Dobrodošli u treći dio najboljih i besplatnih aplikacija za iPhone za 2018. godinu! U prvom i drugom dijelu smo sveukupno obradili osamnaest aplikacija podijeljenih u četiri skupine. Ovo je treći i završni dio, stoga da ne duljimo – prijeđimo odmah na glavnu stvar.

 

Najbolje besplatne iPhone aplikacije za vježbanje, pravilnu prehranu i zdravlje

Habitica

Habitica

Habitica je vrsta aplikacije koja služi za praćenje aktivnosti uz jednu veliku razliku zbog koje se ističe iznad ostalih, sličnih aplikacija. Naime, osim što se radi o ”to-do” aplikaciji, Habitica sve vaše aktivnosti koje trebate obaviti pretvara u igru i onda kako obavljate svoje obaveze i aktivnosti, vi u biti igrate igru. Habitica je pokazatelj da stvari koje moramo obaviti ne moraju nužno biti dosadne i monotone.

Round Health

Round Health

Uzimanje lijekova je nešto što nam nije baš najdraža aktivnost. Uz to, ponekad se zna dogoditi da taj lijek za gripu koju nam je doktorica propisala zaboravimo uzeti. Da se takve stvari ne bi dogodile tu je Round Health – aplikacija čija je svrha podsjećanje korisnika na to kada je vrijeme da uzmu lijek.

Sleep Cycle Alarm Clock

Sleep Cycle Alarm Clock

Jesu li vam poznati dani kada se probudite i osjećate se kao da vas je pregazio vlak (iako ste po noći sasvim normalno spavali)? Sleep Cycle je tu da vam otkrije zbog čega je to tako.

Ono što ova aplikacija čini jest analiziranje vas dok spavate tako da vam može ponuditi detaljnu statistiku vas i kvalitete vašeg spavanja nakon što se probudite. Sve u svemu, ako vas je ikada zanimalo zašto ste se probudili lošeg raspoloženja, ova aplikacija vam može dati odgovor na to pitanje.

 

 

Najbolje, besplatne iPhone aplikacije za djecu

Peek-a-Zoo

Peek-a-Zoo

Iako na prvu ne izgleda kao ništa posebno, pogotovo zbog jednostavnosti izgleda, Peek-a-Zoo dolazi do izražaja tek nakon što vaše dijete počne koristiti ovu aplikaciju (s obzirom na to da je aplikacija i osmišljena za malu djecu). Ako imate dijete i ako ono koristi vaš iPhone (ili će koristiti) onda bi ova aplikacija mogla biti baš ono što bi vašem djetetu moglo najviše poslužiti. Peek-a-Zoo u sebi objedinjuje igru i pogađanje životinja. Na taj način dijete se može igrati i u isto vrijeme pogađati životinje.

Toca Tailor Fairy Tales

Toca Tailor Fairy Tales

Svrha Toca Tailor Fairy Tales je da od vašeg djeteta stvori pravog, malog dizajnera ili stilistu. Odabirom likova i odjeće djeca na ovaj način (opet preko igre) mogu svoga lika odjenuti u zanimljive odjevne kombinacije. Sve u svemu, još jedna aplikacija igre i pogađanja koja će se svidjeti djeci.

Laugh&Learn Shapes & Colors

Ova aplikacija je osmišljena za vrlo malenu djecu (dobi oko 1-2 godine), s time da developeri tvrde da je prva razina igre idealna i za bebe od šest mjeseci. Ako se osjećate dovoljno ”hrabro” da svojoj bebi od šest mjeseci u ruke date iPhone X da se igra s njime igre pogađanja, slobodno. Uglavnom, svaka iduća razina je kompliciranija od prošle, što znači da je svaka iduća osmišljena za starije uzraste.

 

Najbolje, besplatne iPhone aplikacije za glazbu i audio reprodukciju

Yousician

Yousician

Namjena ove aplikacije jest da korisniku pomogne u savladavanju određenog glazbenog instrumenta ili pjevanja (ako želite naučiti pjevati), ali bez onog osjećaja kao da vam je to nešto što morate obaviti, već da sve bude što je moguće jednostavnije i zabavnije. Iz tog razloga Yousician dosta podsjeća na videoigru nego što podsjeća na uobičajenu aplikaciju za učenje sviranja i pjevanja, što je dobro jer se lakše uči uz igru i zabavu.

