Nakon TCL-a, BlackBerry je u kolovozu prošle godine kupila softverska tvrtka Onward Mobility. Od tada, nismo čuli ništa osim obećanja o novim BlackBerry smartphoneima. Može li najnovija mailing lista biti prvi vjesnik skorog izlaska novog smartphonea?

Prije su BlackBerry telefoni bili povezani s poslovnim segmentom, uglavnom zbog svojih opsežnih funkcija i QWERTY tipkovnice. Onda su postali još popularniji i premda su i dalje bili snažan igrač na tržištu, bili su daleko od toga da su bili popularni poput Samsunga. Ranije prošle godine TCL je objavio da im ponestaje prava za proizvodnju i prodaju smartphonea pod markom BlackBerry. Nakon njih preuzeo ih je Onward Mobility.

BlackBerry Key2
BlackBerry KEY2

Posljednji smartphone pušten u prodaju bio je BlackBerry KEY2, koji se na tržište pojavio 2018. Od tada se o njegovom nasljedniku ništa nije čulo, a fanovi još uvijek čekaju. Onward Mobility, nakon što je u kolovozu prošle godine kupio BlackBerry, obećao je osvježiti brend. Svi su očekivali da će prilično brzo htjeti objaviti novi smartphone. No, ustvari je prošla godina i sve što smo dobili bila je mailing lista.

novi BlackBerry

Tvrtka je pokrenula poseban program za ljubitelje marke i ljude koji bi bili zainteresirani za kupnju novih BlackBerry 5G smartphonea. Pretplata na popis omogućit će vam primanje prethodnih informacija o ažuriranjima proizvoda, značajkama i dostupnosti. Ljudi s popisa moći će utjecati na značajke i funkcionalnosti proizvoda iznoseći svoja mišljenja, a moći će i prednaručiti uređaje kako bi ih dobili na sam dan izlaska.

Prema najavama izvršnog direktora Onward Mobilityja Petera Franklina, novi BlackBerry smartphone trebao bi biti objavljen kasnije ove godine. Dakle, ostalo im je jako malo vremena, pogotovo jer se do sada nisu pojavila ni curenja informacija o modelu koji se priprema. Prema posebnom programu smartphone bi trebao imati 5G povezivost. Stoga se čini da je mailing lista prvi trag da se BlackBerry vraća na tržište.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here