Vaša baterija pametnog telefona se brzo prazni i trebate kvalitetno rješenje za taj problem? Tražite kvalitetan i cjenovno pristupačan prijenosni punjač za pametne telefone? Želite osigurati dovoljan kapacitet baterije u svakom trenutku, bez obzira na to gdje se nalazili?

Današnji pametni telefoni sve su većih dimenzija, funkcionalnosti i zaslona, što uzrokuje veću potrošnju baterije. Brzo pražnjenje baterija jedan je od glavnih problema koji muči korisnike pametnih telefona pa mnogi tome pokušavaju stati na kraj. Tako dugo dok netko ne osmisli super kvalitetnu bateriju velikog kapaciteta, kao najbolje rješenje pokazuju se prijenosni punjači.

bežični punjač za stariji iphone

Prijenosni punjač za pametne telefone može se lako spakirati u torbu ili ruksak, a njegova je zadaća osigurati dovoljan kapacitet da biste mogli napuniti svoj pametni telefon. Na tržištu postoje mnogobrojni prijenosni punjači za pametne telefone, a u današnjem tekstu nabrojat ćemo nekoliko njih koji se odlikuju sjajnim karakteristikama.

Kada već pričamo o karakteristikama, važno je spomenuti da je prilikom odabira prijenosnog punjača važno obratiti pažnju na veličinu uređaja, kao i na kapacitet koji nudi korisnicima. Uz to, važno je provjeriti koji izlazne priključke ima punjač te da li podržava opciju brzog punjenja (jer većina današnjih telefona ima neku od mogućnosti brzog punjenja). Neki punjači podržavaju i opciju bežičnog punjenja, što može biti korisno ako je i vaš pametni telefon opskrbljen tom opcijom.

U nastavku slijedi popis 8 najboljih prijenosnih punjača za pametne telefone:

 

Xiaomi Mi Power Bank Pro

Xiaomi Mi Power Bank Pro

Xiaomi je poznata svjetska kompanija koja pokriva mnogobrojna područja, no glavni fokus usmjeren je upravo na razvoj tržišta pametnih telefona. Uz veliku ponudu pametnih telefona, Xiaomi ima i mnoge dodatke – među kojima se nalazi i punjač Xiaomi Mi Power Bank Pro.

Ovaj punjač korisniku na raspolaganje daje kapacitet od 10.000 mAh, što je i više nego dovoljno za jedno ili čak dva punjenja pametnih telefona. Dizajniran je prilično kvalitetno i trebao bi stati u džep hlača, što ga čini iznimno mobilnim za korisnike. Glavni nedostaci su što podržava brzo punjenje, ali nešto starijeg standardna (Qualcomm QuickCharge 2.0) i nema USB-C utor. U konačnici, ono što je velika prednost ovog punjača jest i njegova cijena koja se kreće oko 150 kuna.

 

Anker PowerCore 10000

Anker PowerCore 10000

Anker PowerCore 10000 je uređaj sličnih karakteristika kao i prethodno spomenuti Xiaomi Mi Power Bank Pro. Ovaj uređaj korisniku na raspolaganje daje kapacitet od 10.000 mAh, a ono što je super – jest što je uređaj iznimno lagan i samim time jednostavan za prenošenje. Za razliku od Xiaomijevog punjača, ovaj je uređaj opremljen modernom tehnologijom brzog punjenja (Qualcomm Quick Charge 3.0) što bi vam trebalo osigurati da vaš pametni telefon napunite do pristojnog kapaciteta u samo pola sata.

Iako dizajnom nije najbolje rješenje koje se nudi na tržištu, ono što je svakako prednost je relativno niska cijena. Uređaj se može nabaviti za manje od 200 kuna, a kapacitet i mobilnost koju s njime dobivate – zaista su vrijedni cijene koju ćete platiti.

 

iQunix MiniPower

iQunix MiniPower

Kada smo već spomenuli niske cijene prinosnih punjača za pametne telefone, onda valja spomenuti i uređaj iQunix MiniPower. Ono što na prvi pogled upada u oči je svakako izniman dizajn malih dimenzija, koji je zapravo oličenje onog što smatramo prijenosnim punjačem. Ovaj se uređaj doslovce može staviti u džep i prenositi kuda god to želite, a da pri tome ne narušava vaš modni izričaj.

