Samsung Galaxy Fold trebao je biti jedan od najinovativnijih uređaja koje je Samsung predstavio u svijetu pametnih telefona, da bi na kraju ispao jedan od problematičnijih uređaja koje je ova kompanija predstavila svijetu. Naime, bio je to prvi Samsungov pametni telefon sa savitljivim zaslonom, konceptualno vrlo zanimljiv i inovativan – ali je naletio na negodovanje korisnika.

Problem je bio u samome savitljivom zaslonu koji nije radio kako treba, a u nekim se slučajevima i oštetio prilikom korištenja. No, kako je za savitljivim uređajima pokazan veliki interes javnosti, Samsung je odlučio nastaviti raditi u tom segmentu te je ovih dana napravio jedan veliki iskorak ka kvalitetnijim savitljivim zaslonima u budućnosti.

Samsung je zaključio kako im u budućnosti treba kvalitetan partner na području savitljivih zaslona i odlučili su sklopiti ekskluzivni ugovor s kompanijom Dowoo Insis. Iako ova malena kompanija nije poznata široj javnosti, Samsung je prepoznao njihov potencijal te je odlučio kako su upravo oni – njihov partner za kvalitetnije savitljive zaslone u budućnosti.

Tvrtka Dowoo Insis razvija Ultra Thing Glass (UTG) tehnologiju, koja će zasigurno igrati važnu ulogu u razvoju novih modela savitljivih pametnih telefona. Posebnost ove tehnologije jest što je staklo debljine samo 30 mikrometara, što možemo usporediti s debljinom ljudske vlasi. S druge strane, ovo tanko staklo je znatno otpornije u usporedbi s poliamidnom plastikom – koju je Samsung koristio kod Galaxy Fold uređaja.

Ugovor koji je sklopljen između Samsunga i Dowoo Insis-a nosi ekskluzivu, koja bi mogla Samsungu osigurati zavidnu prednost na tržištu. Dakle, Samsung je jedina kompanija koja će smjeti koristiti Ultra Thing Glass (UTG) tehnologiju koju razvijaju u Dowoo Insisu. Da bi stigli do takvog ekskluzivnog ugovora, Samsung je uplatio i pozamašnu investiciju na račun Dowoo Insisa, konkretno 10 milijuna dolara.

Prognoze su kako će Samsung iduće godine na tržite plasirati više od 5 milijuna pametnih telefona savitljivih zaslona, a trenutni kapaciteti proizvodnje Dowoo Insisa su oko 500.000 mjesečno. Investicija će poslužiti za unapređenje poslovnog procesa, odnosno za daljnji razvoj proizvodnih pogona u Južnoj Koreji i Vijetnamu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here