnim ljudima te napetost i opasnost koje vladaju zbog ”outbreaka”, kao da se mogu rezati nožem.  Sve u svemu, za čistu peticu.

 

Novi Nemesis

Jedan od ”glavnih likova” Resident Evila 3 bio je Nemesis. Ako ste igrali original, znate o čemu govorim. Posebnost Nemesisa bila je u tome što je igrača nemilosrdno progonio iz prostorije u prostoriju i što se znao pojaviti onda kada smo to najmanje očekivali.

Da, Nemesis je definitivno pridonio onom ”scare” faktoru RE3. Reizdanje RE3 igre donosi i nešto malo drugačijeg Nemesisa. Iako ne toliko ”simpatičan” kao onaj iz RE3, ne sumnjamo da će i redizajnirani Nemesis vrlo dobro odrađivati svoj posao ganjanja igrača po srušenom Racoon Cityju.

 

Hoće li biti bolji od Resident Evila 2 Remake?

Je li uopće moguće uspoređivati ove dvije igre? Veterani Resident Evila rekli bi da nije (jer je Resident Evil 2 bolji). RE2 Remake ostvario je (i dalje ostvaruje) velik uspjeh. Igrači, kako stariji tako i noviji, prepoznali su njegovu kvalitetu, što je dovelo do mnoštva prodanih primjeraka i što je Capcomu zaradilo veliku svotu novca. Hoće li reizdanje trećeg nastavka donijeti Capcomu barem sličan uspjeh? Pričekajmo na travanj i saznajmo odgovor.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here