Huawei Freebuds 4i su pouzdane bežične slušalice sa aktivnim poništavanjem buke.

Ako tražite bežične slušalice s vrlo atraktivnom cijenom u znaku AirPodsa, ovo je recenzija za vas. Huawei Freebuds 4i na „mid-range“ tržište ulaze s opcijom aktivnog poništavanja buke (ANC), čime se pokušavaju postaviti iznad konkurencije. Kada se u cijelu priču dodaju jako dobre baterije i moderni zakrivljeni dizajn, čini se da je i ovaj put Huawei pogodio.

Saznajte više u ovoj recenziji u kojoj ćemo pokriti sve od dizajna do trajanja baterija, preko same kvalitete zvuka i ostalih mogućnosti koje pružaju ove slušalice.

Huawei Freebuds 4i recenzija

Dizajn i baterije

Sa dizajnom sličnim AirPods-ima, kod Huawei Freebuds 4i slušalica također vidimo malu valjkastu ekstenziju u vidu štapića sa zaobljenim rubom koji je orijentiran prema dolje. Dostupne su u tri boje – crnoj, bijeloj i crvenoj te su sjajne završne obrade. Naravno, nedostaje im taj premium osjećaj kao kod nekih skupljih slušalica, međutim i dalje se doimaju robusno. Zbog vrlo glatke i sjajne završne obrade nekada ih je teže držati i izvaditi iz kutijice za punjenje, no na to se brzo da naviknuti.

Huawei Freebuds 4i test

Dolaze u pakiranju s tri veličine silikonskih nastavaka kako bi što bolje odgovarale vašem uhu. Što se tiče udobnosti, ove slušalice su vrlo dobre. Ne možemo reći da su najudobnije bežične slušalice na tržištu ali smo se osjećali potpuno sigurni da neće ispasti dok ih nosimo u uhu, bez obzira na sve čemu smo ih izložili. Imaju IP54 certifikat otpornosti na vodu do 1m, što znači da iako nisu u potpunosti vodootporne, bez problema će izdržati znojenje ili laganiju kišu. Iako su dosta korisne za vježbanje u teretani, ovo ipak nisu slušalice za trčanje i ukoliko tražite takve slušalice, pogledajte neke od drugih modela na tržištu.

Huawei Freebuds 4i kuciste

Kutijica za punjenje je mala i jednako glatke i sjajne izrade kao i same slušalice te zaobljenog izgleda. Dizajn je jako dobar – sa strane se nalazi mali gumb kojim se slušalice stavljaju u način za uparivanje s uređajem. Također, tu imamo i malo LED svjetlo koje različitim bojama označava da li je uključen Bluetooth, da li se slušalice pune ili su baterije eventualno pri kraju. Svaka slušalica ima dvostruki mikrofon, što vam daje kristalno jasan zvuk prilikom telefoniranja.

Zahvaljujući Bluetoothu 5.1, konekcija se u našem slučaju nikad nije prekinula. Ako imate Huawei mobilni uređaj, spajanje slušalica bi trebalo ići glatko i mobitel ih najčešće prepozna čim otvorite kutijicu za punjenje, pogotovo uz instalaciju AI Life aplikacije. Korisnici Android i iOS sustava pored uparivanja preko Bluetootha, također imaju mogućnost preuzimana AI Life aplikacije koja će dodatno olakšati spajanje slušalica na bilo koji mobitel.

Dodirne kontrole na vrhu štapića slušalice služe za pauziranje i puštanje glazbe ili za prihvaćanje poziva  bez potrebe da posežete za mobitelom. Također, možete uključiti poništavanje buke ili „Awareness“ opciju, koja vam pomaže da budete svjesniji zvukova okoline u kojoj se nalazite.

Huawei Freebuds 4i performanse

Bilo bi vrlo korisno da svakako instalirate aplikaciju AI Life, jer ćete pomoću nje moći namjestiti razne parametre kao npr. mogućnost preskakanja pjesama i još mnogo toga. Kroz samu upotrebu, slušalice vrlo lagano reagiraju na dodir. Za kontrolu slušalica,  dodirna interakcija se svodi na dvostruko ili duže pritiskanje, a slušalice reagiraju vrlo promptno na različite kombinacije dodira.

