Vivo je kineska tehnološka kompanija koja se pokušava brendirati kao ekskluzivni proizvođač pametnih telefona koji je uvijek korak ispred ostalih. Iako takva najava zvuči pompozno, valja naglasiti kako Vivo zaista uspijeva na tržištu biti jedan (ili više) koraka ispred svih ostalih proizvođača.

Naime, ova je kompanija bila jedna od prvih koja je predstavila tehnologiju čitača otiska prsta ispod zaslona, a isto tako nedavnu su predstavili uređaj koji ima sakrivenu kameru koja po potrebi ‘iskače’ iz kućišta kako bi je korisnik mogao koristiti. No, kako su ih drugi proizvođači već počeli kopirati u tim segmentima, vrijeme je da svijetu predstave nešto novo – pametni telefon s dva zaslona i bez ‘utora’ i ‘rupa’ na zaslonu.

vivo NEX Dual Display Edition

Jedan od trendova koji će se pojaviti početkom 2019. godine svakako će biti ‘rupe’ u zaslonu. Radi se zapravo o ideji da zaslon prekriva cijelu prvu površinu, a negdje blizu ruba zaslon bude smještena kamera za snimanje selfija (i zvučnik). No, Vivo takav pristup ne smatra revolucionarnim i žele tržištu predstaviti još nešto inovativnije.

Pametni telefon NEX Dual Display Edition trebao bi biti prvi takve vrste koji će imati čak dva AMOLED zaslona i tri kamere od koji bi jedna posjedovala mogućnost korištenja moderne 3D tehnologije snimanja. Glavni zaslon trebao bi biti veličine 6.39 inča i rezolucije 2340×1080 piksela, dok bi sekundarni bio nešto manjih dimenzija i ima bi rezoluciju 1920×1080 piksela.

Ovaj potonji trebao bi se nalaziti sa stražnje strane gdje će se nalaziti i kamere, ali i male LEDice za obavijesti. Ideja kombinacije dva zaslona je omogućiti korisniku jedno naprednije iskustvo korištenja pametnog telefona, ali isto tako omogućiti kvalitetnije fotografiranje jer će osoba ispred objektivna moći vidjeti isto što i ona koja fotografira.

Za fotografiranje uređaj će na raspolaganju imati glavnu kameru od 12 MP, sekundarnu za bokeh efekt od 2 MP, ali tu će biti i treća inovativna kamera koja će osigurati – Time of Flight 3D tehnologiju za prepoznavanje lica i scena, ali i za poboljšanje stvarnosti.

Čitač otiska prsta nalazit će se ispod zaslona, u srcu će kucati Snapdragon 845 čip koji će raditi uz 10GB RAM-a, dok će korisnik na raspolaganju imati 128 GB memorije za pohranu podataka. Bit će tu i 3.5 mm priključak za slušalice, kao i baterija od 3500 mAh, a sve zajedno pokretat će Android 9.0 Pie sustav. Uređaj bi se na tržištu trebao pojaviti po cijeni od oko 600 eura, a moći ćete birati između nekoliko različitih boja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here