Ovaj Windows 10 laptop dolazi u nekoliko konfiguracija. Iako poprilično skup, ovaj laptop dolazi sa istom procesorskom snagom kao vrlo dobro stolno računalo, a samim time i postati jedino računalo koje vam je potrebno za rad i igru. U aluminijsko kučište, upakirana je široka paleta vanjskih priključaka, kao ultra-brzi Thunderbolt 3 USB priključak C tipa, i standardni USB 3.0 i HDMI utori. Zaslon je velik samo 12.5 inča, što ovaj laptop čini jednostavnim za nošenje, a uz to nudi rezoluciju od 2560×1440 piksela, kao tipični 27-inčni monitor.

Ako platite više, možete uzeti sve do 4K rezolucije (3840×2160) s proširenim bojama za profesionalni rad, iako i nema neke potrebe za time. Ugrađen je vrhunski QHD zaslon, velike oštrine s briljantno šarenim bojama, koji pokriva 97 posto standardnog RGB raspona s dobrim kontrastom.

Razer Blade Stealth

Ima oštar ekran, visoku razinu učinkovitosti i briljantno dizajniranu tipkovnicu

Razer je tipkovnici dao i zgodnu značajku, tako da svaka tipka može svijetliti bilo kojom bojom, a možete stvoriti vlastite postavke za prečace do omiljenih programa. Tipke nisu previše pomične, što je razumljivo obzirom na dimenzije ovog laptopa, ali su u pravoj  veličini i rasporedu, pa su lake za svakodnevnu uporabu.

Razer je inače poznat po gaming sustavima, ali ovaj model ipak nije u tom rangu. Nema zasebnu grafičku karticu. Umjesto toga posao preuzima Intelov Kaby Lake i7 procesor. Čak i osnovni model ima i7 procesor, ali nemojte previše očekivati, to su samo dvije jezgre, a izvedba je na sličnoj razini kao kod i5. Ipak to nije nešto čega bi se trebalo stidjeti, a ugrađeni HD Graphics 620 GPU je dovoljan za 4K video i lagano igranje na nižim opcijama.

Ako potjerajte procesor na zahtjevniji rad, možete čuti rad unutarnjih ventilatora, koji i nije previše glasan. Iako je Kaby Lake zamišljen kao energetski vrlo učinkovit uređaj, Stealth radi vrlo dobrih šest i pol sati prije nego što se baterija potroši u zahtjevnijem radu prilikom gledanja video snimaka.

Sve u svemu, za ovu cijenu smo stvarno impresionirani kombinacijom kvalitetne izrade i vrlo dobrih performansi.

SPECIFIKACIJA:

  • CPU: Radnog takta 2,7 GHz Intel I7-7500U dvojezgreni procesor

• RAM: 8GB memorije

• Pohrana: 128GB SSD

• Zaslon: 12.5-inčni zaslon s 2560 × 1440 piksela

• Priključci: 802.11ac Wi-Fi,  2x USB 3.0 ulaza, 1x Thunderbolt 3 USB priključak vrste C, HDMI 2, Webcam

• Windows 10 Home

• Dimenzije: 13.1x321x206mm

• Masa: 1.29kg

  • Cijena: oko 1300 USD

 

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here