S obzirom na svoje male dimenzije, ovaj je uređaj nešto oskudnijeg kapaciteta od 3,350mAh. Taj bi vam kapacitet trebao biti dovoljan da barem na pola napunite svoju bateriju u pametnom telefonu, što i nije loše ako vam je potrebna samo nadopuna kapaciteta. Ipak, ovaj kapacitet neće vam omogućiti da se u potpunosti zanesete da ćete pametni telefon moći koristiti cijeli dan bez navlačenja kablova. Uza sve navedeno, jedan od aduta ovog uređaja je i cijena koja iznosi manje od 100 kuna, čime je iQunix MiniPower uređaj dostupan svakome.

 

Mophie Powerstation AC

Mophie Powerstation AC

Za razliku od iznimno jeftinog iQunix MiniPower uređaja kojeg smo prethodno opisali, u totalnu drugu cjenovnu krajnost ide Mophie Powerstation AC. Naime, ovaj uređaj krasi veliki kapacitet baterije i neke napredne karakteristike, što znatno podiže cijenu ovog uređaja. Mophie Powerstation AC ima bateriju kapaciteta čak 22.000 mAh, a koja uz pametne telefone može puniti i prijenosna računala. Ovo je super informacija za sve koji često putuju s prijenosnim računalima i rade po kafićima.

Uređaj ima iznimno elegantnu završnu obradu, što ga čini atraktivnim u dizajnerskom smislu. Nažalost, zbog svojeg kapaciteta Mophie Powerstation AC je prilično velikih dimenzija što nije odlika prijenosnih punjača, a isto tako ima i dosta veliku težinu. Ipak, ono što će mnogima biti najveća zamjerka kod ovog uređaja je iznimno visoka cijena. Uređaj se na tržištu može pronaći za oko 1.300 kuna, što je cijena za koju se može kupiti i dobar zamjenski pametni telefon.

 

Zendure A8 QC

Zendure A8 QC

Među skuplje uređaja na našoj listi svakako spada i Zendure A8 QC. Radi se o prijenosnom punjaču koji ima ogroman kapacitet od čak 26.800 mAh, što je uz pametne telefone pogodno i za punjenje tableta. Posebnost ovog uređaja jest opremljenost tehnologijom koja detektira koji ste uređaj priključili na punjač i na temelju toga daje izlaznu snagu prema potrebama uređaja. Na taj način omogućava se maksimalno iskorištenje vremena punjenja, odnosno uređaj će biti napunjen u minimalnom vremenu.

Brzini punjenja pripomaže i tehnologija brzog punjenja Qualcomm Quick Charge 3.0, što će vam u konačnici omogućiti veliku iskoristivost uređaja. Zendure A8 QC ima zanimljiv dizajn koji je napravljen u obliku kovčega, a na njegovoj se bočnoj strani nalaze čak 4 USB utora, što će vam omogućiti višestruko punjenje. S obzirom na sve navedeno, cijena od oko 800 kuna čini se opravdana – iako će velikom cijelu korisnika teško pasti plaćanje tolike svote za prijenosni punjač.

 

iMuto Portable Charger X6

iMuto Portable Charger X6

Od svih punjača koje smo do sada naveli, iMuto Portable Charger X6 ima najveći kapacitet baterije. Unutar ovog uređaja smješteno je čak 30.000 mAh, što je kapacitet s kojim možete sasvim bezbrižno otići na piknik ili nekamo gdje nema struje – na nekoliko dana. Ovaj fantastičan kapacitet u konačnici nije ni toliko skup jer uređaj košta tek oko 500 kuna. Investiranje u iMuto Portable Charger X6 čini nam se kao iznimno dobra investicija jer puno je prednosti na strani ovog prijenosnog punjača.

