Prije desetak godina Motorola je bila jedan od vodećih proizvođača mobitela, no kada su se pojavili prvi pametni telefoni popularnost ovog brenda naglo se strmoglavila. Jedan od modela Motorola telefona koji će ostati itekako dobro upamćen je Moto RAZR – jedan od najpopularnijih preklopnih telefona u povijesti. Ne tako davno bili smo svjedoci kako je Nokia ponovno predstavila svoje stare popularne modele u novom ruhu, a čini se kako i Motorola to namjerava – no na jedan puno inovativniji i spektakularniji način.

Telefon na kojem radi Motorola na tržištu bi se trebao pojaviti pod imenom Moto RAZR 2019 – a posebnost ovog uređaja trebao bi biti veliki savitljivi zaslon. Savitljivi zasloni trend je koji su prigrlili mnogi poznati proizvođači i početak 2019. godine donio nam je prva predstavljanja takvih uređaja. Motorola želi u svojem novom pametnom telefonu iskoristiti stari popularni dizajn preklopnog telefona te to ukomponirati sa savitljivim zaslonom kako bi dobili savršen spoj starog i modernog. Iako su mnogi skeptični prema tome, ideja sama po sebi izgleda prilično super i nadamo se da će se telefon naći na tržištu u narednim mjesecima.

moto razr 4

Ovih su dana u javnost procurili i prvi podaci o karakteristikama tog novog Moto RAZR uređaja. U središtu uređaja nalazit će se Snapdragon 710 procesor koji će raditi na 2.2 GHz, a uz to će telefon imati i 4 ili 6 GB radne memorije kako bi mogao kvalitetno vrtjeti sve aplikacije. Korisnik bi na raspolaganju trebao imati 64 ili 128 GB prostora za pohranu podataka, a za nesmetan rad na raspolaganju bi trebala biti baterija od 2730 mAh. No, ono što mnoge zanima je zaslon koji će ovaj uređaj imati – a mnoge će obradovati činjenica da će ovaj uređaj zapravo imati dva zaslona.

Unutrašnji zaslon bit će sklopiv i njegova će veličina iznositi 6.2 inča, a moći će postizati rezoluciju od 2142×876 piksela. Taj će se zaslon sklapati na sredini ali vertikalno, po uzoru na stare preklopne telefone. Jedan zaslon nalazit će se i s vanjske strane i donosit će rezoluciju od 800×600 piksela, a njegova će osnovna namjena biti prikazivanje obavijesti i obavljanje jednostavnijih radnji. Iako datum pojavljivanja na tržištu još nije poznat, neke informacije govore kako će se cijene ovog uređaja kretati oko 1.500 dolara.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here