Google redovito nadograđuje svoje aplikacije novim mogućnostima, a ova koju su predstavili nedavno mogla bi se posebno svidjeti korisnicima Android sustava. Naime, Google je na tragu prošlogodišnjih testiranja uveo mogućnost da korisnik Androida isproba mobilnu igru i prije nego što je instalira na pametni telefon. Dakle, Google je ovim potezom korisnicima omogućio da testiraju igre, a ako su njima zadovoljni mogu ih zaista i instalirati.

Prošle je godine Google svijetu predstavio opciju Instant Apps, koja je korisnicima omogućavala da pokrenu određene aplikacije, bez da ih prethodno instaliraju na svoj pametni telefon. Nakon što se eksperiment pokazao odličnim, odlučili su isti princip s aplikacija preslikati i na mobilne igre. Za sada je postotak igara koje imaju takvu mogućnost dosta malen, no sigurni smo kako će se to promijeniti u budućnosti.

Korisnik sada može potražiti igru koja ga zanima na Play Storeu i ako ta igra sadrži znak munje kraj gumba Play, tada tu igru može i testirati. Nakon testiranja može se odlučiti da li je zainteresiran i da li će tu igru instalirati na svoj pametni telefon.

Ovom mogućnosti Google je korisnike oslobodio nepotrebnog skidanja veličkih količina sadržaja, koji bi možda nakon testiranja ionako trebalo maknuti s telefona. Također, prilikom testiranja nije potrebno dati dozvole kako smo to već navikli pa je cijeli proces puno brži, jednostavniji i sigurniji za samog korisnika.


Iako je za sada sve još u pokusnoj fazi za pretpostaviti je kako će se vrlo brzo ova nova mogućnost svidjeti korisnicima i kako će se priviknuti na nju. Ako sagledamo situaciju, jasno je kako ovom nadogradnjom korisnici ne gube ništa, a mogu dobiti puno. S druge strane, time će se pokušati privući pozornost korisnika na igre i aplikacije, koji će se zatim lakše i brže odlučivati za kupnju putem Play Storea.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here