LG Display, korejski proizvođač zaslona, službeno je počeo proizvoditi OLED zaslone za nadolazeće Appleove smartphone koji nas na tržištu očekuju ujesen.

IPhone modele dosad je ekskluzivno opskrbljivala tvrtka Samsung Display, pa Apple sada više neće biti ovisan samo o jednom dobavljaču. U početnom će fazama proizvodnje LG isporučiti između dva i četiri milijuna OLED zaslona, imajući na umu da bi se broj trebao povećavati u kasnijim mjesecima.

Dogovor suradnje s još jednim dobavljačem OLED zaslona presudan je za Apple jer će tvrtki omogućiti da se ne oslanja samo na Samsung, koji je dosad bio jedini proizvođač, tvrdi analist IHS Markita Jerry Kang za Bloomberg.

Apple ove godine planira predstaviti još tri pametna telefona, a dva od njih sigurno biti bazirana na OLED tehnologiji. LG Display isporučit će zaslone za jednoj od njih, dok će proizvodnja zaslona za drugi model pripasti Samsungu.


Hoće li se jedan od njih – Samsung ili LG – pokazati kao bolji proizvođač?

Amerikanci neće samo moći manje ovisiti o Samsungu, nego će i biti u boljoj poziciji prilikom financijskih pregovora s Korejcima koji su prvi radili na OLED-ima za iPhone. Zbog toga su u prošlosti morali svoje smartphone – pogotovo iPhone X – na tržište izbacivati s iznimno visokim cijenama, koje su ih koštale dobitaka.

Iako nema informacija da će Apple nakon dogovora s novim proizvođačem smanjiti cijene svojih budućih modela, barem ćemo gledati nešto drukčije zaslone, i to još ove godine.

Pogledajte i video koji ukratko prenosi vijest:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here