Crysis Remastered nije pokupio istu razinu slave kao prvi Crysis, igra koja se na igraćoj sceni pojavila 2007. godine i koja je tada zapanjila svijet te dugo vremena nakon toga postala i ostala svojevrstan ”benchmark” igara koje su dolazile. Nakon izlaska redizajniranog Crysisa ne može se reći da su ljubitelji bili zadovoljni; točnije nisu. Tražili su takoreći, nadogradnju te verzije igre. Razlozi? Evo nekih od njih. Kao prvo, na svim platformama Crysis Remastered pati od tehničkih problema.

Drugi je razlog taj što Crysis Remastered jednostavno ne zadovoljava moderne potražnje i zahtjeve u pogledu pucačina iz prvog lica. Premda je Crysis Remastered nedavno dobio DLSS podršku za računala, što bi trebalo pomoći ”pisijašima” u pogledu otklanjanja nekih od problema, druge platforme nisu dobile potrebne nadogradnje koje bi pomogle u optimizaciji igre. Zbog svega ovoga, Crysis Remastered ostavio je poprilično gorak okus u ustima mnogih.

Crysis-Remastered-za-PS5

Crysis Remastered uskoro na PS5 i Xbox Series X?

No to bi se moglo promijeniti u bližoj budućnosti. Naime, programerska kuća odgovorna za osmišljavanje redizajnirane verzije Crysisa, nedavno je na društvenim mrežama objavila vijest o tome da se mnoge nove nadogradnje pripremaju i za konzole. Ovdje se neće navodno raditi samo o konzolama kao što su Playstation 4 i Xbox One, nego i za Next-Gen konzole, odnosno PS5 i Xbox Series X.

Crysis Remastered trenutno nije dostupan na konzolama sljedeće generacije, no puno toga sugerira da bi se to moglo promijeniti, pogotovo ako uzmemo u obzir potencijal, kojeg konzole nove generacije posjeduju. Hardverske mogućnosti PS5 i Xbox Series X daleko su veće od mogućnosti njihovih prethodnika. Osim toga, ovo bi bila još jedna prilika za Crytek kako optimizirati Crysis Remastered, kako bi pomaknuo granice hardvera sljedeće generacije kao što je to nekada činio Crysis.

Točnije, ako redizajnirani Crysis naprave kako treba, mogli bismo opet dobiti benchmark igru, samo ovoga puta za nove generacije konzola! Dodatne grafičke mogućnosti te Ray-Tracing, ako se dobro implementiraju, daleko će bolje funkcionirati u Crysis Remastered verziji igre za konzole sljedeće generacije. Sve u svemu, ljubitelji igre se nadaju ne samo da će dobiti Crysis Remastered za Next-Gen konzole, nego da će ta verzija biti najbolja dosad.

Crysis-Remastered za PS5

Novi Crysis Remastered mogao bi donijeti gameplay iznad 60 fps-a

Ono što igrači trenutno najviše žele u vezi igara na konzolama sljedeće generacije su otključani fps-i i dodatne mogućnosti haptičke podrške na PS5. Otključani broj sličica u sekundi omogućio bi igračima Crysis Remastereda na konzolama igranje igre i iznad svetog grala za konzole, od 60 sličica, stvarajući time još glađe vizualno i igraće iskustvo.

Značajke haptičnih mogućnosti koje na PS5 pruža DualSense također su pohvalili mnogi igrači te ne iznenađuje da je i njezine mogućnosti žele vidjeti u Crysis Remastered. Ostali zahtjevi se zasad odnose na Xbox Game Pass te fizičku verziju igre, na disku.

Kada bismo mogli vidjeti Crysis Remastered na Next-Gen konzolama? To zasad nije poznato. No neka šuškanja govore u prilog tomu da bismo redizajniranu verziju Crysisa na novim konzolama mogli vidjeti do jeseni. Bilo kako bilo, nadamo se da će na tržište izaći što prije i da će programeri znati iskoristiti sve prednosti i mogućnosti Playstationa 5 i Xboxove Series X konzole. Dotad, Crysis Remastered, takav kakav jest, dostupan je na Windows računalima, PS4, Xbox One i na Nintendovoj Switch konzoli.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here