Xiaomi je nedavno predstavio telefon s čak 5 kamera, a pohvalili su se rezolucijom od čak 108 MP. Time su zaprijetili svojim najvećim konkurentima, a uz kvalitetnu kameru Xiaomi ima i mnoge druge adute kojima konkurira na tržištu pametnih telefona. Pratite li poslovanje ove kineske kompanije sigurno se sjećate fantastičnog uzleta prije nekoliko godina, nakon čega su strmoglavo pali, da bi se u posljednje tri godine ponovno dignuli na poziciju najpopularnijih pametnih telefona na svijetu.

Baš poput ostalih kineskih kompanija koje proizvode pametne telefone i Xiaomi je posljednjih godina razvio sjajan inženjerski tim koji razvija mnoštvo inovacija. Upravo su inovacije zaslužne za popularnost kineskih telefona, a Xiaomi i dalje velikim koracima gura prema vrhu ljestvice popularnih telefona.

Nedavno su u Xiaomiju održali događanje Xiaomi Developers Conference, na kojem su predstavili neke inovacije koje bi se trebale uskoro pojaviti na novim pametnim telefonima. Najviše pažnje svakako je privukla nova tehnologija brzog punjenja pametnog telefona, koja bi se trebala pojaviti na tržištu sljedeće godine. Prema nekim prognozama nova tehnologija punjenja bit će iskorištena na flagship uređajima, a omogućava ekstra brzo punjenje od 100 W. Tehnologija je nazvana Super Charge Turbo, a bateriju kapaciteta 4000 mAh može napuniti za svega 17 minuta.

Ovo je zbilja veliki pomak na području baterija, a brzo punjenje eliminirat će težnju inženjera da razviju baterije velikog kapaciteta. Naime, kada će korisnici biti u mogućnosti napuniti bateriju u potpunosti za svega 15ak minuta, nitko neće razmišljati o tome koliko će baterija trajati. Xiaomi je možda upravo napravio veliki korak ka još većoj popularnosti, a iznimno brzo punjenje baterija zasigurno je dobar mamac za kupce. Nedavno predstavljeni telefoni iz Xiaomija imaju i velike kapacitete baterija, što je uz mogućnost brzog punjenja – sjajna kombinacija.

S nestrpljenjem čekamo sljedeću godinu i novotarije koje će biti predstavljene na tržištu pametnih telefona. Čini se kako kineski proizvođači žele još veću popularnost, a pravo je pitanje mogu li svrgnuti Samsung i Apple s vrha ljestvice popularnosti.

Piše: M. Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here