Razvojna agencija Vukovar društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje razvoja, zajedno s nositeljem projekta Otvorenim univerzitetom iz Subotice te partnerima Učilištem Studium iz Vukovara i Regionalnom razvojnom agencijom Panonreg iz Subotice provode projekt “Stvaranje i potpora zajedničke, suradničke i prekogranične IT poduzetničke zajednice”

(skraćenica: IT community region) u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014-2020. Glavni cilj projekta je potaknuti prekograničnu suradnju IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa. Projekt će se nadograđivati na postojeću ponudu, poštujući resurse i potencijale ciljanih područja, stvarati nove sadržaje i usluge te ih usklađivati s trendovima i tržišnom potražnjom za IT uslugama.

projekt IT community region

Projektom će se raditi na rješavanju zajedničkih izazova, kao na primjer: regije u razvojnom zaostajanju (uključujući IT poduhvate), veliko iseljavanje stanovništva, posebno mladih stručnjaka, MSP ne surađuje i ne stvara zajedničke poduzetničke poduhvate, nedostatak lokalnih i regionalnih izvora specijalističkih znanja, znatan broj samostalnih stručnjaka – honoraraca (freelancera) (u nepovoljnijem položaju od MSP-a – iako poduzetnici, nemaju pravo na zdravstveno i mirovinsko osiguranje).

Kako bi se riješili ovi izazovi, projektom će se raditi na novim rješenjima – integrirani pristup razvoju znanja i vještina (formalnih i neformalnih, fizičkih i e-rješenja), sustav za prekogranično učenje na daljinu (virtualna učionica), virtualni klaster s potporom za eSME poslovanje (razvoj samostalnih stručnjaka – honoraraca (freelancera) u male poduzetnike). Rezultat projekta je stvaranje inovativne suradničke mreže freelancera i IT poduzetnika u obliku prekograničnog klastera.

Pridruži se na: https://itcommunity.vura.hr/

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here