Čini se kako su snijeg i niske temperature polako iza nas i vrijeme je da izađemo iz svojih kuća i stanova te uhvatimo svježeg zraka. Mnogi rekreativci ovih će se dana zaputiti u parkove i na sportske terene kako bi krenuli graditi formu za ljetne mjesece.

Neki od njih već imaju svoje omiljene sportske aplikacije, dok su drugi u potrazi za sjajnim aplikacijama. Ovaj članak ima zadaću da pomogne svima onima koji traže super sportsku aplikaciju putem koje će dovesti svoje tijelo u formu i zadovoljiti potrebu za kretanjem i rekreiranjem.

 

Map My Fitness

Map My Fitness jedna je od najboljih sportskih aplikacija na tržištu, a korisnicima omogućuje biranje između više od 600 različitih sportskih aktivnosti. U današnje vrijeme kada tržište obiluje raznim pametnih satovima i narukvicama, koje često služe upravo za praćenje sportskih aktivnosti, jako je važno da sportske aplikacije na pametnim telefonima podržavaju ‘suživot’ s tim prenosivim gadgetima. Map My Fitness u tome briljira jer je aplikaciju moguće povezati s čak 400 različitih uređaja koji su na tržištu, što korisniku omogućava dobivanje kompletne spoznaje o tome živi li zdravo ili ne.

Map My Fitness

Korisnici Map My Fitness aplikacije u mogućnosti su pretraživati rute za trčanje, kao i dijeliti svoje omiljene trkačke rute. Aplikacija broji razne segmente vježbanja pa tako bilježi: pretrčanu udaljenost, ritam trčanja, broj izgubljenih kalorija, itd. U aplikaciji je moguće postavljati osobne sportske ciljeve (npr. gubitak kilograma, broj pretrčanih kilometara…), ali se isto tako možete pridružiti nekim već postojećim izazovima drugih ljudi. Sve u svemu, aplikacija sjajno zaokružuje u jednu cjelinu sve vrste sportova i rekreacije.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, a možete je preuzeti potpuno besplatno. Aplikaciju je moguće koristiti i na prenosivim gadgetima, odnosno dostupna je za Android Wear i Apple Watch. Ono što još vrijedi istaknuti je kako iza aplikacije stoji poznati svjetski sportski brend Under Armour pa možete biti sigurni kako aplikacija donosi samo ono najbolje.

 

Workout Trainer

Workout Trainer je sjajna aplikacija koja korisniku donosi kompletne instrukcije kako raditi neku vježbu. Dakako, komplet vježbi sastavljen je kroz video i audio materijale pa tako korisnik u svakom trenutku može pregledavati i učiti kako podići svoju razinu treninga. Aplikacija nudi korisnicima tisuće različitih vježbi, koje su objašnjene korak po korak i tako omogućavaju potpunu posvećenost.

Workout Trainer

Vježbe unutar aplikacije podijeljene su u zasebne kategorije, čijim se odabirom korisnik upućuje u raspon vježbi za to što želi. Primjerice, ako želi izgraditi super prsa, odabrat će tu kategoriju i biti će mu na raspolaganju sve vježbe koje mu mogu u tome pomoći. Zanimljivo je kako korisnici mogu sami stvarati svoje rutine vježbanja, na način da stvaraju zasebne pakete. Također, mogu pregledavati i koristiti pakete vježbanja koje su osmislili drugi korisnici, što može doprinijeti zabavnijem vježbanju.

U svojoj osnovnoj verziji, Workout Trainer, zaključava neke mogućnosti. Ako želite gledati video materijale u HD kvaliteti morati ćete uzeti premium verziju aplikacije. Kupnjom premium verzije mičete u potpunosti oglase iz aplikacije, ali i otključavate još veći broj trening paketa.

Aplikacije je besplatna i možete je preuzeti na svoj Android ili iOS uređaj. No, ako želite uživati u HD kvaliteti videa trebali biste razmisliti o kupnji premium verzije.