Uz ogroman kapacitet, iMuto Portable Charger X6 je opskrbljen Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologijom brzog punjenja, a tu je i priključak za USB-C. Kao jednu od prednosti svakako vrijedi spomenuti i mali zaslon na kojem u svakom trenutku možete saznati koliko vam je kapaciteta baterije još ostalo na raspolaganju. Jedini nedostatak koji možemo pripisati ovom uređaju je glomaznost i ne baš atraktivan dizajna, tako da će prenosivost uređaja biti nešto otežana – no kapacitet od 30.000 mAh treba negdje smjestiti.

 

Anker PowerCore+ 26800 PD

Anker PowerCore+ 26800 PD

Još jedan u nizu uređaja s velikim kapacitetom svakako je i Anker PowerCore+ 26800 PD. Ovaj prijenosni punjač uz pametne telefone pogodan je i za punjenje tableta te prijenosnih računala. Zahvaljujući nekoliko građenih USB portova, moguće je istovremeno puniti i pametne telefone i primjerice MacBook računalo. Kako bi performanse punjenja bile optimalne brine se i tehnologija brzog punjenja, za što je dakako potrebno imati pametni telefon koji podržava takav način rada.

Za razliku od iMuto Portable Charger X6, ovaj uređaj je nešto manje nezgrapan za prenošenje, odnosno dizajnerski je bolje uređen. Manjih je dimenzija i težine, što je svakako pogodno ako vam nedostaje mjesta za smještanje takvog prijenosnog punjača. Ipak, sve to morat ćete nadoknaditi plaćanjem znatno veće cijene, koja se kreće oko 1.000 kuna.

 

Belkin Valet Charger

Belkin Valet Charger

Posljednji na našoj listi prijenosnih punjača za pametne telefone je Belkin Valet Charger. Ovaj uređaj ima kapacitet od 6,700mAh, što je pogodno za jedno punjenje pametnog telefona, ali više iznad toga će biti teško ostvariti. Ono što je posebno kod ovog uređaja jest to što ima ugrađen magnetski punjač za Apple pametni sat pa na jednostavan način možete puniti i taj uređaj. Belkin Valet Charger odlikuje zanimljiv i kvalitetan dizajn pa možemo reći kako se radi o prijenosnom punjaču koji zbog svojih dimenzija i karakteristika zaista to i jest.

Belkin Valet Charger

Iako uređaj prilično brzo puni uređaje, valja naglasiti kako nije opremljen tehnologijom brzog punjenja – što je svojevrsni nedostatak. Moguće je puniti više uređaja istovremeno, ali to i nije neka savršena solucija s obzirom na to da kapacitet baterije uređaja nije velik. Ono što je veliko kod Belkin Valet Charger punjača jest cijena, koja iznosi oko 700 kuna – što je s obzirom na kapacitet prilično visoka cijena. No, valja imati na pameti da je ovaj uređaj namijenjen u prvom planu Apple korisnicima, koji su ionako spremni na svoje uređaje trošiti nešto više novca – pa vjerujemo da Belkin Valet Charger ima svoje tržište, odnosno kupce.

 

Zaključak

Prijenosni punjači za pametne telefone iznimno su korisna stvar jer često nam se događa da telefon ostaje na niskim razinama kapaciteta baterije, a pametni telefon gotovo nikada ne ispuštamo iz ruke. Dakle, ako želimo kvalitetan i nesmetan rad, ovakvi se punjači mogu pokazati kao idealno rješenje – posebice ako su dobrih kapaciteta i dimenzija prigodnih jednostavnom prenošenju.

Na gore navedenoj listi nalaze se neki od najboljih prijenosnih punjača koje je trenutno moguće pronaći na tržištu. Lista je prilično šarolika i nudi sve što jedan korisnik može poželjeti. Od punjača velikog kapaciteta i nešto većih dimenzija pa sve do onih koji su pogodni za nošenje u džepu i koje možete svuda nositi sa sobom. Generalno, svatko će na gornjoj listi pronaći nešto pogodno za sebe. Svakako razmislite o kupnji prijenosnog punjača za pametni telefon jer može se pokazati kao super investicija.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here