U Huawei Freebuds 4i slušalicama svaka ima bateriju od 55mAh dok kutijica ima kapacitet od 215mAh. Huawei tvrdi da ćete sa slušalicama namještenim na 50% glasnoće i isključenim aktivnim poništavanjem buke imati 10 sati neometanog slušanja glazbe, dok se s uključenim poništavanjem buke to spušta na nekih 7.5 sati.

Sa kombinacijom napunjene kutijice i samih slušalica, imat ćete 22 sata slušanja glazbe. Za brzu nadopunu, dovoljno ih je puniti 10 minuta da bi dobili 4 sata korištenja. Iako trajanje baterija nije na razini najboljih slušalica na tržištu, ovo je sasvim dobar rezultat.

Što se tiče samog punjenja s Huawei Freebuds 4i slušalicama dobivate i vrlo kratko vrijeme punjenja od oko 30 minuta, što znači da ćete rijetko imati problema s njihovim punjenjem. Potpuno prazne slušalice i kućište trebaju nešto manje od sat vremena da se potpuno napune. Jedino što Freebuds 4i nema je bežično punjenje, ali kod nekih stvari je trebalo napraviti kompromis kako bi se dobila vrlo atraktivna cijena.

 

Huawei Freebuds 4i značajke

Kvaliteta zvuka i značajke

Huawei Freebuds 4i imaju polimerne membrane i 10-milimetarske drajvere, koji lijepo rade zajedno i donose kristalno čist zvuk, za koje proizvođač navodi da su prilagođeni pop glazbi. Generalno, iskustvo slušanja je bilo dobro. S balansiranim visokim i niskim frekvencijama u modernim pop pjesmama kao i rock and roll glazbi, zvuk je fino uravnotežen.

Glazba općenito zvuči vrlo prodorno, zvuk je uravnotežen i vokal je dobro definiran. Zvuk poziva je također čist i jasan, mikrofoni izvrsno rade prenoseći vaš glas čak i kroz zaštitne maske.

Freebuds 4i

Huawei Freebuds 4i može se povezati s bilo kojim uređajem putem Bluetootha i tada se ponaša kao standardne bežične slušalice. Međutim, da biste dobili sve dodatne značajke, potrebna vam je aplikacija Huawei AI Life, koja je dostupna na svim Android i IOS uređajima, kao i u AppGallery-u.

Moramo naglasiti da smo kod ovih slučalica primijetili da je samo pasivno suzbijanje buke iz okoline poprilično snažno zbog čvrstog prianjanja slušalica u uho. Aktivno suzbijanje buke je ključna značajka i zato smo je ostavili za kraj. Na tržištu nema puno TWS slušalica s ANC-om u ovom cjenovnom rangu, a Huawei je napravio ogroman posao s implementacijom ove značajke u Freebuds 4i. Mikrofoni izvrsno rade na otkrivanju buke okoline u uredu ili kod kuće i moramo reći da je znatno smanjuju.

Slušalice također nude izvrsno zvučno iskustvo tijekom poziva. Freebuds 4i imaju dual-mic sustav koji smanjuje buku vjetra na otvorenom, a zahvaljujući tehnologiji oblikovanja zraka (lociranju odakle dolazi vaš glas), razgovor putem telefona je poprilično olakšan.

Huawei Freebuds 4i cijena

Zaključak

Huawei Freebuds 4i možemo slobodno strpati među impresivnijim bežičnim ANC slušalicama u svojoj cjenovnoj kategoriji. Tvrtka je napravila sjajan posao popravljajući sve što nije bilo u redu s Freebuds 3i uz istodobno zadržavanje vrlo prihvatljive cijene. Dobivate bolji dizajn slučalica i samog kućišta, aktivno uklanjanje vanjske buke i jednostavnu navigaciju. Tu je i 10-satno neprekidno sviranje uz brzo punjenje i vrlo dobro zvučno iskustvo.

Preporučena cijena je 599 kn a do kraja travnja se nalaze na promotivnoj akciji od samo 499 kn, što je zaista odličan omjer uloženo dobiveno za bežićne slučalice, i možemo samo zaključiti da ne trebate tražiti dalje od Huawei Freebuds 4i. To su jedne od najjeftinijih slušalica sa opcijom aktivnog poništavanja buke na tržištu uz mnoštvo drugih značajki. U konačnici, ovo je pouzdan i lijepo dizajniran Huawei proizvod.

Piše: N.B.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here