 

Nike+ Training Club

Nike+ Training Club je super aplikacija poznatog sportskog brenda. Nike je prilikom razvoja aplikacije odlučio iskoristi svoju ‘moć’ i kvalitetu klijenata s kojima surađuje pa je njihova aplikacija bazirana na treninzima poznatih sportaša i atleta. Dakle, Nike vam kroz svoju aplikaciju nudi prozor u svijet treninga uspješnih što sportaša, što rekreativaca.

Nike+ Training Club

Aplikacija je bazirana na tri segmenta: povećanje snage, izdržljivosti i fleksibilnosti. Svi ovi segmenti popraćeni su kroz tri razine težine pa korisnik može birati koliko će zahtjevan trening odabrati. To korisniku omogućuje da s vremenom napreduje i radi sve teže vježbe, što je podržano i samom aplikacijom. Zanimljivo, aplikacija nudi audio vježbe putem kojih je sve vrlo detaljno objašnjeno. Razlog, zašto je fokus stavljen na audio umjesto na video materijale je sasvim jednostavan – pažnju sportaša potrebno je održati na sportskom terenu ili u teretani, a na u gledanju na zaslon.

Nike+ Training Club omogućava vrlo jednostavno povezivanje aplikacije na televizor, što je moguće napraviti koristeći Chromecast, Apple TV ili jednostavno putem HDMI kabla. Korisnik može svoje napredak dijeliti s Nike zajednicom i na taj način poticati druge da žive zdrav život. Sjajno funkcionira sinkronizacija rezultata, čime je u svakom trenutku moguće imati uvid u svoje rezultate, ali je moguće pratiti i napredak drugih korisnika. Također, moguće je unositi ručno neke aktivnosti poput tenisa, treninga u teretani ili primjerice košarke.

Aplikacije je dostupna za Android i iOS uređaje, a korisnici je mogu preuzeti besplatno.

 

JEFIT

JEFIT je sjajno rješenje za sve one koji vole dizati utege. Ova bodybuilding aplikacija korisniku nudi uvid u više od tisuću različitih rutina vježbanja s utezima. Vježbe su podijeljene u svoje kategorije, a ovisno o tome koji dio tijela korisnik želi razvijati i graditi. Dakle, prilikom odabira treninga, korisnik mora odabrati koji dio tijela (prsta, noge, ruke…) će trenirati i na taj način dobiva uvid u kompletni set vježbi u tu namjenu.

JEFIT

Aplikacija je vrlo bogata raznim podacima pa će korisnik tako pronaći detaljne instrukcije kako izvoditi neku vježbu, plan treninga, mogućnost vođenja dnevnika i praćenja napretka, razne tajmere koji broje serije vježbi, itd.

JEFIT aplikacija korisniku nudi mogućnost da se registrira na web stranici JEFIT.com. Tom registracijom dobivaju se još mnoge pogodnosti, a važno je napomenuti da je sinkronizacija između aplikacije i web stranice fantastična. Time korisnik može svoje rezultate u svakom trenutku pratiti i online, bez potrebe za ulaskom u aplikaciju.

Aplikaciju mogu preuzeti korisnici Android i iOS pametnih telefona, a ona dolazi u besplatnoj i plaćenoj verziji. Ako se odlučite za besplatnu, ona će vas vrlo kvalitetno provoditi kroz sustav vježbi i ne bi trebalo biti nikakvih problema i nedostataka. No, ako želite aplikaciju u kojoj neće biti prikaza oglasa i koja ću nuditi još mnoštvo dodatnih mogućnosti, tada biste trebali razmisliti o premium verziji aplikacije.

 

PEAR Personal Fitness Coach

Među najbolje aplikacije za sportaše rekreativce svakako vrijedi ubrojiti i PEAR Personal Fitness Coach aplikaciju. Radi se o aplikaciji koja funkcionira na principu audio zapisa, što vježbačima pomaže u kvalitetnom vježbanju bez da koriste ruke ili oči kako bi ‘istraživali’ aplikaciju. Aplikacija je bogata velikim rasponom različitih vježbi za mnoga područja, a pohvalno je što su vježbe poredane na način da mogu pratiti razvoj osobe koja trenira.

