Bliži se datum kada će novi nastavak Mortal Kombat igre, jedne od najlegendarnijih i najkrvavijih tučnjava koje postoje, izaći u javnost i na tržište. Ljubitelji tučnjava mogu sa oduševljenjem čekati na ”jedadaesti” nastavak Mortal Kombata i na sve ono što će nam nova igra donijeti. O čemu se točno radi, kada bi novi MK trebao izaći na tržište i hoće li kombinacija novih i starih stvari biti ”fatality” za franšizu ili još jedan korak prema naprijed – saznajte u nastavku!

 

mortal-kombat-11-scorpion

Nasljeđe Mortal Kombat igara

Mortal Kombat je, vrlo brzo nakon što se pojavio na igraćim strojevima, počeo plijeniti veliku pažnju. Osim što se radilo o tučnjavi, Mortal Kombat je donio nešto što će kasnije, kroz godine postati svojevrstan ”trademark” Mortal Kombat igara.

Osim priče koja se nadograđivala iz nastavka u nastavak, povećavanja broja likova i poteza koje je svaki lik mogao napraviti, Mortal Kombat je od svojih početaka bio dosta nasilna igra, a ”fatality”, ”brutality” i ostale ”-ality” poteze igrači su sa užitkom izvodili. Od 1992. otkako se prvi MK pojavio na igraćim strojevima i kasnije na Nintendu, Mortal Kombat označio je novu eru u svijetu videoigara.

Kako je vrijeme prolazilo Mortal Kombat je dobivao nastavke, neka reizdanja i mnoge ”spin-off” igre (koje su u najboljem slučaju ostvarile mješoviti uspjeh). Je li Mortal Kombat kroz godine izgubio svoju draž ili nije najbolje će procijeniti stari igrači koji su ostali vjerni serijalu od njegovih početaka. Novi Mortal Kombat pokušat će vratiti serijal na staze stare slave.

 

Datum izlaska i platforme

Datum izlaska novog Mortal Kombata nije tajna. Štoviše, on je već neko vrijeme poznat, slično kao i platforme na kojima će novi Mortal Kombat osvanuti. Dakle, datum kada bismo novi MK trebali vidjeti na tržištu je 23. travnja. Platforme na kojima ćemo moći igrati igru bit će Windows računala, Xbox One, Playstation 4 i Nintendo Switch.

S obzirom na to da je Mortal Kombat svoje najveće uspjehe ostvario kroz nastavke koji su izlazili na prve dvije Nintendove konzole- Nintendo (odnosno NES) i Super Nintendo (SNES), nije nelogično to što se developer igre odlučio ostati vjeran Nintendu i svoj idući nastavak jedne od najdugotrajnijih i nekoć najboljih tučnjava izbaciti i za novu Switch konzolu.

Ako se odlučite na prednarudžbu dobit ćete neke bonuse koji neće biti dostupni prilikom obične kupovine

Prednarudžba Mortal Kombat 11 igre donijet će svima onima koji se odluče na takav potez određene prednosti i bonuse. Na te bonuse neće imati pravo igrači koju igru budu kupovali u nakon što igra postane dostupna na tržištu.

Bonusi se odnose na jednog bonus lika odnosno Shao Khana (jednoga od bosseva iz proteklih Mortal Kombat igara i glavnog bossa iz drugog nastavka igre). Osim Shao Khana igrači će moći uživati i u beta verziji igre koja je najavljena i koja bi trebala biti dostupna prednaručiteljima igre 28. dana ovog mjeseca.

 

Novi MK donijet će kombinaciju starih i novih likova

Kao što znamo, svaki idući nastavak Mortal Kombata donio je neke nove stvari. Bilo da je riječ o novim modovima igre, novim likovima, dodatnim potezima, komboima i mogućnostima za izvođenje posebnih, završnih poteza, jedan od najvećih fortea svakog (kvalitetnog) Mortal Kombata bio je u povećavanju rostera likova.

