Iako su Apple konferencija jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu kada je u pitanju predstavljanje pametnih telefona, činjenica je da je Apple tek treći po redu proizvođač tih uređaja.

Prvo mjesto na ljestvici popularnosti i dalje drži Samsung, koji bi za otprilike mjesec dana trebao predstaviti svoje nove perjanice te tako ‘zacementirati’ svoju lidersku poziciju. No, bilo kakvo ‘cementiranje’ pozicije će biti iznimno teško jer Huawei svim snagama napada to prvo mjesto i nakon što je prošle godine prestigao Apple, mnogi se pitaju može li ove godine oduzeti tu prvu poziciju još uvijek sjajnom Samsungu.

Veliku ulogu u cijelom tom ‘nadjačavanju’ mogli bi imati uređaji koji će biti 20. veljače predstavljeni na događaju koju organizira Samsung. Naime, na tom će događanju Samsung predstaviti nekoliko svojih novih uzdanica – Galaxy S10, S10 Lite te S10+. Za sada možemo samo nagađati što će sve biti predstavljeno, a jednini sigurni model koji će se na konferenciji zaista pojaviti jest S10.

Prema dostupnim informacija novi će modeli imati jedan novi moderni dizajnerski štih, gdje će se zaslon protezati od ruba do ruba telefona, a cjelokupni bi uređaj trebao biti još nešto tanji od prethodnika. Mnogo se podataka vrti u medijima, ali nikakvih službenih informacija u javnosti još nema – barem kada su u pitanju karakteristike pametnog telefone.

No, službene informacije imamo o tome kada će se održati događanje. Dakle, datum 20. veljače rezerviran je za jednu od najiščekivanijih konferencija u tehnološkom svijetu koja će pokazati može li Samsung održati lidersku poziciju na tržištu pametnih telefona. Događaj nosi naziv Unpacked, a održat će se u San Franciscu.

S nestrpljenjem čekamo što će to novo Samsung predstaviti za 2019. godinu i sprema li se neko iznenađenje o kojem za sada još uvijek ništa ne znamo? Do događaja nas dijeli još otprilike mjesec dana, a do tada nam preostaje samo nagađati što i kako će Samsung napraviti i predstaviti svijetu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here