PEAR Personal Fitness Coach

Ono što će se posebno sviđati korisnicima jest mogućnost odabira trenera, odnosno moguće je odabrati tko će biti osoba koja će vas voditi kroz trening. Jasno, paralelno odabiru trenera moguće je i odabrati odgovarajući paket vježbi, ovisno o željama i potrebama vježbača. Najbolji rezultati zasigurno će pristizati ukoliko korisnik prati svoj napredak i vježbe prilagođava ritmu vježbanja.

Valja istaknuti kako je napredak vrlo jednostavno pratiti iz razloga što aplikacija nudi kvalitetan prikaz postignutih rezultata, odnosno omogućava kvalitetnu metriku kvalitete vježbanja. Također, postignute rezultate moguće je seliti u druge aplikacije, što može biti zaista značajna karakteristika.

Aplikaciju mogu preuzeti svi korisnici Android i iOS pametnih telefona i to u potpunosti besplatno. Ipak, dostupan je i premium paket koji se plaća 6 dolara mjesečno, a korisnicima nudi puni pristup svim vježbama, ali i nekoliko naprednih mogućnosti.

 

Fitbit Coach

Fitbit Coach je vrlo zanimljiva aplikacija koja korisnicima omogućava da prate svoj napredak kroz vrijeme i nudi im osobnog virtualnog trenera koji im pomaže u ostvarenju ciljeva. Aplikacija je napravljena na način da rekreativcu omogućuje apsolutnu prilagodbu njegovim fizičkim sposobnostima. Konstantno prati rad osobe i bilježi rezultate koje ta osoba ostvaruje prilikom vježbanja. Na temelju tih rezultata nastaju analize, koje zatim vode do personaliziranih trening programa.

Fitbit Coach

Aplikacija se sinkronizira s Fitbit opremom i na taj način daje točne rezultate. Zanimljivo je kako se plan vježbanja podešava ovisno o rezultatima i to odrađuje vrlo kvalitetno. Vježbe dozira na način da nisu previše zahtjevne za vježbača, ali s druge strane moraju biti dovoljno atraktivne da pruže ugodan i zanimljiv trening. Dodatna mogućnost aplikacije je i glazba koja se nalazi unutar sustava, a koje se prilagođava vježbama, kako bi korisnik ostvarivao najbolje rezultate uz kvalitetnu motivaciju.

Fitbit Coach aplikacija dostupna je za iOS i Android uređaje, a preuzeti se može besplatno. Postoji i plaćena verzija, a ona otključava još dodatnih funkcionalnosti, ciklusa vježbi i boljeg trening materijala.

 

Daily Burn

Daily Burn je zabavna aplikacija koja nudi jedan sasvim drugačiji pristup vježbanju od svih ostalih aplikacija koje smo prije naveli. Naime, ideja iza ove aplikacije jest da se najkvalitetnije vježba kada se vježbe rade u grupama. Pri tome nije bitno da je zajednička grupa na istom mjestu, jer upravo to omogućuje pametni telefon i kvalitetna internet veza.

Daily Burn

Grupni treninzi rijetko da su kada bili zabavniji. Daily Burn nudi korisniku dnevne zajedničke treninge kojima mogu pristupati svi korisnici ove aplikacije. Zanimljivo je da treningu korisnik može pristupiti uživo, odnosno može streamati trening koji se odvija negdje stotinama kilometara daleko. No, isto tako korisnik može zatražiti dnevni trening u bilo kojem trenutku, ako je slučajno zakasnio kada se trening odvijao uživo.

Širok je spektar treninga koje ova aplikacija nudi. Tako je moguće putem Daily Burn aplikacije trenirati jogu, raditi kardio treninge, provoditi vježbe snage, itd. Moguće je slušati i audio treninge, ali i koristiti kvalitetnu glazbu koja prati intenzitet treninga. Isto tako, aplikacija nudi treninge razvrstane prema intenzitetu i sposobnosti korisnika, a tu su i live razgovori putem chata te povremeni posebni gosti.

Ova vrlo robusna aplikacija, nažalost nije besplatna i korisnici će morati izdvojiti nešto novca za njeno korištenje. Mjesečni trošak korištenja aplikacije iznosi 14.99 dolara, a dostupna je za Android i iOS uređaje.

