Android sustav u posljednjih je 10 godina postao broj jedan operativni sistem na pametnim telefonima i tablet računalima. Milijuni korisnika diljem svijeta svakodnevno upotrebljavaju navedeni sustav na razne načine, a mnogi smatraju kako je Android jedan od najboljih sustava koje trenutno imam na tržištu.

Neki teže ka tome da navedeni sustav koriste na svim platformama, no zbog svojih mnogobrojnih specifičnosti Android sustav i nije baš najpovoljniji za korištenje na računalima. Ipak, sve je više entuzijasta koji pokušavaju taj sustav prilagoditi za korištenje na računalima, a danas vam predstavljamo jedan zanimljiv projekt Bliss OS.

Za projekt Bliss OS možda ste već i čuli, s obzirom na to da se radi o višegodišnjem projektu. Ideja ovog projekta je stvoriti Android operativni sustav koji će raditi na x86 računalima. Iako su mnogi korisnici već iskušali ovaj projekt, nedavno su predstavljene novosti koje će oduševiti zaljubljenike u tehnologiju. Predstavljen je Bliss OS 12 Alpha sustav, koji se temelji na novom Android 10 operativnom sustavu. Novi sustav dostupan je za preuzimanje na računala, a prilagođen je Windows, Linux i Chrome OS računalima.

Nakon što preuzmete datoteku i pokrenete launcher otvara se prilagođeni sustav koji biste ubrzo trebali savladati. Sustav je dobro prilagođen radu na računalima pa korisnicima nudi i svojevrsni Start izbornik iz kojeg možete pokretati aplikacije koje su vam zanimljive.

Valja naglasiti kako se radi o inicijalnoj verziji Bliss OS-a koji je bazirana na Android 10 sustavu pa je lako moguće da naletite na određene probleme prilikom korištenja. Ipak, mišljenja smo kako vrijedi isprobati navedeni sustav jer bi vas mogla zainteresirani njegova jednostavnog i intuitivnost.

Nadamo se kako će trenutni problemi biti otklonjeni u novim verzijama te kako će se Bliss OS istaknuti kao dobra alternativa za ekipu koja bi htjela koristiti Android na računalima. Svakako isprobajte mogućnosti Bliss OS sustava te nam javite što mislite o potencijalu navedenog operativnog sistema.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here