Iako je Xiaomi HyperCharge, revolucionarna tehnologiju brzog punjenja telefona, predstavljena prije par mjeseci, mi i dalje ne znamo kada će stići.
No, posljednji izvještaji ukazuju da bi Xiaomi Mi Mix 5 mogao biti prvi pametni telefon koji podržava punjenje od 200 W.

Prisjetimo se kako je to bilo. Xiaomi Mi Mix 4 je stigao. Xiaomi je odlučio opremiti ovaj pametni telefon sa žičanim punjenjem od 120 W, zajedno sa Mi 10 Ultra modelima. Naravno, to nije jedino novo što Mi Mix 4 donosi sa sobom, ali se danas fokusiramo na tehnologiju punjenja.

Nakon toga je Xiaomi predstavio HyperCharge, tehnologiju brzog punjenja od 200 W putem kabla i 120 W bez kabla. Za potrebe prezentacije, korištena je baterija od 4000 mAh u modificiranom Xiaomi Mi 11 Pro pametnom telefonu. Rezultati su bili sjajni, pametni telefon se napunio od 0-100% za 8 minuta putem kabla i za 15 minuta bežično. Naravno, tu su se pokrenula pitanja u vezi životnog vijeka baterije pri korištenju ove tehnologije. Xiaomi je i to testirao i nakon 800 ciklusa punjenja, kapacitet baterije se smanjio za 20%.

Kada je ovo pitanje postalo razjašnjeno, stigla su nova – kada će Xiaomi HyperCharge podrška stići za pametne telefone? Činilo se kako će Xiaomi željeti uvesti ovu tehnologiju svijetu što je prije moguće, no izvještaji koji su stigli krajem srpnja ukazuju na 2022. godinu.

Međutim, postoje i druge glasine koje ukazuju na lipanj 2022. godine kao datum ulaska u masovnu proizvodnju. Izvor također spominje i drugi pametni telefon kao prvi pametni telefon s podrškom za Xiaomi HyperCharge. Konkretno, radi se o Mi Mixu 5, nasljedniku Mi Mixa 4, koji je stigao prije par dana. Kada je u pitanju Mi serija, Xiaomi se usredotočio na visoke performanse, no od samog početka Mi Mix obitelj ima pametne telefone s eksperimentalnim i inovativnim tehnologijama. Stoga, glasina da će HyperCharge stići na tržište s Mi Mix 5, čini se vrlo vjerojatnom.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here