 

Freeletics Bodyweight

Freeletics Bodyweight aplikacija je koja je namijenjena ljudima koji nisu skloni odlascima u teretanu. Naime, ova aplikacija principira se na činjenici da je za izgradnju super tijela dovoljno vježbati samo svojom težinom tijela (bez dodatnih utega).

Freeletics Bodyweight

Aplikacija je u prvom planu fokusirana na izgradnju tijela i to na način da obuhvaća gotovo sve dijelove tijela. U mnoštvu vježbi moguće je odabrati točno određenu grupu tijela koju vježbač želi trenirati, ali je isto tako moguće obrati težinu vježbi i level koji odgovara pojedincu. Vježbe su koncipirane u dva smjera pa je tako moguće ili promatrati video vježbe ili slušati audio trening. Sve zavisi o tome kako je korisnik naviknuo na tok treninga.

Osnova verzija aplikacije je besplatna, ali su u njoj nažalost korisnici oštećeni za dio naprednih funkcija koje mogu pomoći u bržem napredovanju kroz trening. Dodatnom nadoplatom otvara se čitav jedan novi raspon vježbi koji obuhvaća napredne trening planove, analizu vježbi i uvid u kvalitetu vježbanja, omogućuje postavljenje fitness ciljeva, ali i neke napredne trening modove. Aplikacije je dostupna i Android i iOS korisnicima.

 

Yoga Studio

Yoga Studio je aplikacija čija je osnovna zadaća podučavanje joge. Joga je postala posebno popularna zadnjih nekoliko godina, a jedna je od disciplina vježbanja koje iziskuju minimalne uvjete, a postižu sjajne rezultate na području fleksibilnosti tijela i postizanju unutarnje ravnoteže. Popularnost joge izazvala je pojavu velikoj broja joga aplikacija, a ova koju vam predstavljamo jedna je od najboljih.

Yoga Studio

Unutar ove aplikacije smješteno je više od 70 joga razreda, odnosno programa, koji su poredani ovisno o dužini treniranja. Moguće je odabrati vježbe u trajanju od 10 do 60 minuta. Također, razredi vježbanja podijeljeni su na način da korisniku omogućavaju kombiniranje vježba snage, fleksibilnosti, relaksacije i uravnoteženosti. Zanimljivo, vježbe je moguće odabrati i na temelju mogućnosti vježbača, kao i na temelju fokusa. Napredni korisnici ove aplikacije u mogućnosti su stvarati svoje razrede unutar aplikacije i to iz velike baze koja sadrži više od 300 različitih joga poza.

Aplikacije je dostupna za iOS i Android uređaje, a njezina cijena iznosi 3.99 dolara. Vrijedi još spomenuti kako je putem aplikacije moguće preuzeti video materijal i koristiti ga naknadno kada je korisnik van dometa internet signala. Također, korisnici s naprednim mogućnostima mogu sinkronizirati aplikaciju s televizorom i to putem Chromecasta, Apple TV-a ili AirPlay.

 

7 Minute Workout for Kids

7 Minute Workout for Kids7 Minute Workout for Kids je aplikacija koja pokriva vježbanje za klince. Znamo i sami kako je danas sve veći broj djece koja se premalo kreću i koja brzo nakupljaju višak kilograma već u najranijoj dobi. Da bi se to spriječilo sve je više velikih kompanija zainteresirano za pomoć i intervenciju u takvom ponašanju. Veliki doprinos tome mogu donijeti i aplikacije, među kojima ćemo istaknuti 7 Minute Workout for Kids.

Aplikacija je namijenjena djeci i ta se misao proteže kroz cijelu aplikaciju. Likovi koji motiviraju i pokazuju vježbe također su prilagođeni klincima, što bi ih trebalo još dodatno potaknuti na vježbanje. Princip aplikacije je jednostavan, a to je – potaknuti klince da odvoje barem 7 minuta vremena na izvođenje vježbi. Ideja je da klinci još od malih nogu usvoje naviku vježbanja, koju će onda prakticirati i kada odrastu.

