”Custom” ringtonovi su jednostavan i vrlo zabavan način na koji svaki korisnik može dodatno personalizirati svoj pametni telefon. Možete koristiti svoje omiljene pjesme kao tonove zvona (ili ringtonove) na najrazličitije načine: recimo možete pojedinu pjesmu odrediti kao ton zvona za određenu osobu, bilo da se radi o vašem prijatelju, djevojci ili pak šefu s posla. U nastavku ovoga članka nešto više ćemo reći o tome kako kreirati ”custom” tonove zvona za Android pametne telefone bez obzira na to o kakvoj se pjesmi radi.

Pretvaranje pjesama u tonove zvona se na najlakši način može učiniti putem aplikacije.

Postoji nekoliko aplikacija unutar Googleove Trgovine aplikacija uz pomoć kojih možete na vrlo jednostavan način bilo koju pjesmu pretvoriti u ton zvona. Za potrebe ovog članka mi ćemo koristiti aplikaciju koja se zove Ringdroid. Iako izgleda pomalo zastarjelo, neka vas to ne zavara.

ringdroid

Ringdroid je jedna od najboljih aplikacija za potrebe pretvaranja pjesama u tonove zvona, što zbog pouzdanosti, što zbog mnoštva mogućnosti koje aplikacija sadrži. Uz pomoć ove aplikacije moći ćete doslovno bilo koju pjesmu koja se nalazi unutar vašeg Android pametnog uređaja pretvoriti u ton zvona.

Nakon što ste kreirali ringtone, moći ćete ga postaviti ili kao predefiniran zvuk ili ćete taj ton zvona moći odrediti za točno određen(e) kontakte. Osim što možete kreirati ”custom” tonove zvona Ringdroid će vam isto tako omogućiti kreiranje ”custom” tonova za alarme ili zvukove obavijesti.

Prije nego što počnemo, idite u Google Play Store i odande skinite Ringdroid. Možete skinuti bilo koju sličnu aplikaciju, ali s obzirom na to da ćemo se u ovome članku bazirati na Ringdroid, moj savjet je da skinete tu aplikaciju.

 

Ringdroid podržava audio datoteke u MP3, WAV, AAC i AMR formatu

Nakon što ste aplikaciju skinuli i instalirali na svoj Android uređaj, trebati ćete učitati odgovarajuće pjesme koje trebaju biti u nekima od idućih formata: .mp3, .wav, .aac, .amr.

Nakon što se aplikacija pokrene pokazati će vam se popis svih pjesama koje je aplikacija pronašla na vašem uređaju (u unutarnjoj memoriji i memoriji SD kartice). Za pregled svih zvukova i pjesama idite na More ikonicu koja je označena trima točkicama koja se nalazi u gornjem, desnom kutu. Nakon toga odaberite opciju Show all audio.

kako pretvoriti mp3 u ring tone

Sada odaberite pjesmu od koje biste željeli stvoriti ton zvona. Nakon što ste odabrali pjesmu, ona će vam se otvoriti u obliku valova unutar djela aplikacije gdje ćete imati prilike mijenjati pjesmu. Ovdje ćete moći koristiti dva klizača uz pomoć kojih ćete odrediti gdje želite da pjesma započne i gdje biste htjeli da pjesma (koja će sada biti ton zvona) završi.

Na kraju, ako ste zadovoljni, snimite zvučni primjerak tako što ćete kliknuti na ikonicu floppy diskete. Možete i preimenovati ton zvona u ime koje sami odredite, kao i vrstu zvučne datoteke koju biste željeli da je novokreirana melodija ima.

Svi usnimljeni tonovi zvona će se nalaziti u glavnom dijelu aplikacije. U slučaju da imate veliki broj pjesama koje su pohranjene, moći ćete ih pretražiti i moći ćete ”pronjuškati” kroz njih korištenjem ikone malenog povećala.

Piše: M.V.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here