Jedna od najboljih stvari koju će nam jedanaesti nastavak ponuditi bit će kombinacija između starih i novih likova. Neki od likova koje ćemo imati u igri bit će: Scorpion (legendarni negativac koji je dio MK franšize od samih njezinih početaka), Raiden (takozvani bog groma i jedan od najstarijih, pozitivnih likova u igri), Sub-Zero (ratnik koji ima sposobnost manipuliranja temperaturom, spuštajući je do razine zamrzavanja, kao što i njegovo ime nalaže), Sonya Blade (u početku policajka koja je krenula na misiju kako bi uhitila zločinca Kanoa), Baraka, Skarlet, Geras (novi), Kano, Kabal, D’Vorah, Jade, Johnny Cage (legendarni lik koji je u MK serijalu poznat još od prvog nastavka i čije naočale nećemo nikada zaboraviti), Shao Kahn (DLC lik i jedan od bosseva Mortal Kombat 11 igre).

No naravno to nisu svi likovi koje ćemo imati u novom Mortal Kombatu. Iako se potpuni i točan roster još uvijek ne zna, gotovo je 100% sigurno da će svi likovi koje sam naveo gore biti prisutni u igri. No osim njih postoje glasine o još nekim likovima. Ponovno se radi o kombou starih i novih lica.

Ako je suditi prema glasinama i ”curenjima” informacija MK 11 bi trebao sadržavati i ove likove: Liu Kang, Kung Lao, Frost, Kotal Kahn, Cassie Cage, Jacqui Briggs i Errona Blacka. Kao što možemo vidjeti i ovdje se radi o kombinaciji nekih starih, legendarnih likova (kao što su Liu Kang i Kung Lao) sa novijim likovima iz serijala. Sve u svemu, očekujemo odlično objedinjavanje starog i novog i povratak Mortal Kombata na mjesto gdje je bio toliko dugo vremena.

 

Mortal Kombat 11 donijet će specijalizaciju za svakog pojedinog lika

Kao što znamo dosad, svaki lik u MK igrama ima svoje vlastite poteze, komboe i završne poteze. Zbog toga smo igru i voljeli toliko dugo vremena i zato nam je i bila zanimljiva još od svojih najranijih dana. MK 11 bi tu specijalizaciju likova trebao odvesti na novu razinu.

To znači da bi sada svaki pojedini lik trebao imati svoje poteze koji neće sličiti potezima drugih likova, već će biti jedinstveni. Ovo bi trebalo omogućiti igračima da dodatno ”ispoliraju” svoje vještine, ovisno o tome s kojim će likom najviše igrati, što je naravno plus i nešto što silno želimo vidjeti kako će funkcionirati u praksi!

 

Priča nastavlja ondje gdje je stao MK 9

Priče MK igara se nastavljaju (uglavnom) jedna na drugu i prate događaje koji sežu u prošlost ili budućnost likova i svijeta MK igara. Jedanaesti nastavak će tako po priči nastaviti ondje gdje je stala ”devetka”, što ponovno znači da ćemo imati nastavak koji pokušava kronološki slijediti priču.

 

Može li Mortal Kombat 11 postati i ostati ”brutalno” dobra igra u serijalu?

Dosad smo se nagledali i naigrali svakojakih nastavaka, predstavaka i ”spin-offova” MK igara. Vidjeli smo neke zaista odlične nastavke koji su obilježili serijal (na primjer Mortal Kombat 1, 2, 3, Trilogy) i neke ne baš tako dobre (Mortal Kombat IV, Mortal Kombat: Deadly Alliance, Mortal Kombat vs. DC Universe).

Kombinacija starog i novog, novi potezi, novi komboi, nova priča, nove mogućnosti specijalizacije lika (za koje se nadamo da će biti odlično implementirane) mogli biti recept za to da Mortal Kombat 11 postane ”brutalno” dobra igra u serijalu. Hoće li tako i zaista biti vidjet ćemo kroz idućih nekoliko mjeseci.

Piše: I.H.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here