Vježbe su utemeljene isključivo na težini tijela djeteta, dakle nisu potrebne nikakve dodatne sprave. Glavni ciljevi su povećati fleksibilnost, snagu i izdržljivost trenirajući čitavo tijelo i sve to u samo 7 minuta vremena. Sve to zvuči pomalo nestvarno, ali kreatori su se stvarno potrudili kako bi ponudili savršen oblik vježbanja, s kvalitetnim opisom vježbi, prigodnom glazbom i tajmerom koji mjeri vrijeme vježbanja.

Aplikacije je nažalost dostupna samo za iOS uređaje, no u potpunosti je besplatna. Ako ste roditelj malenog klinca i koristite Apple uređaje, svakako preporučujemo preuzeti aplikaciju. No ne zaboravite, dijete najbolje uči kada mu roditelj pokaže primjerom – tako da se pridružite vježbanju.

 

Keelo

Keelo je sjajna aplikacija za rekreativce i to posebno one koji žele izgorjeti puno kalorija na treningu. Naime, Keelo je fokus usmjerio na visoko intenzivne intervalne treninge (HIIT), čija je osnovna zadaća brzo trošenje kalorija. Takvi su treninzi iznimno popularni zadnjih godina jer se promoviraju kao vrsta treninga s kojom je moguće brzo gubiti suvišne kalorije, ali i kilograme. Valja napomenuti kako takva vrsta treninga nije za svakoga, jer je potrebno biti fizički pripremljen na ovakva opterećenja.

Keelo

Keelo nudi skup vježbi za koje nije potrebno puno rekvizita, tek oni osnovni koji se nalaze u svakoj teretani. Iako aplikacija nudi različite težine vježbi, jasno je kako oni koji nisu baš fizički aktivni trebaju polako i pametno ulaziti u trening da se ne ozlijede. Budući da se radi o treningu visokog intenziteta, jasno je kako takve vježbe traju kratko razdoblje. Tako je trajanje jedne serije vježbi unutar aplikacije ograničeno sa 7 do 20 minuta. Vježbe su prikazane putem video materijala, što korisnicima olakšava praćenje vježbi i sam trening.

Aplikacija je besplatna, ali je dostupna samo za korisnike iOS uređaja. Postoji i premium verzija putem koje je moguće otključati neke napredne planove vježbi, zagrijavanja, komuniciranje s trenerima, itd. Cijena premium paketa košta 12.99 dolara mjesečno.

 

Sworkit

Sworkit je aplikacija koja se umjesto na preddefinirani ciklus vježbi, bazira na tome da ne temelju želja korisnika stvori vlastitu trening rutinu. Korisnik prilikom ulaska u aplikaciju odabire koju vrstu treninga želi i koliko želi da pojedini trening traje. Na temelju toga, aplikacija Sworkit iz svoje baze vježbi izvlači ona vježbe koje najbolje odgovaraju odabranoj vrsti treninga i dužini istog. Dakle, stvara se personalizirani trening program, a na korisniku je samo da slijedi program i postiže uspješne rezultate.

Sworkit app

Baza vježbi vrlo je šarolika i korisnici mogu birati između mnogo različitih rutina treninga. Tako je moguće odabrati primjerice: vježbe snage, kardio trening, vježbe fleksibilnosti, vježbanje joge, pilates vježbe, itd. Mogućnosti su neograničene, a aplikacija će stvoriti najbolji mogući ciklus vježbi na temelju želja korisnika. Sve je vrlo jednostavno i kreativno. Zanimljivo, aplikacija se trudi napraviti svaki trening drugačije, tako da se korisnik nikada ne dosađuje.

Sworkit je besplatna aplikacija, koju je moguće preuzeti na Android i iOS pametne telefone. Postoji i premium verzija aplikacije u kojoj su otključane neke dodatne funkcionalnosti i vježbe. Uz to, u premium verziji aplikacija nudi pregled povijesti vježbanja, kao i spremanje posebnih personaliziranih rutina vježbi.

 

Strava Running & Cycling

Strava Running & Cycling jedna je od najpoznatijih aplikacija na tržištu rekreacije, a posebno trčanja i bicikliranja. Budući da je aplikacija namijenjena trkačima i biciklistima, njezine su osnovne zadaće da prati vrijeme koje ostvaruju korisnici, bilježi broj prevaljenih kilometara, brzinu trčanja i trenutnu brzinu, broj potrošenih kalorija, itd. No, Strava uz ove osnovne podatke nudi i mnoštvo drugih zanimljivih značajki.

