Huawei je svoju dominaciju na tržištu pametnih telefona započeo prije nekoliko godina, a danas su sve bliže cilju da postanu najpopularniji brend na tržištu pametnih telefona. Do tog uspjeha dijeli ih još samo jedna prepreka – moraju prestići Samsung koji u posljednje vrijeme ima svojevrsnih financijskih problema, ali je i dalje dominantan brend na području pametnih telefona.

Kada je započeo ozbiljniji napad Huaweija na vrh tržišta pametnih telefona, otprilike u to vrijeme je Apple odlučio kako će maknuti 3.5 mm utor za slušalice, što je prilično ‘uzdrmalo’ mnoge analitičare. Iako se to činio kao suludi potez Applea, kasnije su mnogi drugi brendovi počeli raditi isto – pa danas na skupim pametnim telefonima više nije moguće pronaći utor za slušalice. No, čini se kako je Huawei odlučio promijeniti retoriku i kako se okreće vraćanju tog utora na svoje modele telefona.

Ovih su dana u javnost procurili prvi ozbiljniji podaci o novom pametnom telefonu koji nam priprema Huawei. Radi se o modelu Huawei P30 koji će biti nasljednik iznimno popularnog uređaja – P20. Uz neke specifikacije pojavile su se i fotografije koje pokazuju kako će zaista izgledati novi uređaj.

Ako je vjerovati natpisima, novi Huawei P30 trebao bi imati stražnju kameru od čak 38 megapiksela, koja će imati mogućnost 5x optičkog zoom-a. Uz to, tu bi trebala biti i kvalitetna selfie kamera od 24 MP. Zaslon uređaja trebao bi biti veličine 6 inča, a ispod zaslona trebao bi se nalaziti čitač otiska prstiju.

No, dok je većina ovih karakteristika bila i očekivana od strane Huaweija, ono što je uzburkalo javnost je vraćanje 3.5 mm utora za slušalice na rub telefona. Dok gotovo svi proizvođači miču taj utor s pametnih telefona, Huawei je očito prepoznao želje korisnika koji i dalje žele imati taj utora na svojim uređajima.

Tako će prema svemu sudeći, nakon kratkog pokušaja micanja tog utora na prethodnim modelima pametnih telefona, sada taj utor biti ponovno vraćen na pametni telefon. P30 bi tako mogao postati prvi telefon top brenda koji će vratiti 3.5 mm utor za ljubitelje slušanja glazbe.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here