Čini se kako će se u narednim desetljećima puno rasprava biti usmjereno na putovanja u svemir i razno razne svemirske avanture. Kako je Elon Musk veliki zaljubljenik u svemirska istraživanja to više-manje svi znamo, no svijet ima još jednog vrijednog fanatika svemira – Jeffa Bezosa.

Jeff Bezos je trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, koji u svojoj riznici ima čak 130 milijardi dolara. Jasno, sav taj novac fantastični Jeff Bezos nagomilao je zahvaljujući sjajnim rezultatima Amazona čiji je osnivač, ali i većinski vlasnik.

S obzirom na činjenicu da Amazon strelovito raste, čini se kako će se bogatstvo ovog čovjeka u narednim godinama samo gomilati. Ipak, kako to obično biva, svi koji imaju viška novca odlučuju se za investiranje u neke sektore koji ih privlače. I dok jedni pomažu djeci i otvaraju razne udruge za pomoć slabije razvijenim zemljama, neki idu u sasvim drugom smjeru.

U jednom sasvim novom i drugačijem smjeru ide i Jeff Bezos. Naime, on se slično Elonu Musku odlučio kako će dio svojeg novca investirati u istraživanje svemira, odnosno u razvoj svemirskih putovanja. Danas imamo mnoge startupove koji razvijaju tehnologiju koja bi svemirska putovanja trebala učiniti jednostavnijima i jeftinijima.


U takve je kompanije i takve naume odlučio uložiti Jeff Bezos, koji je u tu namjenu otvorio i tvrtku Blue Origin. Ta će kompanija na raspolaganju imati milijardu dolara godišnje, a koje će Bezos ulagati u kompanije koje istražuju tehnologiju koja će ljudima omogućavati izlete u svemir.

Osnovna ideja Jeffa Bezosa je da ljudima omogući pristupačna putovanja u svemir. Time bi ostavio trag u povijesti, ali i otvorio jedno sasvim novo poglavlje za industriju putovanja. No, Jeff Bezos je već sam po sebi ikona koju ćemo pamtiti u povijesti jer biti najbogatiji čovjek na svijetu i upravljati jednom od najboljih kompanija nije mala stvar.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here