Strava Running & Cycling

Primjerice, aplikacija donosi nekoliko različitih načina natjecanja, gdje svoje rezultate možete uspoređivati s drugim korisnicima aplikacije. Dakako, tu je i uvid u ostvarene rezultate, te sve detaljne statistike utrka koje su iza samog korisnika.

Strava se vrlo dobro sinkronizira s mnoštvom sportskih gadgeta. Moguće je povezivanje i putem sistema Android Wear i putem Apple Watcha. Na taj način korisniku se olakšava korištenje same aplikacije za vrijeme aktivnosti, što pridonosi i kvalitetnijim rezultatima i bržem napretku trkaća ili biciklista.

Osnovna verzija aplikacije je besplatna i može se preuzeti na Android i iOS uređaje. Postoji i premium verzija aplikacije koja je obogaćena nekim dodatnim mogućnostima, među kojima vrijedi izdvojiti kreiranje trening ciljeva i detaljnu statistiku koja može pomoći u ostvarivanju fantastičnih rezultata.

 

Runkeeper

Runkeeper je aplikacija koja po svojim funkcionalnostima može stati uz bok prije opisanoj Stravi. Naime, radi se o sličnom tipu aplikacije, koja uz to što može pratiti napredak u području trčanja i bicikliranja, može pratiti i još nekoliko različitih sportova. U globalu, Runkeeper nudi čitav spektar mogućnosti i provedbe vježbanja pa je putem njega moguće pratiti cjelokupni život jednog sportaša ili rekreativca.

Runkeeper

Uz bazično praćenje brzine trčanja, broja prijeđenih kilometara, potrošenih kalorija i bogatih statistika, Runkeeper omogućava i dodavanje aktivnosti koje nisu trčanje ili bicikliranje. Ako volite raditi u teretani s utezima, moguće je svoje rezultate bilježiti u Runkeeper i tako pratiti napredak i postizanje ciljeva.

Aplikacija nudi korisnicima mogućnost zadavanja ciljeva vježbanja, gdje je moguće birati iz baze unaprijed pripremljenih ciljeva ili je moguće dodavati svoje ciljeve. Također, Runkeeper se pobrinuo za natjecanja koja korisnici mogu voditi između sebe unutar aplikacije, a postoji i mogućnost priključenja globalnim utrkama koje organizira Runkeeper. Aplikacija je zamišljena kao društvena mreža za sportaše i rekreativce pa je tako moguće javno objavljivati svoje rezultate, postavljati statuse i povezivati se s ljudima unutar aplikacije.

Aplikacija je besplatna i dostupna je za preuzimanje na Android i iOS uređaje. Zanimljiv paket usluga, zasigurno može zainteresirati i zadovoljiti i one zahtjevnije korisnike.

 

Fit Radio

Fit Radio je app koji će vam pomoći u savladavanju najtežih sportskih izazova, na način da vas motivira pravilnim odabirom glazbe. Svima koji su probali neku sportsku aktivnost, posebno trkačima i biciklistima, jasno je kako glazba može biti od velike pomoći u lakšem savladavanju novih izazova. Fit Radio nije tipična sportska aplikacija, jer je njezina zadaća da korisniku pomogne u odabiru glazbe za trening. Mnoštvo dizajniranih playlista korisniku olakšava odabir pravilne glazbe.

Fit Radio

No, uz to što Fit Radio nudi glazbene komade, aplikacije je obogaćena i nekim treninzima. Aplikacija se bazira na audio vježbanju, odnosno treniranju zahvaljujući audio treneru. Postoji nekoliko različitih audio trenera između kojih je moguće birati, a na vam je da odaberete onog koji vam najviše odgovara. Moguće je postavljati intervale, pratiti prevaljene kilometre prilikom trčanja, ali i sastavljati svoje top liste i birati najbolje DJ-e.

Aplikacija je besplatna i moguće je njeno preuzimanje na Android i iOS uređaje.