Vanido

Vanido

Vanido je apliakcija kao stvorena za sve one koji žele u što kraćem vremenu i na što jednostavniji način naučiti pjevati. Ako želite brzo savladati osnove pjevanja i ako želite iskristalizirati svoj glas i možda se kasnije baciti u glazbene (čitaj narodnjačke) vode, Vanido je aplikacija na koju trebate baciti oko.

GarageBand

GarageBand

GarageBand verzija aplikacije, otkako postoji u Apple Trgovini djeluje i izgleda dosta ambiciozno. Aplikacija osmišljena na način da ju mogu koristiti podjednako i profesionalci i početnici GarageBand je tu ako želite dodatno pooštriti svoje glazbene vještine.

 

Najbolje, besplatne iPhone aplikacije za pregledavanje interneta, uredsko poslovanje i produktivnost  

DuckDuckGo Privacy Browser

DuckDuck Go Privacy Browser je vrsta internetskog preglednika koji bi u stvari svaki korisnik pametnih telefona trebao imati instaliranog na svoj uređaj. Glavni razlog za to jest privatnost kao i kontrola nad svojim osobnim informacijama koju vam ovaj preglednik daje. DuckDuckGo je osmišljen na način da onemogući sve internet trackere (tj. pratitelje) te da u isto vrijeme kriptira svaki vaš pokret na internetu. Jednostavan za korištenje, pouzdan i vrlo koristan internet preglednik.

Remembear

Remembear je jednostavan za korištenje, pouzdan i vrlo koristan programčić čija je namjena pamćenje i čuvanje vaših lozinki.

Remembear

Svaka lozinka koju snimite u ovu aplikaciju biti će zaštićena tako da više nećete morati sve lozinke koje imate pamtiti ili ih stavljati na uređaj nezaštićene.

PCalc Lite

PCalc Lite je pojednostavnjena verzija PCalc kalkulator aplikacije za iOS uređaje. U slučaju da imate problema s novcem i željeli biste si na jednostavne načine izračunati sve prihode i rashode, PCalc Lite vam u tome može pomoći na dosta jednostavan i intuitivan način.

Documents by Readdle

Documents by Readdle je u stvari upravitelj datoteka, čitač dokumenata i aplikacija kojom možete izmjenjivati svoje PDF datoteke – sve  u jednome.

Documents by Readdle

Aplikacija očitava gotovo svaku poznatu ekstenziju dokumenata (naravno tu spadaju i MS Office dokumenti), kao i ekstenzije fotografija, videa i naravno PDF-ova.

Wunderlist

Wunderlist je jedna od najpopularnijih aplikacija kojom možete upravljati svojim aktivnostima. Sve ono što trebate obaviti možete organizirati na vrlo jednostavan način, uz mogućnosti dodavanja rokova, podsjetnika i pod-zadataka.

Meteor

Svrha Meteor aplikacije jest testiranje brzine dostupnih internet konekcija. Jednostavno se spojite na internet, kliknete na Meteor i dobiti ćete detaljan prikaz brzine, latencije, kvalitete signala i ostalih relevantnih podataka vezanih uz opis internetske veze.

Tinycards

Tinycards

Tinycards je aplikacija za učenje koja je osmišljena od istog developera koji je osmislio Duolingo. Cilj aplikacije jest naučiti korisnike da zapamte bilo što na način prikazivanja seta karata gdje onda korisnik pamti određemnu kartu (ili karte).

dropbox

Dropbox

U početku je pojava Dropbox-a bila velika stvar za iOS. Danas je aplikacija dostupna korisnicima na puno bolji i ”slobodniji” način nego što je to bilo prije nekoliko godina, a i besplatna je. Besplatnih 2 GB i 1 TB za 10-ak američkih dolara je ono što danas Dropbox nudi svojim iPhone korisnicima.

Za kraj sam ostavio tri Google aplikacijek koje su također besplatne i dostupne za iPhone. Radi se o Google Maps, Google Translate i Google Earth aplikacijama. Prva je popularna internet karta svijeta, druga je prevoditelj (koji ima i izvanmrežni način rada), dok Google Earth aplikacijom možemo pregledavati najrazličitije kuteve našeg dragog planeta.

Koje su po vašem mišljenju najbolje, besplatne aplikacije za iPhone za ovu godinu?

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here