 

Fitocracy

Fitocracy je aplikacija koja je zamišljena kao društvena mreža za osobe koje vole sportski život. Poznato je kako rezultate najlakše postižemo kada imamo kvalitetnu potporu drugih ljudi, a upravo na tim temeljima počiva ova aplikacija. Naime, Fitocracy posjeduje mnoštvo funkcija čiji je cilj potaknuti ljude na vježbanje i to na više načina – među kojima vrijedi istaknuti pretvaranje sportskih rezultata u bodove i natjecanje kroz igru.

Fitocracy

Korisnici postizanjem fitness ciljeva dobivaju bodove unutar aplikacije, koje nakon toga mogu dijeliti s drugim članovima i tako se međusobno natječu. Korisnici mogu izmjenjivati statuse, međusobno komentirati i dijeliti sadržaj, a sve to unutar Fitocracy aplikacije. Zanimljivo, omogućeno je i dijeljenje sadržaja na neke druge društvene mreže, poput Facebooka i Twittera.

Aplikacija je besplatna i mogu je preuzeti korisnici Android i iOS uređaja. Dostupna je i web verzija aplikacije, a korisnici mogu sinkronizirati jednu i drugu verziju, tako da rezultate mogu pratiti bili u blizini pametnog telefona ili ne.

 

Cyclemeter

Cyclemeter je aplikacija koja u prvi plan stavlja bicikliranje, ali se može kvalitetno koristiti i za neke druge sportove, poput trčanja, planinarenja ili skijanja. Ono što posebno vrijedi istaknuti kod ove aplikacije je bogatstvo raznim informacijama. Naime, Cyclemeter prati biciklista za vrijeme vožnje te na temelju prikupljenih podataka može dati kvalitetne povratne informacije koje mogu pomoći u postizanju boljih rezultata. Primjerice, Cyclemeter može pratiti brzinu vožnje, kvalitetu bicikliranja, potrošnju snage, pratiti otkucaje srca, ukazivati na vremensku prognozu, itd.

Cyclemeter

Aplikacija je opremljena vrlo pametnim sustavom koji se sam po potrebi gasi i pali. Konkretno, kada stanete s biciklom i prestanete pedalirati, aplikacija se zaustavi, a s radom nastavlja tek onda kada shvati da vi nastavljate voziti bicikl. Korisnici mogu podešavati razne parametre, zadavati si ciljeve ovisno o željnoj potrošnji, intervalima ili relacijama vožnje. Nakon odrađene vožnje, prikupljeni podaci mogu se prikazati ili eksportati, ali i povezati s nekim drugim aplikacijama i uređajima.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti na iOS i Android uređaje. Zaboravili smo istaknuti kako je moguće plan treninga povezati s nekim drugim aplikacijama kalendara, što može biti sjajno za one koji stalno planiraju svoje vrijeme.

 

30-Day Fitness Challenge Workout

30-Day Fitness Challenge Workout je aplikacija za one osobe koje planiraju na malo dulja razdoblja i računaju da u 30 dana mogu postići neki napredak. Aplikacija se bazira na trening programima od 30 dana, koji vaše tijelo dovode u jedan red koji je kasnije potrebno održavati i nastaviti trenirati. 30-Day Fitness Challenge Workout sadrži unaprijed definirane vježbe koje su povezane u cikluse od po 30 dana, a zanimljivo je kako kategoriju vježbe možete odabrati sami. Dakle, moguće je birati da li primjerice želite 30 dana vježbati trbušnjake, ruke, noge, guzu, cijelo tijelo ili nešto drugo.

30-Day Fitness Challenge Workout

Svaka kategorija vježbi podijeljena je na nekoliko kratkih vježbi, čime se rutina razlaže na način da ne dođe do zasićenja prilikom vježbanja. Postoje 3 razine programa, a razinu odabirete ovisno o svojem trenutnom stanju. Aplikacija vrlo kvalitetno prati napredak vašeg vježbanja i može se povezati s nekim drugim aplikacijama kako biste točno znali potrošnju energije i neke slične stvari.

30-Day Fitness Challenge Workout dostupan je za preuzimanje na Android uređaje i u potpunosti je besplatan. Ako vam treba aplikacija koja će vas na duže vrijeme prisiliti na vježbanje, onda je ovo kvalitetan odabir.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here